Siirry sisältöön

Valmistuttuaan tradenomit osaavat myydä ja markkinoida, kehittää palveluita, verkostoitua sekä hoitaa taloushallinnon tehtäviä.

Perustiedot

 • Tutkintonimike: Tradenomi (AMK)
 • Tutkinnon nimi: Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto
 • Laajuus ja opintojen kesto: 210 op, 3,5 v

Voit sijoittua työelämässä  esimerkiksi  pankkialalle (talous-, rahoitus- tai  vakuutusala) tai kaupan alalle ja suuntautua esimerkiksi henkilöstö- tai projektijohtamiseen.

Koulutuksen sisältö

Liiketalouden koulutus on hyvin laaja-alainen koulutus, jossa pääset opiskelemaan työelämässä tarvittavia keskeisiä taitoja. Voit suunnata sijoittumistasi työelämään jo opintojen aikana omien mieltymysten, tavoitteiden ja unelmiesi mukaan.

Koulutus on suunniteltu niin, että siihen kuuluu kaikille pakollisia ns. ydinosaamisen opintoja ja sen lisäksi ns. täydentäviä opintoja. Täydentävillä opinnoilla tarkoitetaan sitä, että voit itse valita, mihin haluat tarkemmin syventyä. Täydentäviä opintoja voit opiskella opintojaksoilla ja projekteissa. Lisäksi työharjoittelussa ja opinnäytetyössä pääset kehittämään esim. jonkun yrityksen toimintaa.

”Työllistymisvaihtoehtoja on paljon ja vain taivas on rajana”, sanoo liiketalouden kehittämispäällikkö Ilkka Kurkela.

Liiketaloutta voi opiskella viidellä eri kampuksella: Hyvinkäällä, Tikkurilassa, Lohjalla, Otaniemessä ja Leppävaarassa.

Tutustu opetussuunnitelmiin

Hyvinkään ja Tikkurilan liiketalouden koulutuksen opetussuunnitelmat löydät erillisinä alta. Opinnot suoritetaan pääosin projekteina, joten opetussuunnitelmassa kuvataan vain yleiset opinnot. 
Hyvinkää / Tikkurila

Lohjan kampuksen opinnot ovat yleisen opetussuunnitelman mukaisia, mutta täydentävät opinnot voi suorittaa projekteina.

Minkälaista opiskelu on?

Liiketalouden koulutuksen lähtökohtana on, että oppimiselle on erilaisia ratkaisuja opiskelijan elämäntilanteen mukaan. Laureassa on opintojaksoja, joissa opiskellaan lähiopetuksessa kampuksella. Enenevässä määrin osa opinnoista on verkossa ja osa yritysprojekteissa suoritettavia opintoja. Tikkurilan, Hyvinkään ja Lohjan kampuksilla liiketalouden opinnot suoritetaan pääasiassa työelämälähtöisissä yritysprojekteissa. Voit suorittaa Laureassa liiketalouden tutkinnon myös kokonaan verkossa. Voit siis hakeutua siihen liiketalouden koulutukseen, mikä sinun oppimistyyliisi sopii parhaiten.

Tärkeintä liiketalouden koulutuksessa ovat työelämäyhteydet, joita on kaikissa opiskelumuodoissa, niin päiväopinnoissa, verkko-opinnoissa kuin projekteissakin. Opintojen aikana saat kontakteja yritysyhteistyökumppaneihin ja pääset tutustumaan työelämään.

Yhteisöllisyys Laurean opiskelijoiden kesken on tärkeää. Pääset osallistumaan moniin opiskelijatapahtumiin, joissa pidetään myös hauskaa. Tulet opintojesi aikana saamaan elinikäisiä ystäviä.

Koulutuksen vahvuudet

Koulutuksemme on opiskelijalähtöistä ja huomioimme erilaiset tavat opiskella. Toinen vahvuutemme on opintoihin sisältyvä työelämäyhteistyö. Kolmantena vahvuutenamme on kansainvälisyys ja tarjoammekin opiskelijoille kokemuksia kansainvälisessä ympäristössä toimimisesta.

Laurean oppimismalli on LdD eli Learning by Developing, esimerkiksi yrityksen kehittämisprojekti, johon opiskelijaryhmä osallistuu. Projektin aikana opiskelijat oppivat vuorovaikutustaitoja, aikataulutusta, esiintymistä, raportointia ja monia muita työelämässä tarvittavia taitoja. Olemme saaneet projekteista yritysyhteistyökumppaneiltamme paljon hyvää palautetta.

Laureassa voit valita monia ns. ”osaamispolkuja” kuten markkinointi, rahoitus- ja talous, yrittäjyys, palvelumuotoilu tai henkilöstö- ja projektijohtaminen.

Projekteja tehdään yhdessä myös eri alojen opiskelijoiden kanssa. Näin opitaan tekemään töitä eri koulutustaustaisten asiantuntijoiden kanssa.

Opiskelijalle on tärkeä oppia toimimaan verkkoympäristössä. Projektitiimin kanssa opit toimimaan etänä, reflektoimaan omaa ajatteluasi ja hyödyntämään verkkoalustaa.

Koulutuksen aikana käytät samoja ohjelmia ja järjestelmiä kuin yritykset. Laureassa kokoontuu säännöllisesti työelämäpaneeli, jossa yrityskumppanit rakentavat koulutusta yhdessä Laurean kanssa.

Miten kansainvälisyys näkyy opinnoissa?

Kulttuurinen empatia on tärkeä työelämätaito. Opit työskentelemään eri kulttuuritaustaisten ihmisten kanssa.  Voit valita myös double degree -tutkinnon tai jonkun lukuisista eri vaihtokohteista maailmalla.

Kuinka paljon harjoittelua?

Liiketalouden koulutukseen kuuluu kaksi harjoittelujaksoa. Voit tehdä molemmat harjoittelut myös yhtäjaksoisesti kuudessa kuukaudessa. Yritykset ja organisaatiot tarjoavat Laurealle harjoittelu- ja työpaikkoja, mutta voit myös itse etsiä oman harjoittelupaikan.

Jatko-opiskelu

Kun olet ollut työelämässä kolme vuotta AMK-tutkinnon jälkeen, voit hakea ylempään ammattikorkeakoulutukseen, jossa voit syventää erikoisosaamistasi edelleen. Jopa tohtoriopintoihin löytyy väyliä.

Työllistymisnäkymät

Liiketalouden opiskelijalla on erinomaiset työllistymisnäkymät. Lähes kaikki valmistuneet pääsevät valmistumisen jälkeen töihin. Pankkiala on iso työllistäjä (talous, rahoitus, vakuutusala), samoin kaupan ala ja henkilöstöjohtaminen. Osa valmistuneista lähtee ulkomaille. Jos olet esimerkiksi syventynyt opinnoissasi markkinointiin, voit työllistyä kehittämään yrityksen digimarkkinointia. Valmistuttuasi sinulla on myös hyvät taidot perustaa oma yritys. Tutkinto antaa hyvät eväät työelämään. Sinulla on valmiudet oppia jatkuvasti uutta muuttuvassa maailmassa. Tarjoamme Laureassa asenteen itsensä jatkuvaan kehittymiseen.

 

Kehittämispäällikkö Ilkka Kurkelan terveiset hakijalle

 

Usein kysyttyä - liiketalous

 • Missä ajassa tutkinnon voi suorittaa? 

  Tutkinnon arvioitu suoritusaika on 3,5 vuotta, laajuus 210 opintopistettä. Tutkinnon suorittamista voit nopeuttaa mikäli sinulla on aiempia korkeakouluopintoja tai soveltuvaa työkokemusta. Ottamalla kesäopintoja opintopisteesi karttuvat nopeammin. Voit myös aloittaa opinnäytetyösi tekemisen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

 • Olen valmistunut merkonomiksi. Voidaanko tutkintoni hyväksilukea? 

  Toisen asteen tutkinto antaa sinulle hakukelpoisuuden, eikä sitä siksi voida hyväksilukea

 • Onko minun mahdollista ottaa kursseja muilta kampuksilta? 

  Opiskelu muilla kampuksilla on mahdollista. Joihinkin opintojaksototeutuksiin on varattu paikkoja pääsääntöisesti kyseisen kampuksen opiskelijoille.

 • Voinko suorittaa työharjoittelun omassa työpaikassa? Voiko työharjoittelun hyväksilukea aiemman työkokemuksen perusteella? 

  Työharjoittelun voit suorittaa omalla työpaikallasi, jos työtehtäväsi soveltuvat harjoittelun tavoitteisiin. Voit mahdollisesti hyväksilukea osan työharjoittelusta aiemmalla työkokemuksellasi. Hyväksiluvut katsotaan aina tapauskohtaisesti opintojen alettua.

Kysy koulutuksesta

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

Lisätietoja:

Liiketalouden opiskelijat kertovat opinnoistaan

Opiskelijatarinoita

Tradenomi (AMK), liiketalous, Hyvinkää, 20 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Tammikuu 2021
 • Opetustapa: Päivätoteutus
 • Opetusaika: Ma-Pe
Hae Opintopolussa 

Tradenomi (AMK), liiketalous, Leppävaara, 30 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Tammikuu 2021
 • Opetustapa: Monimuoto
 • Opetusaika: Ei vielä tiedossa
Hae Opintopolussa 

Tradenomi (AMK), liiketalous, Leppävaara, 35 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Tammikuu 2021
 • Opetustapa: Päivätoteutus
 • Opetusaika: Ma-Pe
Hae Opintopolussa 

Tradenomi (AMK), liiketalous, Lohja, 30 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Tammikuu 2021
 • Opetustapa: Monimuoto
 • Opetusaika: Ei vielä tiedossa
Hae Opintopolussa 

Tradenomi (AMK), liiketalous, Otaniemi, 30 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Tammikuu 2021
 • Opetustapa: Monimuoto
 • Opetusaika: Ei vielä tiedossa
Hae Opintopolussa 

Tradenomi (AMK), liiketalous, Tikkurila, 30 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Tammikuu 2021
 • Opetustapa: Päivätoteutus
 • Opetusaika: Ma-Pe
Hae Opintopolussa 

Tradenomi (AMK), liiketalous, Verkko, 60 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Tammikuu 2021
 • Opetustapa: Verkko-opinnot
 • Opetusaika: Ei vielä tiedossa
Hae Opintopolussa 

Ei vielä tiedossa.

Kiitos kaikille hakijoille

Kevään yhteishaku on päättynyt

Hakijalle -sivulta löydät mitä seuraavaksi haussa tapahtuu. Koronatilanteen aiheuttamista vaikutuksista kevään valintakokeisiin infoamme hakijoille sähköpostitse sekä Hakijalle-sivuilla.

Hakijalle

Tradenomiksi verkossa

Laureassa voit suorittaa liiketalouden tradenomin opinnot kokonaan verkossa. Saat valmiudet esimies- ja asiantuntijatehtäviin erilaisissa organisaatioissa ja yrittäjänä toimimiseen.


Lue lisää

Projektijohtamisen tradenomiopinnot

Oletko kiinnostunut opiskelemaan tradenomin tutkinnon tekemällä projekteja yrityksille ja organisaatioille? Hakeudu Hyvinkään, Tikkurilan tai Lohjan kampukselle liiketalouden opintoihin.


Lue lisää