Siirry sisältöön

3AMK - Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian strateginen liittouma

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian opiskelijat voivat hyödyntää kaikkien kolmen korkeakoulun vahvuuksia ottamalla opintoja muista korkeakouluista ja osallistumalla uniikeille 3AMK yhteistoteutuksille. Kaikki opintotarjonta on valikoitu tulevaisuuden työelämää ajatellen, ja niistä saa arvokasta ja ainutlaatuista osaamista omalle uralle.

3AMK on pääkaupunkiseudun kolmen suurimman ammattikorkeakoulun, Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian muodostama strateginen liittouma.

Liittouman tarkoituksena on hyödyntää jäsenammattikorkeakoulujen vahvuuksia ja saada yhteistyöstä lisäarvoa. Pyrkimyksenä on tarjota uudenlaista osaamista muuttuvaan työelämään ja viedä parasta ammattikorkeakouluopetusta maailmalle.

3AMK-yhteistyö tarkoittaa hallinnollisten rakenteiden madaltumista ja kokeilukulttuuria. 3AMK-yhteistyössä järjestetään tapahtumia ja koulutuksia niin opiskelijoille kuin henkilöstöllekin. Yhteistyötä tehdään laajasti eri toimintojen parissa sekä 3AMK-korkeakoulujen opiskelijoita että henkilöstöä ajatellen.

Yhteistyölle keskeistä

  • Tehokkuutta ilman hallinnollisia rakenteita
  • Keskiössä opiskelijat ja tulevaisuuden työelämätarpeet
  • Monialaista osaamista muuttuvaan työelämään
  • Kokeilukulttuuri opintojen ja työelämän uudistajana

 

3AMK-yhteistyö on jaettu viiteen eri pääteemaan, joista kustakin vastaa oma yhteistyöalue:

Lisäksi yhteisenä kehittämisalueena toimii tekoälyn hyödyntäminen. Myös yhteiset ZONE-liikuntapalvelut sekä kirjastopalvelut ovat ammattikorkeakoulujen henkilöstön ja opiskelijoiden käytettävissä.

Lue lisää 3AMK-liittoumasta 

Tutustu myös 3AMK:n avoimuuden periaatteisiin (pdf)

3AMK-rehtorit

   

Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko.

Teemu Kokko, Haaga-Helia:

”Suomalaisessa korkeakoulukentässä 3AMK on täysin ainutlaatuinen korkeakouluyhteistyön malli, jossa mennään tekeminen ja ihmiset edellä. 3AMK:ssa ovat vahvasti mukana kaikki osapuolet: työelämä, opiskelijat sekä korkeakoulut. Toiminnalla haetaan ratkaisuja, jotka hyödyttävät kaikkia.”

Joukosk1.jpg

Jouni Koski, Laurea-ammattikorkeakoulu:

”3AMK on globaaliin toimintaympäristöön kiinnittyvä korkeakoulujen yhteistyöratkaisu, ja yhteistyöalueillamme suuntaamme vahvasti kansainvälisyyteen. Osaamisten yhdistäminen on voimavara, jolla kehitämme mm. 3AMK:n yhteistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa ja kasvatamme kansainvälisen TKI-rahoituksen määrää.”
Metropolian rehtori Riitta Konkola.

Riitta Konkola, Metropolia:

”3AMK on uuden sukupolven korkeakouluyhteistyötä, jossa opiskelijat ovat neuvonantajia. 3AMK luo korkeakouluille nopeasti uusia, ennennäkemättömiä toimintamalleja ja tulevaisuuteen suuntautuvia tutkinto- ja osaamisyhdistelmiä. Ylitämme rohkeasti rajoja ja olemme ratkaisuhakuisia.”

 

Lisätietoja: