Siirry sisältöön

Opinto-ohjaajille

Opinto-ohjaajat ovat tärkeässä roolissa tulevaa opiskelupaikkaa mietittäessä, ja Laureassa pyrimme tarjoamaan opinto-ohjaajille parhaat mahdolliset eväät ja tiedon Laureasta kertomiseen.

Kouluvierailukiertue

Laurean perinteinen kouluvierailukiertue on käytössäsi mikäli haluat Laurean opiskelijoita vierailemaan koulussasi ja kertomaan opiskelusta käytännönläheisellä ja nuorekkaalla tavalla. Kouluvierailukiertueella Laurean opiskelijat kertovat Laurean koulutustarjonnasta ja ammattikorkeakouluopiskelusta omien kokemuksiensa kautta. Kiertueen esitykset ovat saaneet joka vuosi positiivista palautetta ja ovat sisällöltään kattavia ja nuorekkaita. Jotta opiskelijoiden olisi mahdollisimman helppo lähestyä meitä, pidämme opinto-ohjaajien toiveiden mukaisesti esittelypistettä vierailtavan koulun tiloissa esityksen yhteydessä.

Kiertueen tavoitteena on pyrkiä laajentamaan toiminta-aluetta kattamaan kaikkien kampustemme lähialueet sekä muut potentiaaliset alueet suurien kulkuyhteyksien varrelta, ja luomaan mahdollisille hakijoille luotettava ja selkeä kuva Laurea-ammattikorkeakoulusta opiskelupaikkana.

Lähetämme kutsun kouluvierailukiertueelle kaikille Uudenmaan alueen opinto-ohjaajille kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Mikäli et ole saanut kutsua, saat vierailijamme käymään koulullanne ottamalla yhteyttä kouluvierailutiimiimme osoitteessa kouluvierailut@laurea.fi.

Voit jättää varauspyynnön Laurea-ammattikorkeakoululle kouluvierailuesityksestä. Vierailuilla esitellään Laurea-ammattikorkeakoulua ja ja Laurean koulutustarjontaa opiskelijoiden toimesta.

Esitystä varten olisi suositeltavaa, että luokkatilasta löytyy tietokone sekä videotykki.

Jätä varauspyyntö kouluvierailusta

 

Hakijan Opas

Laurean Hakijan opas on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä opas, johon on yksien kansien sisään koottu kaikki tärkeimmät hakemiseen ja koulutuksiin liittyvät asiat. Laurean Hakijan oppaita toimitetaan toisen asteen kouluihin kouluvierailukiertueen yhteydessä. Mikäli tarvitset Hakijan oppaita, voit pyytää niitä lähetettäväksi omaan kouluusi tai itsellesi sähköpostilla

Tilaa hakijan oppaita

 

Tapahtumat

Kouluvierailukiertueen lisäksi järjestämme vuosittain erilaisia tapahtumia, joissa toisen asteen opiskelijat pääsevät tutustumaan Laureaan. Avoimien Ovien päivänä Laurea avaa ovensa kaikille halukkaille opiskelijoille. Päivän aikana opiskelijat pääsevät ottamaan osaa erilaisille luennoille ja työpajoihin sekä kuulemaan opiskelijoiden ja lehtoreiden näkemyksiä ja tarinoita opiskelusta. Avoimien Ovien Päiviä järjestetään kysynnän mukaan, ja niitä on mahdollista järjestää myös pienemmille opiskelijaryhmille. Jos sinulle on opiskelija/opiskelijoita, jotka haluaisivat tutustua Laureaan, ota rohkeasti yhteyttä markkinointi@laurea.fi, niin voimme yhdessä suunnitella juuri teitä palvelevan ratkaisun.

AMK-kampuspäivä

AMK-kampuspäivänä lukiolaisilla ja ammattikoululaisilla on mahdollisuus tulla tutustumaan Laureaan paikan päälle eri kampuksillemme. Päivän aikana Laurean kampuksilla järjestetään luentoja, ohjelmaa ja kilpailuja. Opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus tutustua AMK-opiskeluun käytännönläheisesti osallistumalla eri luennoille. Saman päivän aikana järjestetään ohjelmaa myös neljässä muussa pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulussa: Arcadassa, Diakissa, Haaga Heliassa ja Metropoliassa. Ohjelma on suunniteltu siten, että päivän aikana oppilaiden on mahdollista tutustua kahteen eri ammattikorkeakouluun. Lisää AMK-kampuspäivästä voit lukea täältä.

Avoin AMK

Opiskeluelämään Laureassa voi tutustua myös ottamalla osaa avoimen AMK:n opintoihin. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelu on kaikille avointa, eikä pohjakoulutus- tai ikävaatimuksia ole. Avoimessa ammattikorkeakoulussa koulutukseen soveltuvia opintoja vähintään 60 opintopistettä suorittaneet voivat hakea ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi, vaikka vaadittava pohjakoulutusvaatimus ei täyttyisikään. Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa, kun opiskelija pääsee tutkinto-opiskelijaksi – näin valmistuminen omalle alalle nopeutuu.

Lisätietoja avoimen AMK:n opinnoista löydät täältä.

Töissä Laureassa

Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä TET-harjoittelu tai viettää taksvärkkipäivää Laureassa myös työntekijänä. Laureassa työskennellessä pääsee tutustumaan läheisesti korkeakoulumaailman työympäristönä, ja opiskelija saa omilla huomioilla tuotua esiin tärkeää hakijanäkökulmaa Laureassa.

Lisätietoja harjoittelupaikoista saat sähköpostitse markkinointi@laurea.fi.

Lisätietoja:

Avoin ammattikorkeakoulu

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelu on kaikille avointa, eikä pohjakoulutus- tai ikävaatimuksia ole. Avoimen AMK:n opintoja on mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa.


Lue lisää avoimesta ammattikorkeakoulusta

Opiskelijana Laureassa

Laureassa pääset oikeasti tekemään! Hankit ammattialallasi tarvittavaa osaamista osallistumalla kehittämishankkeisiin ja -projekteihin.


Lue lisää opiskelemisesta Laureassa