Siirry sisältöön

Tietoa väyläopinnoista

  • Väyläopinnoissa suoritat toisen asteen tutkintosi aikana Laureassa AMK-opintoja.
  • Voit sisällyttää väyläopintoja osaksi toisen asteen tutkintoa.
  • Valmistuttuaan toisen asteen oppilaitokselta voit hakea erillishaussa Laureaan tutkinto-opiskelijaksi.
  • Opinnot ovat maksuttomia toisen asteen kumppanikouluopiskelijoille.
  • Opinnoille hakeudutaan oposi suosituksesta motivaatiokirjeellä ja valintahaastattelulla.

Väyläopinnot

Väy­lä­opin­not to­teu­te­taan Laurea-am­mat­ti­kor­kea­kou­lun avoimen am­mat­ti­kor­kea­kou­lun opintoina. Opiskelija suorittaa opintoja, jotka si­säl­ly­te­tään osaksi esim. am­mat­ti­kou­lun tutkintoa tai yli­op­pi­las­tut­kin­toa. Kun opiskelija on suorittanut väyläopintokokonaisuuden Laureassa ja valmistunut toisen asteen, oppilaitokselta hänellä on oikeus hakea Laureaan erillisvalinnan kautta.

Opiskelijalta edellytetään kykyä ja sitoutumista itsenäiseen, suunnitelmalliseen opiskeluun, minkä vuoksi opintojen sisällyttämisestä tulee keskustella oman oppilaitoksen opinto-ohjaajan kanssa ennen kuin hakeutuu väyläopintoihin Laureaan.

Väyläopinnot sopivat sinulle erityisen hyvin, jos

  • Osaat ottaa vastuuta omista opinnoistasi.
  • Olet oma-aloitteinen ja kykenet itsenäiseen opiskeluun.
  • Sinulla on motivaatiota halua oppia uutta.
  • Löydät helposti tietoa netistä ja kirjoista ja ymmärrät, mikä on luotettava tietolähde
  • Osaat käyttää hyvin tietokonetta, erilaisia toimisto-ohjelmia (Word, PowerPoint, Excel) ja oppimisympäristöjä netissä

Hakeminen

Väyläopintoihin voidaan hakea vain Laurean toisen asteen kumppanioppilaitoksista. Hakeutuminen tapahtuu aina opinto-ohjaajasi suosituksesta motivaatiokirjeellä ja valintahaastattelulla. Opinto-oikeus Laurea-ammattikorkeakoulussa edellyttää henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) tekemistä ja hyväksyttämistä omassa oppilaitoksessa. Ennen kuin hakeudut väyläopintoihin sinun tulee myös suorittaa haluamastasi alasta alan kurkistuskurssi tai -kurssit, mikäli kursseja on tarjolla enemmän kuin yksi! Opinto-oikeus annetaan aina opintojen ajaksi yhdelle lukukaudelle, 1.1.-31.7. tai 1.8.-31.12., jolloin opinnot tulee suorittaa.

Tällä hetkellä Laureassa on pilottivaiheessa estenomin ja liiketalouden väyläopintokokonaisuus. Mikäli sinua kiinnostaa väyläopinnoille hakeutuminen, ole ensisijaisesti yhteydessä oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajasi.

Toisen asteen tutkinnon jälkeinen elämä

Mikäli suoritat väyläopintokokonaisuuden Laurea-ammattikorkeakoulussa, voit hakea toisen asteen tutkinnon suoritettuasi Laureaan AMK-tutkinto-opiskelijaksi erillisvalinnan kautta. Mikäli pääset Laureaan tutkinto-opiskelijaksi, sinulle voidaan sisällyttää suorittamasi korkeakouluopinnot osaksi AMK-tutkintoasi. Väyläopinnot eivät takaa opiskelupaikkaa ammattikorkeakoulussa, mutta ne edesauttavat valmiuksiasi opiskella ja edetä ammattikorkeakouluopintoihin.

Laurean kumppanioppilaitokset

Tulemme mielellämme esittelemään Laurean väyläopintoja oppilaitokseenne. Sovithan ajan sähköpostitse virtuaaliseen esittelyyn. 

Kokemuksia väyläopinnoista

 

Kysyttävää?

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää ole rohkeasti yhteydessä:

Sähköpostitse: vaylaopinnot@laurea.fi

Puhelimitse (keskiviikkoisin klo 13-16): 09-8868 7330