Siirry sisältöön

AMK-polkuopinnot

Polkuopinnot ovat avoimen AMK:n opintoja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden suorittaa ammattikorkeakouluopintoja jo ennen  tutkinto-opiskelijaksi hakeutumista. Suoritettuasi vähintään 60 opintopistettä koulutuksen opintoja voit hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Käytännössä polkuopintojen kokonaisuus tarkoittaa koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja.

Polkuopinnot toteutetaan pääsääntöisesti tutkintoon johtavan koulutuksen kanssa samoissa ryhmissä ja niitä on tarjolla sekä päivä-, monimuoto- että verkko-opintoina. Polkuopiskelijoille nimetään henkilökohtainen opettajatuutori ja he saavat samaa ohjausta ja tukea kuin tutkinto-opiskelijat. Polkuopinnot maksavat Laurean Avoimen AMK:n vuosimaksun (400 €) verran. Opiskelumaksu maksetaan yhdessä erässä opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen opiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Mahdolliset hyväksiluvut aiemmista opinnoista ovat mahdollisia vasta tutkinto-opiskelijaksi pääsyn jälkeen. Sosiaali- ja terveysalan opinnoissa ammattitaitoa edistävää harjoittelua ei voi suorittaa avoimessa ammattikorkeakoulussa, vaan sen tilalle sovitaan muita opintoja esim. toisten kampusten tai ryhmien tarjonnasta, jolloin opiskelupäivät ja -tavat määräytyvät ko. opintojen toteutuksen mukaan. Opinnoista sovitaan yhdessä opettajatuutorin kanssa opintojen alkaessa.

Avoimen AMK:n opintoihin ei voi saada Kelan myöntämää opintotukea tai muita opintososiaalisia etuja. Muista tuista, esim. työllisyystuella opiskelusta kannattaa kysyä oman kotipaikkakunnan TE-toimistosta jo hyvissä ajoin ennen opintoihin hakeutumista.

Tarvittavat opiskeluvalmiudet ja kielitaitovaatimukset, sote-alan terveydentilasuositukset

Olet itse vastuussa siitä, että sinulla on riittävät opiskeluvalmiudet (kielitaito, tieteellisen kirjoittamisen taito) suoriutua ammattikorkeakouluopinnoista ja pystyt etenemään opinnoissasi muun ryhmän mukana. Polkuopinnoissa vaadittava kielitaitotaso suomen kielessä on B2/YKI 4. Voit käyttää itsearvioinnin tukena esim. Dialang-kielitestiä, kun arvioit omaa kielitaitoasi ja sen riittävyyttä amk-opintoihin. Jos äidinkielesi ja/tai koulusivistyskielesi on muu kuin suomi, lähetä kopio suomen kielen kielitutkinnosta sähköpostitse avoimen AMK:n toimistoon: avoinamk@laurea.fi. Todistuskopion tulee olla perillä ilmoittautumispäivänä. Huomioithan, että myös suomenkielisissä koulutuksissa osa opetuksesta ja opetusmateriaalista on englannin kielellä.

Sosiaali- ja terveysalan terveydentilasuositukset

Sosiaali- ja terveysalan opintoihin ilmoittautuvan terveydentilan ja toimintakyvyn tulee olla sellainen, että opiskelija kykenee opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin ja harjoitteluun (harjoittelu mahdollista vasta tutkinto-opiskelijaksi pääsyn jälkeen). Lue lisää: Sosiaali- ja terveysalan terveydelliset vaatimukset

Ilmoittautuminen polkuopintoihin

Polkuopintoihin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa, syksyllä alkaviin opintoihin elokuussa ja tammikuussa alkaviin opintoihin edeltävän vuoden joulukuussa. 

Ilmoittautuminen kevään 2021 polkuopintoihin alkaa 30.11.2020 klo 8.00 ja päättyy 1.12.2020 klo 23.59.

Polkuopiskelijoiden valintamenettelyitä kehitetään syksyn 2020 aikana ja päivitämme näille sivuille tarkemmat ilmoittautumisohjeet sekä valintamenettelyt lähempänä ilmoittautumisajankohtaa.

HUOM! Ilmoittautumispäivämäärät saattavat vielä muuttua, joten seuraathan sivujamme!

Hakuun tulevat polkuopinnot, kevät 2021

HUOM! Koulutusten paikkatilanne saattaa vielä muuttua, joten seuraathan sivujamme!

Opiskelutavat ja -paikat

Polkuopintoja voidaan tarjota päivä-, monimuoto- tai verkko-opintoina. Opiskelutavat eroavat toisistaan opintojen käytännön toteutuksen suhteen esimerkiksi lähiopintojen määrässä. Opiskelutapojen tarkemmat kuvaukset ja olennaisimmat erot löydät sivulta Opiskelutavat Laureassa.

Polkuopintoja voidaan tarjota kaikilla kuudella kampuksellamme. Koulutuksen yhteydessä mainittu kampus on opintojen pääasiallinen toteutuspaikka. Varauduthan osallistumaan lähiopetukseen sillä kampuksella, jossa koulutus toteutetaan. Tutustu kampuksiimme >>

Koulutus

Kampus

Toteutus

Paikat

Ryhmäkoodi

Liiketalous

Hyvinkää

Leppävaara

Leppävaara

Lohja

Otaniemi

Tikkurila

Verkko

Päivä

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Monimuoto

Päivä

Verkko

15

10

10

10

15

10

30

HLB221KN

HLA221KN

HLA221KA

HLF221KA

HLG221KA

HLV221KN

HLD221KA

Oikeudellinen osaaminen

Hyvinkää

Monimuoto

10

HLB221KA

Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen

Leppävaara

Päivä

5

MSA221KN

Palveluliiketoiminta

Leppävaara

Monimuoto

5

MLA221KA

Sairaanhoitajakoulutus

 

 

 

Hyvinkää

Lohja

Otaniemi

Tikkurila

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Päivä

5

5

5

5

SHB221KN

SHF221KA

SHG221KA

SHV221KN

Sosionomikoulutus

 

 

 

 

Hyvinkää

Otaniemi

Porvoo

Tikkurila

Verkko

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Monimuoto

Verkko

10

5

10

5

15

SSB221KN

SSG221KA

SSP221KA

SSV221KA

SSD221KA

Terveydenhoitajakoulutus

Tikkurila

Päivä

5

STV221KN

Tietojenkäsittely

Leppävaara

Tikkurila

Päivä

Monimuoto

5

5

NTA221KN

NTV221KA

Turvallisuus ja riskienhallinta

Leppävaara

Monimuoto

5

HTA221KA

 

 

Opintojen aikataulut ovat samat avoimen AMK:n polkuopiskelijalle ja yhteishaussa valittavalle tutkinto-opiskelijalle. Kevään 2021 opintojen aikataulut julkaistaan marraskuun 2020 puolivälissä ja tämän jälkeen niitä pääsee tarkastelemaan Lukkarikoneen kautta. 

  1. Avaa Lukkarikone.
  2. Valitse hakukriteeriksi "Hae ryhmiä" ja kirjoita hakukenttään ryhmäkoodi hakuperusteeksi (katso ryhmäkoodi hakukohteen perästä yllä olevasta hakukohdelistauksesta, esim. SSD220SA).
  3. Klikkaa ”Lisää” painiketta hakutuloksen kohdalta ja siirry kalenterinäkymässä tammikuuhun. Voit selata aikatauluja kuukausi, viikko tai päivä kerrallaan.
  4. Kalenterissa olevia varauksia klikkaamalla saat lisätietoa kyseisen opinnon toteutuksesta.

HUOM! Ryhmän kalenterissa saattaa näkyä täydentäviä opintoja kuten valmentava englanti, joka koskee ko. opintojakson valitsevia opiskelijoita.

Erillishaku tutkintoon johtavaan koulutukseen avoimen AMK:n opinnoilla

Avoimessa ammattikorkeakoulussa 60 opintopistettä koulutukseen soveltuvia opintoja suorittanut voi hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Tarkista hakuajat sekä ohjeet Erillishaku-sivulta. Erillishaku avoimen AMK:n suoritusten perusteella tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Onko sinulla kysyttävää avoimen AMK:n opinnoistamme? Jätä yhteystietosi ja kysymyksesi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluatko vastaanottaa tietoa Laurean koulutuksista sähköpostitse?

Erillishaku aiemmin vähintään 160 opintopistettä korkeakouluopintoja suorittaneille

Laureaan voi hakea aiemmin suomalaisessa korkeakoulussa suoritettujen tutkintoon johtavien opintojen perusteella.


Lue lisää erillishausta

Polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Jos sinut on hyväksytty Laurean tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta, tutustu näihin ohjeisiin ja vaiheisiin, jotka liittyvät opiskelijastatuksesi muutokseen polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi.


Tutustu vaiheisiin