Siirry sisältöön

Tärkeää tietää ilmoittautumisesta

Huomioithan nämä:

 • Voit ilmoittautua vain yhteen koulutukseen polkuopiskelijaksi.
 • Suosituimpien koulutusten opiskelupaikat täyttyvät heti ilmoittautumisen alkaessa, joten ole nopea!
 • Luethan alla olevat ohjeet ennen ilmoittautumista!

Ilmoittautumisaikataulu

 • Ilmoittautuminen kevään 2021 polkuopintoihin on päättynyt.
 • Saat kutsun videohaastatteluun viimeistään 3.12. ja videovastaukset on lähetettävä 6.12. mennessä.
 • Päätös polkuopiskelupaikasta viimeistään 14.12.2020. Paikka on vastaanotettava viimeistään 15.12.2020.

Polkuopintopaikat keväällä 2021

HUOM! Koulutusten paikkatilanne saattaa vielä muuttua, joten seuraathan sivujamme!

Koulutus

Kampus

Toteutus

Paikat

Ryhmäkoodi

Liiketalous

Hyvinkää

Leppävaara

Leppävaara

Lohja

Otaniemi

Tikkurila

Verkko

Päivä

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Monimuoto

Päivä

Verkko

15

10

10

10

15

30

30

HLB221KN

HLA221KN

HLA221KA

HLF221KA

HLG221KA

HLV221KN

HLDOPK21

Oikeudellinen osaaminen

Hyvinkää

Monimuoto

10

HLB221KA

Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen

Leppävaara

Päivä

10

MSA221KN

Palveluliiketoiminta

Leppävaara

Monimuoto

5

MLA221KA

Sairaanhoitajakoulutus

 

 

 

 

Hyvinkää

Lohja

Otaniemi

Porvoo

Tikkurila

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Päivä

Päivä

5

5

5

18

5

SHB221KN

SHF221KA

SHG221KA

SHP221KN

SHV221KN

Sosionomikoulutus

 

 

 

 

Hyvinkää

Otaniemi

Porvoo

Tikkurila

Verkko

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Monimuoto

Verkko

10

5

10

5

15

SSB221KN

SSG221KA

SSP221KA

SSV221KA

SSD221KA

Terveydenhoitajakoulutus

Tikkurila

Päivä

5

STV221KN

Tietojenkäsittely

Leppävaara

Tikkurila

Päivä

Monimuoto

5

5

NTA221KN

NTV221KA

Turvallisuus ja riskienhallinta

Leppävaara

Monimuoto

5

HTA221KA

 

Katso myös englanninkielisten koulutusten polkuopintopaikat.

Opiskelutavat ja kampukset

Polkuopintoja voidaan tarjota päivä-, monimuoto- tai verkko-opintoina. Opiskelutavat eroavat toisistaan opintojen käytännön toteutuksen suhteen esimerkiksi lähiopintojen määrässä. Huomioithan, että yksi opintopiste vaatii sinulta 27 tuntia työpanosta kaikissa opiskelutavoissa. Opiskelutapojen tarkemmat kuvaukset ja olennaisimmat erot löydät sivulta Opiskelutavat Laureassa.

Polkuopintoja voidaan tarjota kaikilla kuudella kampuksellamme. Koulutuksen yhteydessä mainittu kampus on opintojen pääasiallinen toteutuspaikka. Varauduthan osallistumaan lähiopetukseen sillä kampuksella, jossa koulutus toteutetaan. Tutustu kampuksiimme >>

Opintojen aikataulut 

Opintojen aikataulut ovat samat avoimen AMK:n polkuopiskelijalle ja yhteishaussa valittavalle tutkinto-opiskelijalle.

Kevään 2021 opintojen aikataulut julkaistaan 13.11.2020 ja tämän jälkeen niitä pääsee tarkastelemaan Lukkarikoneen kautta. 

 1. Avaa Lukkarikone.
 2. Valitse hakukriteeriksi "Hae ryhmiä" ja kirjoita hakukenttään ryhmäkoodi hakuperusteeksi (katso ryhmäkoodi hakukohteen perästä yllä olevasta hakukohdelistauksesta, esim. SSD221KA).
 3. Klikkaa ”Lisää” painiketta hakutuloksen kohdalta ja siirry kalenterinäkymässä tammikuuhun. Voit selata aikatauluja kuukausi, viikko tai päivä kerrallaan.
 4. Kalenterissa olevia varauksia klikkaamalla saat lisätietoa kyseisen opinnon toteutuksesta.

HUOM! Ryhmän kalenterissa saattaa näkyä täydentäviä opintoja kuten valmentava englanti, joka koskee ko. opintojakson valitsevia opiskelijoita.

Ilmoittautuminen polkuopintoihin

Tammikuussa 2021 alkaviin polkuopintoihin ilmoittaudutaan joulukuussa 2020. Polkuopintoihin valitaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksen perusteella, valintahaastattelun tulos huomioiden.

Tutustu ennen ilmoittautumista polkuopintopaikkojen opiskelumuotoihin, opetuksen aikatauluihin sekä kampuksiin.

Polkuopintojen valinta-aikataulu

 • Ilmoittautuminen polkuopintoihin 30.11.-1.12.2020
 • Kutsu videohaastatteluun viimeistään 3.12.2020
 • Videovastausten lähettäminen videointityökalun kautta 6.12.2020 mennessä
 • Päätös polkuopiskelupaikasta viimeistään 14.12.2020
 • Opiskelupaikan vastaanotto viimeistään 15.12.2020

Ohjeet ilmoittautumiseen

Ilmoittautuminen kevään 2021 polkuopintoihin alkaa 30.11.2020 klo 8.00 ja päättyy 1.12.2020 klo 23.59.

Voit ilmoittautua vain yhteen koulutukseen polkuopiskelijaksi.

Ilmoittautumislomakkeelta näet, missä koulutuksissa on vielä polkuopintopaikkoja jäljellä.  Valitse listalta haluamasi vaihtoehto. Paikka on varattuna sinulle 20 minuuttia valinnan tekemisestä. Jos saat ilmoittautumislomakkeen auki, voit rauhassa kirjoittaa siihen tietosi. Saat ilmoittautumisesta pdf-vahvistuksen sähköpostiisi. Ilmoittautumisen jälkeen saat erikseen kutsun valintahaastatteluun.

Suosituimpien koulutusten opiskelupaikat täyttyvät yleensä heti ilmoittautumisen alkaessa. Mikäli opiskelupaikat ovat täynnä, lisää itsesi jonotuslistalle antamalla nimesi, sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi. Järjestelmä näyttää sinulle sijoituksesi jonotuslistalla, mutta et saa muuta vahvistusta. Jos opiskelupaikkoja vapautuu, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi.

Jono saattaa lähteä purkautumaan jo ensimmäisen ilmoittautumispäivän aamuna. Muista seurata myös sähköpostitilisi roskapostikansiota! Sinulla on 24 tuntia aikaa reagoida saamaasi viestiin ja täyttää ilmoittautumislomake. Jos et reagoi määräajassa, opiskelupaikkaa tarjotaan seuraavalle jonottajalle ja menetät mahdollisuutesi polkuopintopaikkaan.

Todistusjäljennöksiä ei tarvita liitteeksi, eikä lomakkeella kysytä myöskään aiempien opintojen keskiarvotietoja.

Valintahaastattelu

Valintahaastattelut toteutetaan joulukuussa 2020 videohaastatteluina. Valintahaastatteluun kutsuttaville lähetetään erillinen linkki, josta pääsee videohaastattelutyökaluun ja linkin takana on myös tarkemmat ohjeet. Videovastaukset tulee lähettää työkalun kautta 6.12.klo 23.59 mennessä.

Kutsumme hakijoita valintahaastatteluun ilmoittautumisjärjestyksen perusteella noin puolitoistakertaisen määrän opiskelupaikkoihin verrattuna.

Haastattelussa arvioidaan motivaatiota ja sitoutumista opiskeluun koko opiskeluvuoden ajaksi, oppimisvalmiuksia sekä alalle soveltuvuutta. Lopulliset opiskelijavalinnat tehdään ilmoittautumisjärjestyksen mukaan valintahaastattelun tulos huomioiden.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ilmoitamme valinnasta viimeistään maanantaina 14.12.2020 sähköpostilla. Myönteisen valintapäätöksen yhteydessä tarjotaan opiskelupaikkaa, joka tulee ottaa vastaan heti kun saat tiedon valinnasta. Tarkkailethan sähköpostiasi ja myös roskaposti-, mainos- tai muita vastaavia kansioita.

Laurean avoimen AMK:n vuosimaksu, 400 euroa, on maksettava polkuopintopaikan vahvistamisen yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla yhdessä erässä. 

Avoimen AMK:n opiskelumaksua ei palauteta sen jälkeen, kun olet vahvistanut opiskelupaikan. Ainoastaan siinä tapauksessa maksu voidaan palauttaa, jos saat tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelupaikan Laureassa yhteishaun varasijajärjestelyn kautta ennen opintojen alkua. Tutkinto- tai polkuopiskelupaikka toisessa AMK:ssa ei ole peruste rahojen palautukselle, koska voit olla samanaikaisesti avoimen AMK:n opiskelijana Laureassa.  

Jos suunnittelet opiskelua työttömyystuella, selvitä etuuksien saamisen edellytykset ennen opiskelupaikan vahvistamista. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei oikeuta avoimen AMK:n opiskelumaksun palautukseen. HUOM! TE-toimiston vaatimia todistuksia kirjoitetaan opintoihin hyväksytyille vasta opintojen alkaessa. Tarkista oman kampuksesi opintotoimiston aukioloaika ja sovi lomakkeen täytöstä opintotoimiston kanssa.

Kun olet ottanut vastaan opiskelupaikan ja maksanut avoimen AMK:n vuosimaksun, sinulle lähetetään ohjeet opintojen aloitukseen viimeistään perjantaina 18.12.2020.

Erillishaku polkuopiskelijoille

Erillishaku tutkintoon johtavaan koulutukseen avoimen AMK:n opinnoilla

Avoimessa ammattikorkeakoulussa 60 opintopistettä koulutukseen soveltuvia opintoja suorittanut voi hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Erillishaku avoimen AMK:n suoritusten perusteella tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Tarkista hakuajat sekä ohjeet