Siirry sisältöön

Tärkeää tietää ilmoittautumisesta

Ilmoittautumis- ja valinta-aikataulu

 • Ilmoittautuminen on päättynyt.
 • Ilmoittautuminen kevään 2023 polkuopintoihin 21.-27.11.2022.
 • Kutsu Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin -verkkokurssille ma 28.11.2022
 • Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin -verkkokurssin suoritusaika ma 28.11. - ke 7.12.2022
 • Tieto valinnasta ma 12.12.
 • Polkuopiskelupaikan vastaanotto viimeistään ke 14.12.

Huomioithan nämä:

 • Voit ilmoittautua vain yhteen koulutukseen/ryhmään polkuopiskelijaksi.
 • Tutustu ennen ilmoittautumista polkuopintojen opiskelumuotoihin, kampukseen ja sen sijaintiin sekä opetuksen aikatauluihin.
 • Varmista, että voit osallistua lähiopetuspäiviin kampuksella, jos opiskelumuoto on päivä- tai monimuoto-opinnot.
 • Katso taulukosta ryhmätunnus ja taulukon alapuolelta opintojen aikataulut ja ohjeistus lukkarikoneen käyttöön.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä!

Tutustu ennen ilmoittautumista polkuopintopaikkojen opiskelumuotoihin, opetuksen aikatauluihin ja kampuksiin sekä AMK-Polkuopinnot -sivuihin. Lue myös alla olevat ohjeet tarkasti ennen ilmoittautumista. Ohje lukkarikoneen käyttöön on taulukon alapuolella kohdassa Opintojen aikataulut.

Polkuopintopaikat keväällä 2023 (suomenkieliset koulutukset)

Koulutus

Kampus

Toteutus

Paikat

Ryhmäkoodi

Fysioterapeuttikoulutus

Otaniemi

Monimuoto

5

SFG223KA

Liiketalouden koulutus

*ks. lisätietoa erikoistumisvaihtoehdoista yllä olevasta Liiketalouden koulutus -linkistä

 

 

 

Hyvinkää

Leppävaara

Leppävaara

Otaniemi

Tikkurila

Verkko

Päivä

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Päivä

Verkko

5

10

10

15

5

40

HLB223KN*

HLA223KN*

HLA223KA*

HLG223KA*

HLV223KN*

HLDOPK23

Oikeudellisen osaamisen koulutus

Hyvinkää

Monimuoto

5

HLB223KA

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus

Leppävaara

Päivä

5

PRA223KN

Sairaanhoitajakoulutus

 

Otaniemi

Tikkurila

Monimuoto

Päivä

5

5

SHG223KA

SHV223KN

Sosionomikoulutus

 

 

 

Espoo **)

Hyvinkää

Otaniemi

Tikkurila

Verkko

Monimuoto

Monimuoto

Monimuoto

Monimuoto

Verkko

40

5

5

5

20

SSGOPK23 **)

SSB223KA

SSG223KA

SSV223KA

SSD223KA

Terveydenhoitajakoulutus

Tikkurila

Monimuoto

5

STV223KA

Tietojenkäsittelyn koulutus, digitaalisten palvelujen kehittäminen

Tikkurila

Monimuoto

10

NDV223KA

Tietojenkäsittelyn koulutus, kyberturvallisuus

Leppävaara

Monimuoto

10

NKA223KA

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus

Leppävaara

Monimuoto

10

HTA223KA

**) Espoon kampusten sosionomikoulutuksen erillisryhmän (SSGOPK23) edeltävyysvaatimuksena on vähintään 2. asteen sosiaali- ja terveysalan ammatillinen perustutkinto tai 2. asteen ohjaus- ja koulutusalan tutkinto ja vähintään yhden vuoden työkokemus sosiaali- ja terveys- tai kasvatus- ja ohjausalalta. Todistus aiemmasta tutkinnosta ja työkokemuksesta on liitettävä ilmoittautumislomakkeelle. Skannaa todistukset valmiiksi ennen ilmoittautumislomakkeen avaamista.

Erillisryhmän monimuoto-opinnot sisältävät lähiopetusta kerran kuukaudessa, verkko-opintoja, projektiopintoja ja itsenäistä opiskelua. Lähiopiskelu toteutuu Espoossa Leppävaaran ja Otaniemen kampuksilla. Opinnot alkavat virtuaalisella startilla keskiviikkona 4.1.2023. Kevään 2023 lähiopetus on pääsääntöisesti alkuviikosta (ma-ti) päiväsaikaan: 9.-10.1., 6.-7.2., 13.-14.3., 17.-18.4. ja 15.-16.5.2023.

Monimuoto-opinnot ovat työmäärältään yhtä laajat kuin päiväopinnot, joten opintoihin tulee varata riittävästi aikaa ja jo ennen opintoja kannattaa miettiä, miten sovittaa yhteen työn, opiskelun ja muun elämän.

Opiskelumuodot ja kampukset

Polkuopintoja voidaan tarjota päivä-, monimuoto- tai verkko-opintoina. Opiskelumuodot eroavat toisistaan opintojen käytännön toteutuksen suhteen esimerkiksi lähiopintojen määrässä. Myös verkko-opinnoissa voi olla tiettyyn aikaan sidottuja luentoja ja ryhmätehtäviä. Huomioithan, että yksi opintopiste vaatii sinulta 27 tuntia työpanosta kaikissa opiskelumuodoissa. Tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti opiskelumuotojen eroihin ja kuvauksiin sivulla Opiskelumuodot Laureassa. Huomioi erityisesti lähiopintojen määrä kaikissa opiskelumuodoissa.

Polkuopintoja voidaan tarjota kaikilla kuudella kampuksellamme. Koulutuksen yhteydessä mainittu kampus on opintojen pääasiallinen toteutuspaikka. Varauduthan osallistumaan lähiopetukseen sillä kampuksella, jossa koulutus toteutetaan. Tutustu kampuksiimme!

Opintojen aikataulut 

Opintojen aikataulut ovat samat avoimen AMK:n polkuopiskelijalle ja yhteishaussa valittavalle tutkinto-opiskelijalle.

Kevään 2023 opintojen aikataulut julkaistaan 14.11.2022, jonka jälkeen pääset tarkastelemaan niitä Lukkarikoneen kautta. 

 1. Avaa Lukkarikone.
 2. Valitse hakukriteeriksi "Hae ryhmiä" ja kirjoita hakukenttään ryhmäkoodi hakuperusteeksi (katso ryhmäkoodi hakukohteen perästä yllä olevasta hakukohdelistauksesta, esim. SHV223KN).
 3. Klikkaa ”Lisää” painiketta hakutuloksen kohdalta ja siirry kalenterinäkymässä elokuuhun. Voit selata aikatauluja kuukausi, viikko tai päivä kerrallaan.
 4. Kalenterissa olevia varauksia klikkaamalla saat lisätietoa kyseisen opinnon toteutuksesta.

HUOM! Ryhmän kalenterissa saattaa näkyä täydentäviä opintoja kuten valmentava englanti, joka koskee ko. opintojakson valitsevia opiskelijoita.

Ilmoittautuminen ja valinta polkuopintoihin

Ilmoittautumis- ja valinta-aikataulu

 • Ilmoittautuminen on päättynyt.
 • Ilmoittautuminen kevään 2023 polkuopintoihin on 21.-27.11.2022.
 • Kutsu Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin -verkkokurssille ma 28.11.2022
 • Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin -verkkokurssin suoritusaika ma 28.11. - ke 7.12.2022
 • Tieto valinnasta ma 12.12. iltapäivällä.
 • Polkuopiskelupaikan vastaanotto viimeistään ke 14.12.

Tutustu ennen ilmoittautumista polkuopintopaikkojen opiskelumuotoihin, opetuksen aikatauluihin ja kampuksiin sekä AMK-Polkuopinnot -sivuihin.

Lue myös alla olevat ohjeet tarkasti ennen ilmoittautumista.

 • Ohjeet ilmoittautumiseen 

  Ilmoittautuminen kevään 2023 polkuopintoihin on 21.-27.11.2022.

  HUOM! Voit ilmoittautua vain yhteen koulutukseen/ryhmään polkuopiskelijaksi. Ilmoittautumisen jälkeen koulutusta, opiskelumuotoa tai kampusta ei voi vaihtaa.

  Ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on ohjeet Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin -verkkokurssille kirjautumiseen.

 • Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssi 

  Polkuopiskelijavalinta tehdään Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssin perusteella. Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin on itseopiskeltava kurssi, joka suoritetaan verkossa. Kurssilla pääset tutustumaan Laurea-ammattikorkeakouluun oppimisympäristönä, polkuopintoihin sekä opetuksen aikatauluihin. Lisäksi hahmotat ja arvioit omia opiskeluvalmiuksiasi ja vahvuuksiasi korkeakouluopintoihin erilaisten tehtävien ja testien kautta. 

  Ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on ohjeet Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssille kirjautumiseen.

  Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-verkkokurssi on 1 opintopisteen laajuinen ja se vastaa noin 27 tuntia opiskelua. Varaa itsellesi aikaa kurssin tekoon. Voit suorittaa kurssin useammassa osassa ja eri päivinä. Kurssi tehdään itsenäisesti Canvas-työtilassa ja sen tekemiseen suosittelemme tietokonetta.

  Jos suoritat kurssin hyväksytysti, voit saada opintosuoritusmerkinnän riippumatta siitä, tuletko valituksi polkuopintoihin.

  Jos olet suorittanut Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin -kurssin aiemmin polkuopintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, et valitettavasti voi saada uutta opintopistettä samasta kurssista. Kurssin sisällön päivittämisen takia sinun tulee kuitenkin suorittaa uudistettu kurssi hyväksytysti, jotta sinut voidaan ottaa huomioon opiskelijavalinnassa tällä hakukierroksella.

 • Valintaperusteet 

  Polkuopiskelijat valitaan hyväksytysti suoritetun Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojakson perusteella seuraavilla kriteereillä:

  1. Hakija on suorittanut kaikki moduulit hyväksytysti
   • on suorittanut kaikki moduulin osiot.
   • on palauttanut moduulin tehtävät.
   • on tehnyt moduulin testit.
   • on saanut minimipistemäärän moduulien testeistä (pistemäärät kerrotaan testien yhteydessä).
   • on suorittanut hyväksytysti videotehtävän.
  2. Pisteiden perusteella paremmuusjärjestys polkuhakukohteittain, jos opintojakson hyväksytysti suorittaneita on enemmän kuin opiskelupaikkoja.
   • Hakijoista valitaan eniten pisteitä saaneet kunkin koulutuksen/ryhmän polkuopiskelupaikkojen määrän mukaisesti.
   • Pisteytyksessä otetaan huomioon moduulien 2, 3 ja 5 testien pisteet.
  3. Tasapistetilanteessa videolla osoitettu motivaatio, sitoutuminen opiskeluun, opiskeluvalmiudet ja alalle soveltuvuus ratkaisee polkuopiskelijavalinnan.
  4. Arvonta, mikäli yllä olevilla kriteereillä ei saada tehtyä polkuopiskelijavalintaa.

  Jos suoritat kurssin hyväksytysti, saat opintosuoritusmerkinnän riippumatta siitä, tuletko valituksi polkuopintoihin. Hyväksytyn suoritusmerkinnän näet Oma opintopolku-palvelusta.

  Jos olet suorittanut Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin -kurssin aiemmin polkuopintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, et valitettavasti voi saada uutta opintopistettä samasta kurssista. Kurssin sisällön päivittämisen takia sinun tulee kuitenkin suorittaa uudistettu kurssi hyväksytysti, jotta sinut voidaan ottaa huomioon opiskelijavalinnassa tällä hakukierroksella.

 • Opis­ke­lu­pai­kan vas­taa­not­ta­mi­nen 

  Myönteisen valintapäätöksen yhteydessä tarjotaan opiskelupaikkaa, joka tulee ottaa vastaan heti kun saat tiedon valinnasta.

  Laurean avoimen AMK:n vuosimaksu, 400 euroa, on maksettava polkuopintopaikan vahvistamisen yhteydessä yhdessä erässä.  

   
  Avoimen AMK:n opiskelumaksua ei palauteta sen jälkeen, kun olet vahvistanut opiskelupaikan. Ainoastaan siinä tapauksessa maksu voidaan palauttaa, jos saat tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelupaikan Laureassa yhteishaun varasijajärjestelyn kautta ennen opintojen alkua. Tutkinto- tai polkuopiskelupaikka toisessa AMK:ssa ei ole peruste rahojen palautukselle, koska voit olla samanaikaisesti avoimen AMK:n opiskelijana Laureassa.     

  Jos suunnittelet opiskelua työttömyystuella, selvitä etuuksien saamisen edellytykset ennen opiskelupaikan vahvistamista. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei oikeuta avoimen AMK:n opiskelumaksun palautukseen. HUOM! TE-toimiston vaatimia todistuksia kirjoitetaan opintoihin hyväksytyille vasta opintojen alkaessa. Tarkista oman kampuksesi opintotoimiston palveluaika ja sovi lomakkeen täytöstä opintotoimiston kanssa.

  Kun olet ottanut vastaan opiskelupaikan ja maksanut avoimen AMK:n vuosimaksun, sinulle lähetetään ohjeet opintojen aloitukseen.

 

Erillishaku polkuopiskelijoille

Erillishaku tutkintoon johtavaan koulutukseen avoimen AMK:n opinnoilla

Avoimessa ammattikorkeakoulussa 60 opintopistettä koulutukseen soveltuvia opintoja suorittanut voi hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Erillishaku avoimen AMK:n suoritusten perusteella tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Tarkista hakuajat sekä ohjeet