Siirry sisältöön

Tärkeää tietää ilmoittautumisesta

Ilmoittautumis- ja valinta-aikataulu

 • Ilmoittautuminen polkuopintoihin ja Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojaksolle maanantaina 29.11.2021 klo 8.00-23.59
 • Kutsu Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojaksolle tiistaina 30.11.2021 klo 16.00 mennessä
 • Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojakso tehtynä tiistaihin 7.12.2021 klo 23.59 mennessä
 • Päätös polkuopiskelupaikasta viimeistään perjantaina 10.12.2021
 • Opiskelupaikan vastaanotto viimeistään maanantaina 13.12.2021 klo 15.00 mennessä.

Huomioithan nämä:

 • Voit ilmoittautua vain yhteen koulutukseen/ryhmään polkuopiskelijaksi.
 • Tutustu ennen ilmoittautumista polkuopintopaikkojen opiskelumuotoihin, kampuksiin sekä opetuksen aikatauluihin.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä!

Tutustu ennen ilmoittautumista polkuopintopaikkojen opiskelumuotoihin, opetuksen aikatauluihin ja kampuksiin sekä AMK-Polkuopinnot -sivuihin. Lue myös alla olevat ohjeet tarkasti ennen ilmoittautumista.

Polkuopintopaikat keväällä 2022

Koulutus

Kampus

Toteutus

Paikat

Ryhmäkoodi

Liiketalouden koulutus

 

 

 

 

 

Hyvinkää

Leppävaara

Leppävaara

Otaniemi

Tikkurila

Verkko

Päivä

Päivä

Monimuoto

Monimuoto

Päivä

Verkko

5

10

10

15

10

40

HLB222KN

HLA222KN

HLA222KA

HLG222KA

HLV222KN

HLDOPK22

Oikeudellisen osaamisen koulutus

Hyvinkää

Monimuoto

5

HLB222KA

Palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutus

Leppävaara

Päivä

5

MSA222KN

Palveluliiketoiminnan koulutus

Leppävaara

Monimuoto

5

MLA222KA

Sosionomikoulutus

 

 

 

 

Hyvinkää

Otaniemi

Porvoo

Tikkurila

Verkko

Monimuoto

Monimuoto

Monimuoto

Monimuoto

Verkko

5

5

10

5

20

SSB222KA

SSG222KA

SSP222KA

SSV222KA

SSD222KA

Terveydenhoitajakoulutus

Tikkurila

Päivä

5

STV222KN

Tietojenkäsittelyn koulutus, digitaalisten palvelujen kehittäminen

Tikkurila

Monimuoto

5

NDV222KA

Tietojenkäsittelyn koulutus, kyberturvallisuus

Leppävaara

Monimuoto

10

NKA222KA

Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus

Leppävaara

Monimuoto

5

HTA222KA

Englanninkielisissä koulutuksissa ei ole polkuopintopaikkoja keväällä 2022.

Opiskelutavat ja kampukset

Polkuopintoja voidaan tarjota päivä-, monimuoto- tai verkko-opintoina. Opiskelutavat eroavat toisistaan opintojen käytännön toteutuksen suhteen esimerkiksi lähiopintojen määrässä. Huomioithan, että yksi opintopiste vaatii sinulta 27 tuntia työpanosta kaikissa opiskelutavoissa. Opiskelutapojen tarkemmat kuvaukset ja olennaisimmat erot löydät sivulta Opiskelutavat Laureassa.

Polkuopintoja voidaan tarjota kaikilla kuudella kampuksellamme. Koulutuksen yhteydessä mainittu kampus on opintojen pääasiallinen toteutuspaikka. Varauduthan osallistumaan lähiopetukseen sillä kampuksella, jossa koulutus toteutetaan. Tutustu kampuksiimme!

Opintojen aikataulut 

Opintojen aikataulut ovat samat avoimen AMK:n polkuopiskelijalle ja yhteishaussa valittavalle tutkinto-opiskelijalle.

Kevään 2022 opintojen aikataulut julkaistaan 22.11.2021, jonka jälkeen pääset tarkastelemaan niitä Lukkarikoneen kautta. 

 1. Avaa Lukkarikone.
 2. Valitse hakukriteeriksi "Hae ryhmiä" ja kirjoita hakukenttään ryhmäkoodi hakuperusteeksi (katso ryhmäkoodi hakukohteen perästä yllä olevasta hakukohdelistauksesta, esim. HLB222KN).
 3. Klikkaa ”Lisää” painiketta hakutuloksen kohdalta ja siirry kalenterinäkymässä tammikuuhun. Voit selata aikatauluja kuukausi, viikko tai päivä kerrallaan.
 4. Kalenterissa olevia varauksia klikkaamalla saat lisätietoa kyseisen opinnon toteutuksesta.

HUOM! Ryhmän kalenterissa saattaa näkyä täydentäviä opintoja kuten valmentava englanti, joka koskee ko. opintojakson valitsevia opiskelijoita.

Ilmoittautuminen ja valinta polkuopintoihin

Polkuopintojen valinta-aikataulu

 • Ilmoittautuminen polkuopintoihin ja Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojaksolle 29.11.2021 klo 8.00-23.59
 • Kutsu Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojaksolle tiistaina 30.11.2021 klo 16.00 mennessä
 • Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojakso tehtynä 7.12.2021 mennessä
 • Päätös polkuopiskelupaikasta viimeistään 10.12.2021
 • Opiskelupaikan vastaanotto viimeistään 13.12.2021

Tutustu ennen ilmoittautumista polkuopintopaikkojen opiskelumuotoihin, opetuksen aikatauluihin ja kampuksiin sekä AMK-Polkuopinnot -sivuihin. Lue myös alla olevat ohjeet tarkasti ennen ilmoittautumista.

Ohjeet ilmoittautumiseen

Ilmoittautuminen keväällä 2022 alkaviin polkuopintoihin Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojaksolle on maanantaina 29.11.2021 klo 8.00-23.59.

Ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä ilmoittautumislomakkeella, joka aukeaa 29.11.2021 klo 8.00.

HUOM! Voit ilmoittautua vain yhteen koulutukseen/ryhmään polkuopiskelijaksi. Ilmoittautumisen jälkeen koulutusta, opiskelumuotoa tai kampusta ei voi vaihtaa.

Ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on ohjeet Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojaksolle kirjautumiseen.

Saat erillisen kutsun opintojaksolle sähköpostiisi tiistaina 30.11.2021 klo 16.00 mennessä. Pääset kirjautumaan opintojaksolle saamastasi kutsusta. Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin on itseopiskeltava opintojakso, joka suoritetaan verkossa 30.11.-7.12.2021.

HUOM! Varmista että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein ilmoittautumislomakkeelle. Mikäli vahvistusviesti ei näy sähköpostissa, tarkista myös sähköpostisi roskaposti-, mainos- tai muut vastaavat kansiot.


Orien­taa­tio avoimen AMK:n pol­kuo­pin­toi­hin-opin­to­jak­so

Polkuopiskelijavalinta tehdään Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojakson perusteella. Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin on itseopiskeltava opintojakso, joka suoritetaan verkossa. Opintojaksolla pääset tutustumaan Laurea-ammattikorkeakouluun oppimisympäristönä. Lisäksi hahmotat ja arvioit omia opiskeluvalmiuksiasi korkeakouluopintoihin erilaisten tehtävien ja testien kautta. Tarkemmat opintojakson sisällöt näet opintojakson Canvas-työtilasta.
 
Ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on ohjeet Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojaksolle kirjautumiseen. Saat erillisen kutsun opintojaksolle sähköpostiisi tiistaina 30.11.2021 klo 16.00 mennessä. Pääset kirjautumaan opintojaksolle saamastasi kutsusta. 
 
Kirjaudu opintojaksolle viimeistään torstaina 2.12.2021, jotta saat tarvittaessa apua mikäli rekisteröitymisessä tulee ongelmia. Teknistä tukea on saatavilla ma-pe klo 8-16 osoitteesta servicedesk@laurea.fi. Tarkemmat ohjeet saat ilmoittautumisen vahvistusviestissä. 
 
Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojakso on 1 opintopisteen laajuinen ja se vastaa noin 27 tuntia opiskelua. Varaa itsellesi aikaa opintojakson tekoon 30.11.-7.12.2021. Voit suorittaa opintojakson useammassa osassa ja eri päivinä. Tämä verkko-opintojakso tehdään itsenäisesti Canvas-työtilassa 7.12.2021 mennessä. Opintojakson tekemiseen suosittelemme tietokonetta.

Jos suoritat opintojakson hyväksytysti, voit saada opintosuoritusmerkinnän riippumatta siitä, tuletko valituksi polkuopintoihin.

Jos olet suorittanut Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojakson syksyn 2021 polkuopintoihin ilmoittautumisen yhteydessä, et valitettavasti voi saada uutta opintopistettä samasta opintojaksosta. Opintojakson sisällön päivittämisen takia sinun tulee suorittaa uudistettu opintojakso hyväksytysti, jotta sinut voidaan ottaa huomioon opiskelijavalinnassa tällä hakukierroksella.

Valintaperusteet

Polkuopiskelijat valitaan hyväksytysti suoritetun Orientaatio avoimen AMK:n polkuopintoihin-opintojakson perusteella seuraavilla kriteereillä: 

 1. Hakija on suorittanut kaikki moduulit hyväksytysti
  • on suorittanut kaikki moduulin osiot
  • on palauttanut moduulin tehtävät
  • on tehnyt moduulin testit
  • on saanut minimipistemäärän moduulien testeistä (pistemäärät kerrotaan testien yhteydessä)
 2. Pisteiden perusteella paremmuusjärjestys polkuhakukohteittain, jos opintojakson hyväksytysti suorittaneita on enemmän kuin opiskelupaikkoja.
  • Hakijoista valitaan eniten pisteitä saaneet kunkin koulutuksen/ryhmän polkuopiskelupaikkojen määrän mukaisesti
  • Pisteytyksessä otetaan huomioon moduulien 2, 3 ja 5 testien pisteet.
 3. Tasapistetilanteessa videolla osoitettu motivaatio, sitoutuminen opiskeluun, opiskeluvalmiudet ja alalle soveltuvuus ratkaisee polkuopiskelijavalinnan.
 4. Arvonta mikäli yllä olevilla kriteereillä ei saada tehtyä polkuopiskelijavalintaa.

Opis­ke­lu­pai­kan vas­taa­not­ta­mi­nen

Ilmoitamme opiskelijavalinnasta viimeistään perjantaina 10.12.2021 sähköpostilla. Myönteisen valintapäätöksen yhteydessä tarjotaan opiskelupaikkaa, joka tulee ottaa vastaan heti kun saat tiedon valinnasta. Tarkkailethan sähköpostiasi ja myös roskaposti-, mainos- tai muita vastaavia kansioita.

Laurean avoimen AMK:n vuosimaksu, 400 euroa, on maksettava polkuopintopaikan vahvistamisen yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla yhdessä erässä.  

Opiskelupaikan vastaanotto tulee tehdä viimeistään maanantaina 13.12.2021 klo 15.00 mennessä. 
 
Avoimen AMK:n opiskelumaksua ei palauteta sen jälkeen, kun olet vahvistanut opiskelupaikan. Ainoastaan siinä tapauksessa maksu voidaan palauttaa, jos saat tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelupaikan Laureassa yhteishaun varasijajärjestelyn kautta ennen opintojen alkua. Tutkinto- tai polkuopiskelupaikka toisessa AMK:ssa ei ole peruste rahojen palautukselle, koska voit olla samanaikaisesti avoimen AMK:n opiskelijana Laureassa.    
 
Jos suunnittelet opiskelua työttömyystuella, selvitä etuuksien saamisen edellytykset ennen opiskelupaikan vahvistamista. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei oikeuta avoimen AMK:n opiskelumaksun palautukseen. HUOM! TE-toimiston vaatimia todistuksia kirjoitetaan opintoihin hyväksytyille vasta opintojen alkaessa. Tarkista oman kampuksesi opintotoimiston palveluaika ja sovi lomakkeen täytöstä opintotoimiston kanssa. 

Kun olet ottanut vastaan opiskelupaikan ja maksanut avoimen AMK:n vuosimaksun, sinulle lähetetään ohjeet opintojen aloitukseen viimeistään perjantaina 17.12.2021.

Erillishaku polkuopiskelijoille

Erillishaku tutkintoon johtavaan koulutukseen avoimen AMK:n opinnoilla

Avoimessa ammattikorkeakoulussa 60 opintopistettä koulutukseen soveltuvia opintoja suorittanut voi hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta. Erillishaku avoimen AMK:n suoritusten perusteella tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Tarkista hakuajat sekä ohjeet