Siirry sisältöön

Etsitkö harjoittelijaa tai työntekijää?

Löydä kauttamme osaava ja motivoitunut suomen- tai englanninkielinen opiskelija harjoittelijaksi tai pidempään työsuhteeseen. Ilmoita avoimesta harjoittelu- tai työpaikasta!

Yritykset voivat ilmoittaa veloituksetta avoimesta työ- tai harjoittelupaikasta Laurean opiskelijoille. Rekisteröitymällä Tuudoon yritykset voivat myös:

•    Päivittää ilmoitusta ja paikan täyttyessä poistaa ilmoituksen itse
•    Muokata yrityksen tietoja sekä lisätä logoja, kuvia ja PDF-tiedostoja
•    Ilmoitus myös poistuu automaattisesti hakuajan päätyttyä

Jätä tiedot vapaasta harjoittelu- tai työpaikasta

Työharjoittelun tarkoituksena on tutustuttaa opiskelija oman alansa käytäntöihin aidossa työympäristössä. Työharjoittelujakson aikana opiskelija voi osallistua monenlaisiin kehittämistehtäviin työnantajakumppanin organisaatiossa. Opiskelija saa työharjoittelusta arvokasta työkokemusta ja käytännön ammattitaitoa, josta hyötyy myös työnantaja. Lisäksi työnantaja saa harjoittelujen kautta potentiaalisia työntekijöitä myös tulevaisuudeksi.

Harjoittelujakson pituus kestää yleensä kokopäivätyönä 2,5:stä viiteen kuukauteen tai osa-aikaisena 400-800 tuntia. Joissain koulutuksissa opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa harjoittelut kesäaikana, jolloin harjoittelujaksosta voidaan muodostaa määräaikainen työsuhde kesätyön tapaan.

Julkaisemme ilmoituksesi opiskelijoiden sisäisessä verkkopalvelussa, jossa opiskelijat voivat vapaasti selata vapaana olevia harjoittelu- tai työpaikkoja. Terveys- ja sosiaalialan harjoittelupaikat välitetään ammattikorkeakoulujen yhteisen Jobiili-palvelun kautta.

Usein kysytyt kysymykset

  • Miten pitkä harjoittelu on? 

    Harjoittelujakson pituus on vaihtelee 2,5:stä kuukaudesta viiteen kuukauteen. Laurean opiskelijoiden opintoihin sisältyy kaksi harjoittelua, jotka opiskelija voi suorittaa joko kahtena erillisenä harjoitteluina tai yhtenä pidempänä harjoitteluna. Harjoittelun voi suorittaa myös osa-aikaisena, jolloin yhden harjoittelukauden pituus on 400h. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa harjoittelu myös kesäaikana, jolloin harjoittelujaksosta voidaan muodostaa määräaikainen työsuhde kesätyön tapaan.

  • Milloin opiskelija voi aloittaa harjoittelun?  

    Opiskelija voi suorittaa harjoittelun joustavasti eri vaiheessa opintojaan, joten harjoittelun ajankohta on helposti sovitettavissa harjoittelupaikan tarjoajan tarpeeseen. 

  • Millainen harjoittelusopimus opiskelijan kanssa tehdään?  

    Palkallisessa harjoittelussa opiskelija on työsuhteessa harjoittelupaikkaan ja tällöin opiskelija ja työnantaja tekevät keskenään erillisen työsopimuslain mukaisen työsopimuksen. Palkattoman harjoittelun aikana harjoittelija on Laurean opiskelijana, jolloin opiskelija, harjoittelupaikan edustaja ja Laurean edustaja tekevät harjoittelusopimuksen.