Siirry sisältöön

10 Days 100 Challenges -ohjelmassa monialaiset tiimit ratkovat yritysten haasteita

10 Days 100 Challenges –yhteiskehittämisen ohjelma toteutetaan 3AMK yhteistyössä Laurean, Haaga-Helian ja Metropolian kanssa.

10 Days 100 Challenges -ohjelmassa ratkotaan liiketoiminnan haasteita.

​Uutinen 26.6.2018

10 Days 100 Challenges on Suomessa tänä keväänä toista kertaa toteutettava kaksi viikkoa kestävä yhteiskehittämisen ohjelma, joka on käynnissä Espoon Otaniemessä 4.-15.6. Tässä ainutlaatuisessa 10 päivää kestävässä ohjelmassa opiskelijat ja eri alojen ammattilaiset keskittyvät yhdessä ratkomaan liiketoiminnan ongelmia alan innovatiivisten yritysten, huippuasiantuntijoiden ja innostavien valmentajien kanssa. Kyseessä on 3AMK-liittouman rakentama 10 opintopisteen kokonaisuus, jossa mukana on ollut myös opettajia sekä Suomesta että Etelä-Afrikasta päivittämässä omaa osaamistaan.

10 Days 100 Challenges –ohjelmassa on  tarjolla 12 erilaista haastetta, joita ratkotaan 19 opiskelijaryhmän voimin. Haasteet ohjelmaan antoivat Kone, Nokia, OP, Telia, Espoon ja Helsingin kaupungit sekä Aalto AI Association. Mukana on myös muutama uusi startup.

Haasteita ratkotaan monialaisissa ja kansainvälisissä ryhmissä

Kahden viikon ohjelma on avoinna kaikille, jotka haluavat ansaita opintopisteitä, saada mielenkiintoista tekemistä kesäksi sekä verkostoitua muiden opiskelijoiden ja eri alojen ammattilaisten kanssa. Tämän kesän teemana on Artificial Intelligence eli tekoäly. Englanninkielisessä tietojenkäsittelyn koulutuksessa Haaga-Heliassa opiskeleva Charlese Saballe osallistui ohjelmaan, koska hän halusi lisätä sen kautta osaamistaan ja tietämystään keinoälystä. 

- Halusin saada lisää näyttöjä portfolioon sekä soveltaa koulussa oppimaani käytäntöön aidoissa työelämän haasteissa, Charlese kertoo.

Tapahtumassa on mukana noin 100 osallistujaa, joista 70% on opiskelijoita. Osallistujista noin puolet on kansainvälisiä. 

-Ohjelmaan osallistunut porukka on ihan loistava, koska se on niin heterogeeninen. Mukana on todella eri taustoilla olevia ja eri-ikäisiä henkilöitä, Metropolian sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija Andreea Salomaa iloitsee.

Kun tehdään näin tiiviisti yhdessä töitä, niin siinähän tulee opittua koko ajan lisää ryhmän jäsenistä. Eniten olen nauttinut siitä, että on päässyt tutustumaan todella erilaisiin persooniin, Jouni Hoppania, Laurean liiketalouden opiskelija kertoo.

Innovatiivinen työskentelytila ja mielenkiintoiset puheenvuorot inspiroivat

Metropolian opiskelija Andreea pitää erityisen hyvänä sitä, että 10 päivän ohjelma on ollut strukturoitua ja tavoitteellista. 

-Tämä ohjelma on paras ilmentymä siitä, että kun yritykset, korkeakoulut ja asiantuntijat työskentelevät yhdessä tavoitteellisesti, se voi onnistua.

Ryhmät työskentelevät pääosan ajasta Aalto yliopiston Harald Herlin -osaamiskeskuksessa Otaniemessä. - Työskentelytila ja -ympäristö on todella inspiroiva ja ajatuksia stimuloiva. Se innostaa ajattelemaan luovasti, tietojenkäsittelyä opiskeleva Charlese kertoo.

Työskentelyn tueksi ohjelmassa on ollut erilaisia esityksiä palvelumuotoilusta, tekoälystä ja esimerkiksi pitchauksesta.

-Ulkopuoliset puhujat kurssilla olivat todella hyviä, esimerkiksi Googlen ja Futuricen edustajat. Täällä olen oppinut paljon muilta ryhmiltä ja asiantuntijoilta, tietojenkäsittelyn englanninkielisessä koulutuksessa Haaga-Heliassa opiskeleva Quynh Nguyen toteaa.

Ohjelma päättyi perjantaina 15.6., jolloin kaikki ryhmät pitchasivat esityksensä muille osallistujille ja mukana olleiden yritysten edustajille.