Siirry sisältöön

Tietojenkäsittelyn opiskelija Linh: ”Pepper-robotin kanssa työskentely on hauskaa joka päivä”

Opiskelijahaastattelussa tietojenkäsittelyn opiskelija Linh Le.

Linh Le ja Pepper-robotti

Uutinen 18.6.2018

Englanninkielisessä tietojenkäsittelyn Business Information Technology eli BIT-koulutuksessa opiskeleva Linh Le tekee parhaillaan työharjoittelua Laurean TKI-yksikössä. Hän on mukana ROSE-tutkimushankkeessa, jossa tutkitaan robottien käyttöä hoitotyössä, ja työskentelee Pepper-älyrobotin kanssa.

Kuka olet ja miten kiinnostuit tietojenkäsittelyn opiskelusta?

"Olen alun perin kotoisin Vietnamista ja opiskelen tietojenkäsittelyä Laureassa nyt kolmatta vuotta. Suomeen halusin opiskelemaan, koska tiesin, että täällä on yksi maailman parhaista koulutusjärjestelmistä.

Laurean tietojenkäsittelyn opinnoissa minua kiinnosti erityisesti se, miten täällä yhdistyy IT:n ja liiketalouden näkökulmat."

Mikä on ollut mielestäsi parasta opinnoissa tähän mennessä?

"Pidän laurealaisesta tavasta opiskella, missä keskitytään enemmän käytännön tekemiseen kuin teorioihin. Olen huomannut, että itse opin tällä tavalla kaikkein tehokkaimmin, ja opin ymmärtämään, miten asiat toimivat työelämässä.

Erityisen mielenkiintoinen opintojakso oli viime syksynä toteutettu Service Innovations -opintojakso. Opintojaksolla työskentelimme pienissä ryhmissä Espoon kaupungin aidon toimeksiannon parissa ja kehitimme uusia palvelukonsepteja erityisesti kiinalaisille matkailijoille. Projektin aikana piti ratkoa monenlaisia käytännön haasteita ja opin todella paljon uutta."

Mitä harjoittelusi pitää sisällään?

"Aloitin harjoitteluni Laurean TKI-yksikössä tammikuussa ja työskentelen täällä koko kevään. Harjoitteluni alkuvaiheessa olen keskittynyt opettelemaan Pepper-robotin ohjelmointia.

Pepperin ohjelmointi ei vaadi valtavan edistyneitä koodaustaitoja, mutta on hyvä tuntea, miten ohjelmointikieli toimii. Toisaalta tässä tarvitaan myös ymmärrystä palvelujen kehittämisestä ja palvelumuotoilusta. ROSE-hankkeessa kehitetään uusia tapoja hyödyntää robotteja ikäihmisten hoidossa, joten palvelumuotoilusta on tässä mielessä hyötyä."

Millaista on työskennellä Pepper-robotin kanssa?

"Pepperin kanssa työskennellessä on hauskaa joka päivä! Joka päivä opin uutta siitä; mikä Pepperin kanssa toimii ja mikä taas ei. 
Pepperin kanssa tarvitaan ehdottomasti kärsivällisyyttä. Välillä ajattelen, että nyt olen koodannut tietyn toiminnon aivan oikein. Sitten kun kokeilen toimintoa, se ei mene ollenkaan niin, kuin olin ajatellut. Yleensä vaaditaan paljon testaamista.

Robotit tulevat lähitulevaisuudessa yleistymään ihmisten arjessa ja kaikilla meillä tulisi olla avoin asenne robotteja kohtaan.

Vaikka scifi-elokuvat saattavat luoda päinvastaisen kuvan, ei robotteja kannata pelätä. Eikä myöskään tarvitse pelätä robottien ohjelmointia, vaan esimerkiksi Pepperiä voi kuka tahansa oppia koodaamaan.

Tämän harjoittelun jälkeen haluaisin löytää työn ja opinnäytetyöaiheen, joissa voisin jatkaa Pepperin kanssa työskentelyä."

Tutustu tarkemmin englanninkieliseen tietojenkäsittelyn koulutukseen.

Tietojenkäsittelyn koulutus

Hae koulutukseen

Kiinnostaako sinua digitaalisten palveluiden kehittäminen - asiakaslähtöisesti ja käytännönläheisesti? Tietojenkäsittelyn koulutus Laureassa yhdistää käytännönläheisesti IT-alan osaamisen ja liiketaloudellisen näkökulman.

Lue lisää tietojenkäsittelyn koulutuksesta