Siirry sisältöön

Verkossa tradenomiksi opiskelevilla ensimmäinen lukukausi takana

"Työntäyteistä, mutta palkitsevaa", kommentoivat kokonaan verkossa tradenomiksi opiskelevat Marjo ja Pertti.

Pertti Rytinki ja Marjo Telkkälä

Uutinen 18.6.2018

Viime syksynä Laureassa aloitti opintonsa ensimmäinen kokonaan verkko-opintoina tradenomiksi opiskeleva ryhmä. 60 opinnot aloittaneen opiskelijan joukossa olivat helsinkiläinen Marjo Telkkälä ja lappeenrantalainen Pertti Rytinki, joita haastattelimme ensimmäisen kerran syyskuun perehdytyspäivän yhteydessä. Tammikuussa oli aika tavata heitä uudelleen ja kysyä, miten ensimmäinen opiskelusyksy verkko-opinnoissa on mennyt.

Ajankäytön hallinta tärkeää

- Ensimmäisen lukukauden jälkeen voimme ehdottomasti suositella verkko-opintoja, mutta helppoa tämä ei suinkaan ole. Meille tämän tyyppinen opiskelu kuitenkin sopii hyvin, Marjo ja Pertti tiivistävät.

Sekä Marjon että Pertin opinnot ovat edenneet syksyn aikana hyvää vauhtia ja verkko-opiskelun tuoma vapaus valita aika ja paikka opiskelulle on sopinut hyvin molemmille. Samalla omien aikataulujen mukaan opiskelu on ollut myös haaste ja oman ajankäytön hallintaan on pitänyt kiinnittää erityistä huomiota.

- Kolmen lapsen isänä pitää sanoa, että varsinkin opintojen alussa aikataulutus oli haastavaa eikä harrastuksiin liiemmin jäänyt aikaa. Perheeltä vaaditaan myös paljon tukea ja kannustusta, kun isä on iltaisin ja viikonloppuisin nenä kiinni kirjoissa tai tietokoneessa, Pertti Rytinki kertoo.

"Syksy oli aika rankka, mutta jos nyt kysyttäisiin, että aloittaisinko saman urakan uudestaan, niin vastaisin ehdottomasti kyllä. Opiskelu on ollut todella antoisaa!"

Oma aktiivisuus palkitaan

Verkko-opiskelussa korostuu opiskelijoiden mukaan erityisesti opiskelijan oma itsenäisyys. Kukaan ei ole katsomassa olan takana, mitä tekee tai jättää tekemättä.

Samalla verkossa toteutettavissa opinnoissa suurin etu on juuri siinä, että opiskelija voi itse määrittää milloin opiskelee: aamulla, illalla tai vaikka koko päivän putkeen.

- Vapaus tehdä oma aikataulu on juuri se, miksi tämä sopii hyvin minulle. Tuntuu mahtavalta onnistua opintojen ja arjen pyörittämisen yhdistämisessä, Pertti toteaa.

Vaikka opiskelu vaatii itsenäisyyttä, ei se kuitenkaan tarkoita pelkästään yksin opiskelua. Marjon ja Pertin ensimmäinen opiskelusyksy piti sisällään runsaasti ryhmätöitä.

- On ollut mukava tehdä ryhmässä töitä; meidän ryhmä on toiminut ainakin hyvin, kun kaikki ovat perheellisiä ja tukevat toisiaan tehtävien teossa, Rytinki kuvailee.

Myös yhteydenpito opettajien kanssa on ollut tiivistä. Opettajat ovat tavoitettavissa niin sähköpostitse kuin WhatsAppinkin kautta.

"Aina saa apua, kun sitä tarvitsee. Minä olen ainakin ollut paljon yhteydessä oman tutoropettajani kanssa ja keskustellut opintojen etenemisestä", Marjo sanoo.

Tutustu tarkemmin verkko-opintoihin Laureassa.

Liiketalouden koulutus

Hae koulutukseen

Oletko kiinnostunut myynnistä, johtamisesta, henkilöstöasioista, talousasioista ja talouden ilmiöistä? Hae opiskelemaan liiketaloutta!

Lue lisää liiketalouden koulutuksesta