Siirry sisältöön

Tradenomiopiskelija Jenna: ”Harjoittelussa pääsee tutustumaan oikeusistuimen toimintaan”

Opiskelijahaastattelussa oikeudellisen osaamisen tradenomiopiskelija Jenna Latva-Hirvelä.

Jenna Latva-Hirvelä

Uutinen 31.3.2016

Järvenpäässä asuva Jenna Latva-Hirvelä opiskelee liiketaloutta Laurean Hyvinkään kampuksella. Jennan polku ammattikorkeakouluopintoihin kulki lukion ja kauppaoppilaitoksen merkonomiopintojen kautta.

- Lukion jälkeen minulle ei vielä ollut täysin selvää, mitä haluaisin opiskella. Kaupallinen ala tuntui kuitenkin heti omalta ja jatkoin ammattikorkeakouluun, Jenna kertoo.

”Oikeudellisessa osaamisessa pääpaino luennoissa”

Merkonomiopinnoissa Latva-Hirvelä oli syventynyt taloushallintoon. Työharjoittelun hän suoritti perintätoimistossa ja sitä kautta heräsi kiinnostus oikeudellisen osaamisen tradenomiopintoja kohtaan. Opiskelun Laureassa hän aloitti syksyllä 2014 ja nyt käynnissä on viimeinen vuosi.

- Opintojen aikana on varmistunut, että olen löytänyt oman juttuni. Meillä on opinnoissa oma opintojaksonsa kaikista oikeudenaloista, joten tässä saa hyvän kokonaiskäsityksen lainsäädännöstä Suomessa, Jenna kuvailee.

Liiketalouden opinnot Hyvinkään kampuksella alkavat kaikille opiskelijoille yhteisillä projektiopinnoilla. Sen jälkeen voi opinnoissa suuntautua joko projektijohtamisen P2P-opintoihin tai oikeudelliseen osaamiseen

- Projekteissa oppi hyvin ryhmätyötaitoja, Jenna kertoo
- Nyt oikeudellisessa osaamisessa opinnot ovat pääasiassa luentoja, mikä on minulle sopiva opiskelutyyli.

”Luottavainen omaan osaamiseen”

Oikeudellisen osaamisen opinnot tutustuttavat Suomen oikeusjärjestelmän toiminnan periaatteisiin sekä keskeiseen oikeudelliseen sääntelyyn. Opinnoissa tutuksi tulevat niin rikos- ja prosessioikeus, työoikeus kuin perhe- ja jäämistöoikeuskin.

- Eniten minua kiinnostaa vielä tulossa oleva insolvenssioikeus eli muun muassa perintä- ja velkajärjestelyjä koskeva oikeudenala, koska se on tullut minulle työkokemuksen pohjalta tutuimmaksi, Jenna sanoo.
- Siltä alalta teen varmasti myös opinnäytetyöni myöhemmin tänä vuonna.

Tulevana syksynä Jenna Latva-Hirvelä tekee myös jälkimmäisen kahdesta harjoittelujaksostaan. Työharjoittelupaikan hän sai Vantaan käräjäoikeudesta.

- On todella kiva päästä harjoitteluun sinne. Erityisen mielenkiintoista on päästä näkemään, miten käräjäoikeudessa toimitaan, kun asiat ovat jo teoriassa tulleet tutuiksi, hän sanoo.
- Tässä vaiheessa opintoja minulla alkaa olla jo aika luottavainen olo omasta osaamisesta.

Tutustu tarkemmin oikeudellisen osaamisen koulutukseen.

 

Lisätietoja:

Oikeudellisen osaamisen koulutus

Hae koulutukseen

Oikeudellisen osaamisen koulutus on liiketalouden tradenomikoulutus, jossa opintojen loppuvaiheessa perehdytään monipuolisesti yhteiskunnan eri alueita sääteleviin oikeudellisiin normeihin.

Lue lisää oikeudellisen osaamisen koulutuksesta