Siirry sisältöön

Tietojenkäsittelyn opiskelija Agnes osallistui Innofactorin järjestämään Design Sprintiin

Design Sprintin aiheena oli nuorten digitaalisen harrastusmätsäys -konseptin suunnittelu

Agnes

Uutinen 12.6.2018

Tietojenkäsittelyn koulutuksessa Laureassa opiskeleva Agnes löysi Innofactorin ja mahdollisuuden Design Sprintiin Hyvinvoiva Espoo -hankkeen nopeiden kokeilujen avulla. Nopeat kokeilut perustuvat yhteiskehittämisen malliin, jossa palveluja kehittävät yhdessä kaupungin, yritysten, yhteisöjen ja oppilaitosten asiantuntijat sekä kuntalaiset. Laurea on mukana hankkeen välittäjäringissä, jonka tehtävänä on tukea ihmisten ja ideoiden törmäytystä ja kokeilujen käytännön toteutusta. Agnes osallistui projektiin Palveluinnovaatiot –opintojaksolla. Design Sprint on Googlen kehittämä menetelmä liiketoiminnan ongelmien ratkaisemiseksi, uusien tuotteiden luomiseksi tai nykyisten parantamiseksi. Design Sprintin päämääränä on luoda viidessä päivässä konsepti ja prototyyppi, sekä suorittaa käyttäjäarviointi.

Tavoitteena Innofactorin järjestämässä Design Sprintissa oli luoda digitaalinen harrastemätsäys -palvelukonsepti harrastuskaverien ja -toiminnan yhdistämiseksi. Agnes on toiminut vuoden ajan nuoriso-ohjaajana ennen tietojenkäsittelyjen opintojaan. Agnes on kiinnostunut tietojenkäsittelyn opintojen aikana erityisesti digitaalisten palveluiden kehittämisestä, ja hän innostuikin mahdollisuudesta yhdistää omat kiinnostuksen kohteensa, nuoret ja teknologia, Innofactorin tarjoaman kehitystehtävän avulla. 

Design Sprintillä luovuutta ja tehoa

Agnes näkee Design Sprintissä paljon potentiaalia projektien alkuun saamisessa, sillä Design Sprint -menetelmällä voidaan saada luovuutta ja tehoa samanaikaisesti. "Palvelukonseptin luominen Design Sprint-menetelmällä oli todella strukturoitua, joka mahdollisti nopeatempoisesti tarvittavien asioiden aikaan saamisen", Agnes kertoo. Viikon parhaimmat hetket liittyivät käyttöliittymän suunnitteluun ja prototyypin tekemiseen. Agnes pääsi tekemään asioita käytännössä alusta loppuun, ja se tuki todella hyvin opintojen kautta saatua teoriatietoa.

"Työskentely oli todella intensiivistä ja monipuolista. Sen aikana opin asioita niin itsestäni, kuin myös prosessista ja uusista työvälineistä", Agnes iloitsee.

Agnesin ohjaajana Innofactorilla toimi Senior Design Lead Paula Valkonen, joka oli erittäin tyytyväinen Agnesin työskentelyyn.

"Hän solahti tiimiimme vain minuuteissa ja toi esiin asiantuntijuuttaan esimerkiksi nuorista rohkeasti ja toimi viikon aikana kuin kuka tahansa meistä", Paula kertoo.

"Pohjoismaisilla markkinoilla toimiva Innofactor tekee mielellään yhteistyötä opiskelijoiden kanssa. Agnesin kaltaisissa nuorissa talenteissa on IT-alan tulevaisuus. Tällä hetkellä etsimmekin tulevaisuuden tähtipelaajia kasvamaan esimerkiksi ohjelmistokehittäjiksi. Innofactor kannattaa pitää mielessä kun hakee IT-alalta harjoittelu- tai lopputyöpaikkaa," Paula vinkkaa lopuksi.

Tutustu tarkemmin tietojenkäsittelyn koulutukseen Laureassa.

 

Tietojenkäsittelyn koulutus

Hae koulutukseen

Kiinnostaako sinua digitaalisten palveluiden kehittäminen - asiakaslähtöisesti ja käytännönläheisesti? Tietojenkäsittelyn koulutus Laureassa yhdistää käytännönläheisesti IT-alan osaamisen ja liiketaloudellisen näkökulman.

Lue lisää tietojenkäsittelyn koulutuksesta