Siirry sisältöön

Projektijohtamisen tradenomiopinnot

Kiinnostaako sinua opiskella ja oppia aidoissa työelämän projekteissa?

Verkostoidu työelämän kanssa jo opiskeluaikana

Laurean Hyvinkään ja Tikkurilan kampuksilla voit opiskella liiketaloutta ainutlaatuisen projektiopiskelumallin (P2P) mukaisesti. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta projektityöskentelystä, sillä opinnot aloitetaan aina perehdyttävällä intensiiviviikolla, jossa käydään läpi yleisimmät työvälineet, ohjelmat ja käytännöt projektityöskentelyyn. Intensiiviviikolla opiskelijoiden muodostama projektitiimi perehdyttää aloittavat opiskelijat projektin elinkaareen ja toimintatapoihin yhdessä ohjaavien opettajien kanssaGeneral-Laurea (2).jpg
 
Koulutuksessa opiskelet projektitiimeissä asiantuntijaopettajien ohjauksessa.
Projektit toteutetaan oikeiden yhteistyökumppaniyritysten tarpeiden mukaan. Työelämälähtöisten projektien tavoitteena on tukea kunkin yhteistyökumppaniyrityksen liiketoiminnan kehittämistä.

Projekteja voivat olla esimerkiksi:

  • Erilaisten tutkimusten suunnittelu ja toteutus kuten asiakas- tai markkinatutkimukset
  • Yritysten liiketoiminta- ja markkinointisuunnitelmat ja niiden toteuttaminen
  • Johtamiseen ja henkilöstöhallintoon kuin myös taloushallintoon liittyvät projektit.

Jokaisessa projektissa opiskellaan käytännön työn lisäksi liiketalouden teoriaa. Osaaminen näytetään tenttien sijaan osaamisennäytöillä ja kunkin yhteistyökumppanin liiketoimintaa kehittävillä projektilla. Osaamisennäyttö on yleensä lyhyt esitys projektiin liittyvästä aiheesta, jossa pääset kehittämään tradenomille tärkeitä esiintymis- ja viestintätaitojasi.

Laurean projektiopiskelumallilla voit erikoistua projektijohtamisen lisäksi myös esimerkiksi henkilöstöjohtamiseen, markkinointiin tai yrittäjyysosaamiseen. Hyvinkään kampuksella voit lisäksi suunnata opintosi myös oikeudelliseen osaamiseen liiketalouden perusopintojen suorittamisen jälkeen.

Projektijohtamisen taidot opitaan toimimalla käytännönläheisesti projektitiimeissä projektipäällikkönä. Tärkeä osa oppimista on myös se, että osa projekteista on kansainvälisiä ja englanninkielisiä, joissa työskennellään yhdessä vaihto-opiskelijoiden kanssa, joten opit toimimaan myös monikulttuurisissa tiimeissä. Projekteja toteutetaan vuosittain yli 100, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet valita itseäsi kiinnostavat ja omaa urasuunnitelmaasi parhaiten tukevat projektit.

Projektiopiskelumalli (P2P) on opiskelijoiden keskuudessa pidetty opiskelumuoto. Projekteissa opit laajasti kaikki liiketalouden eri osa-alueet ja luot vahvat verkostot eri yritysten kanssa, joista on hyötyä urapolullesi, toimitpa siten valmistuttuasi liiketalouden asiantuntijana tai esimiehenä. Jos sinulla on oma yritys, tai haluat perustaa sellaisen, voit myös suorittaa lähes koko tradenomitutkintosi kehittäen omaa yritystäsi Hyvinkään kampuksella toimivan InnoVillan kautta.

Tutustu projekteissa opiskelevien opiskelijoiden blogeihin

Lisätietoja:

Opiskelijatarinoita ja -projekteja