Siirry sisältöön

Liiketalouden opiskelija Vili: ”Oma unelmatyö löytyi projektin kautta”

Liiketaloutta opiskeleva Vili Pohjola innostui markkinoinnista opintojen aikana.

Jyväskylästä kotoisin olevan, nykyään helsinkiläisen Vili Pohjolan ei alun perin pitänyt opiskella ollenkaan liiketaloutta – ei myöskään ammattikorkeakoulussa eikä varsinkaan Hyvinkäällä. Toisin kuitenkin kävi ja Vili opiskelee nyt liiketalouden tradenomiksi Laurean Hyvinkään kampuksella. Opintojen ollessa loppusuoralla on tämä valinta osoittautunut hyväksi:

– Hain lukion jälkeen useita kertoja yliopistoon opiskelemaan, mutta ovet eivät sinne silloin auenneet. Päätin kokeilla opiskelua amkissa ja yllätyin, miten hyvin opiskelu Laureassa lopulta minulle sopi, hän muistelee.

Kuten toisen opiskelijatarinamme päähenkilö Wilma, myös Vili Pohjola opiskelee liiketaloutta niin sanotuissa projektijohtamisen P2P-opinnoissa. Se tarkoittaa, että opintoja suoritetaan aidoissa työelämäprojekteissa yhdessä oikeiden yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa.

– Minä tykkään käytännön tekemisestä ja juuri käytännönläheisyys on ollut se juttu, miksi tällainen opiskelu on sopinut minulle niin hyvin, Vili tiivistää.

Opettajilta kannustusta ja tukea oman jutun löytämiseen

Opintojen alkuvaiheessa Pohjolalla ei ollut vielä selkeää kuvaa siitä, mitä tradenomitutkinnolla voi tehdä, tai mikä olisi hänen tulevaisuutensa suunta omalla uralla. Projektiopintojen myötä hän on kuitenkin onneksi päässyt tutustumaan moniin erilaisiin aiheisiin ja samalla on löytynyt myös se oma juttu.

– Yksi projekti, joka on erityisesti jäänyt mieleen, oli sellainen, missä suunnittelimme ja toteutimme verkkosivut suunnistuksen SM-kisoihin. Siinä projektissa olimme tiiviisti yhteydessä toimeksiantajaan ja heidän toiveiden mukaan rakensimme käytännössä nollasta verkkosivut, Vili kertoo.
– Samalla kontaktoimme yhteistyökumppaneita ja teimme tapahtumamarkkinointia. Siinä heräsi kipinä, että juuri markkinointi on se, mitä haluan tehdä.

Toisessa projektissa Vili pääsi jatkamaan markkinoinnin parissa ja tulevaisuuden unelmatyöksi tarkentui copywriterin työ. Tässä avainasemassa oli projektissa saatu kannustava palaute:

– Projektia ohjaavalta lehtorilta saatu palaute oli tosi tärkeä juttu. Ylipäänsä haluan nostaa esiin sen, miten opettajat ovat meitä kannustaneet ja ohjanneet oikeille poluille.

Projektijohtamisen opiskelu on yhteisöllistä

Projektijohtamisen opiskelu on tiivistä tiimityöskentelyä ja Vili Pohjolalle Hyvinkään kampuksen yhteisöllinen tunnelma on ollut tärkeä. Oman lisänsä opiskeluun tuo se, että projekteja tehdään yhdessä eri aikaan opintonsa aloittaneiden kanssa:

– Projektitiimeissä mukana on usein sekä tuoreempia opiskelijoita että kokeneempia - samoin mukana on monen ikäisiä opiskelijoita. Opiskelu P2P:ssä on tosi yhteisöllistä ja samalla on syntynyt monia pitkäaikaisia kaverisuhteita, Vili kertoo.

Nyt Vili Pohjolan opiskelu-urakka Laureassa alkaa olla lopuillaan. Jäljellä olisi vielä opinnäytetyön tekeminen, mutta onneksi siinäkin Vili pääsee yhdistämään useampia itseä kiinnostavia asioita.

–Meillä on kavereiden kanssa bändi Antikset, jonka kanssa keikkailemme muutamia kertoja vuodessa, Vili kertoo.
– Opinnäytetyössäni teenkin sitten meidän bändille markkinointisuunnitelman ja -kampanjan. Oli aika hauskaa, että voin näin joustavalla tavalla yhdistää koulu- ja harrastusjuttuja.

Hae suomenkielisiin koulutuksiimme kevään toisessa yhteishaussa 13. - 27.3.2024. Voit tutustua haussa oleviin koulutuksiimme täällä.