Siirry sisältöön

Liiketalouden opiskelija Viljo: ”Parasta opiskelussa on, kun huomaa oppineensa uutta”

Haastattelussa ensimmäistä vuotta liiketaloutta opiskeleva Viljo Parkkila.

Viljo Parkkila aloitti tammikuussa liiketalouden opinnot Laureassa. Hän palaa opiskelemaan parin vuoden tauon jälkeen suoritettuaan sitä ennen merkonomin tutkinnon. Viljo onkin hyvä henkilö kertomaan, mikä hänestä on ollut suurin ero toisen asteen opiskelun ja ammattikorkeakoulun välillä:

Ajattelin, että opiskelu ammattikorkeakoulussa on sopivan haastavaa ja näin pääsee ylittämään itsensä. Tätä se on myös ollut ja olen tykännyt, hän kuvailee.

Ammattikorkeakouluopiskelu on ollut myös Parkkilan mielestä aiempaa itsenäisempää:

Jokainen on itse vastuussa opiskelusta. Minulle tällainen opiskelu sopii hyvin ja minun on ollut helppo ottaa vastuuta omasta tekemisestä, hän kuvailee kokemuksiaan.

Monesti myös opettajien rooli on erilainen täällä; osa auttaa enemmän, mutta toiset puolestaan antavat meidän opiskelijoiden kohdata haasteet itsenäisesti eivätkä ole samalla seuraamassa olan takana kaikkea.

Heti tositoimiin ja projektien kimppuun

Merkonomiopintojen jälkeen Viljo Parkkilalle oli helppo valita juuri liiketalouden opinnot. Laureassa voi liiketalouden koulutuksessa valita useista erikoistumisvaihtoehdoista ja kampuksista. Viljon valinta osui Tikkurilan kampukseen opetettavaan projektijohtamiseen.

Projektijohtamisessa oppiminen tapahtuu konkreettisten projektien kautta, joissa toimeksiantajana on aina oikea yritys tai muu kumppani. Viljo Parkkilan opinnot Laureassa eivät ehtineet kuin toiselle opiskeluviikolle, kun he jo hyppäsivät tositoimiin ensimmäisten projektien kautta. Ensimmäinen projekteista liittyi markkinoinnin kehittämiseen ja toinen sosiaalisen median hyödyntämiseen yrityksen liiketoiminnassa.

Meillä on porukassa aivan todella hyvä ryhmähenki, Viljo kehuu.

Ikäjakauma on 18-vuotiaasta viisikymppiseen. Heti ensimmäisistä projekteista lähtien on yhteinen sävel löytynyt helposti ja yhdessä työskentely sujuu hienosti.

Onnistumisen hetket palkitsevat opinnoissa

Opiskelussa parasta on Viljon mielestä se, kun huomaa kehittyneensä ja oppineensa jotain uutta ja konkreettista. Haasteita tulee opinnoissa vastaan, mutta parasta on, kun haasteista saa väännettyä yli. Silloin myös tapahtuu eniten oppimista.

Jo tähänastisissa projekteissa on onnistumisen kokemuksia myös saanut, Viljo kertoo.

Toisessa projekteistamme saimme tiimimme kanssa toimeksiantajalta hyvää palautetta tekemästämme työstä ja siitä tuli fiilis, että olemme osanneet tehdä jotain oikein. Sen voimalla on hyvä jatkaa eteenpäin.

Tradenomiopinnot tarjoavat monia mahdollisuuksia ja suuntia, mitä kohti voi jokainen opiskelija opintojensa, harjoittelun tai opinnäytetyön avulla rakentaa polkuaan. Ensimmäisen kevään opintojen jälkeen ei Viljo Parkkilalla ole vielä tarkasti oma suunta tiedossa:

Seuraavaksi haluan opinnoissani löytää sen oman jutun, johon haluan 100-prosenttisesti suuntautua. Sen jälkeen tavoitteenani on löytää hyvä työpaikka; mielenkiintoinen työ, jossa on riittävästi haasteita, hyvät etenemismahdollisuudet sekä sitä myötä kokoajan enemmän vastuuta, hän päättää.

Hae suomenkielisiin koulutuksiimme kevään toisessa yhteishaussa 13. - 27.3.2024. Voit tutustua haussa oleviin koulutuksiimme täällä.