Siirry sisältöön

Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena, verkko-opetuksena ja itsenäisenä opiskeluna.

Perustiedot

 • Kohderyhmä: Liiketalouden AMK-koulutuksesta kiinnostuneet
 • Hakuaika: 6.-20.9.2021
 • Ajoitus: Opinnot alkavat 24.1.2022
 • Laajuus: 210 opintopistettä
 • Sijainti: Lohjan kampus, Vihdintie 1, 08100 Lohja
 • Hinta: 

Voit hakea opiskelemaan liiketalouden AMK-koulutukseen erillishaun kautta suorittamalla valintaopintojakson "Johtaminen ja esimiestyö" verkossa. Lohjan kampuksella tammikuussa 2022 aloittavaan ryhmään on avoinna yhteensä 40 aloituspaikkaa.

Voit hakea koulutukseen, jos olet suorittanut aiemmin jonkin seuraavista tutkinnoista

 1. liiketalouden perustutkinnon (merkonomi)
 2. ylioppilastutkinnon TAI
 3. jonkin muun toisen asteen tutkinnon ja sinulla on vähintään kuuden kuukauden (6kk) soveltuva kokemus kaupallisen alan vaativista asiantuntija- tai esihenkilötehtävistä (esimerkiksi projektipäällikkö, asiakkuuspäällikkö, markkinointipäällikkö) viimeisimmän kahden vuoden ajalta.

Haussa käytetyn tutkinnon tulee olla valmis hakuajan loppuun 20.9.2021 mennessä.  Työkokemusta tulee olla kertynyt vähintään vaadittu kuusi kuukautta hakuajan loppuun 20.9.2021 mennessä.

Työkokemus todennetaan työnantajan antamalla työtodistuksella.Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen tarkka alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus.

Koulutuksen sisältö

Laureassa tradenomitutkinto koostuu perusopinnoista ja suuntautumisopinnoista. Perusopinnot antavat pohjan tutkinnolle ja ovat kaikille tradenomiksi opiskeleville pakollisia. Perusopinnoissa opiskellaan monipuolisesti liiketalouden eri osa-alueita kuten asiakaslähtöistä liiketoimintaa, markkinointia, palvelumuotoilua ja taloushallintoa. Harjoittelu, opinnäytetyö sekä kielistä ruotsi ja englanti luetaan myös perusopintoihin.

Perusopinnot

Tradenomikoulutuksessa pakollisia perusopintoja ovat:

 • Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen (30 op)
 • Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaamisen kehittäminen (30 op)
 • Service Business (Palveluliiketoiminta) (30 op)
 • Ammatillinen asiantuntija työyhteisössä eli harjoittelut 1 ja 2 (30 op)
 • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja (mm. opinnäytetyö, ura-ohjausopinnot) (30 op)

Suuntautumisopinnot

Laurean liiketalouden koulutuksessa voit valita suuntautumisen (täydentävät opinnot) perusopintojen jälkeen.  Suuntautumisopintoja voit valita opintoihisi Laurean eri kampuksilta ja koulutuksista. Tuemme valintojasi uraohjauksella, jolloin sinulla on mahdollisuus suunnitella ja käydä opintojasi läpi oman henkilökohtaisen ohjaajasi kanssa. Näin jokainen opiskelija voi rakentaa oman urasuunnitelmaa tukevan henkilökohtaisen opintosuunnitelman.

Hakeminen koulutukseen

Koulutukseen haetaan hakuaikana 6.9. klo 8:00 – 20.9.2021 klo 15:00 Opintopolussa. Vaadittavat liitteet tulee liittää hakemukselle 27.9.2021 klo 15:00 mennessä.

Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan 5.10.2021 alkavalle valintaopintojaksolle "Johtaminen ja esimiestyö". Valintaopintojakso tulee suorittaa 8.11.2021 mennessä.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään valintaopintojakson "Johtaminen ja esimiestyö" menestyksen perusteella. Valintaopintojakso toteutetaan verkko-opintoina oppimisalusta Canvaksessa.

Valintaopintojakso toteutetaan kolmessa vaiheessa. Ensimmäinen ja toinen vaihe arvioidaan monivalintatenttien perusteella ja viimeinen vaihe motivaatiokirjeen avulla. Eteneminen seuraavaan vaiheeseen edellyttää aina edellisen vaiheen hyväksyttävää suorittamista. Valintaopintojakson kokonaispisteytys on 0-100. Monivalintatehtävissä hyväksytty suoritus edellyttää 70 % tehtävistä suoriutumista. Opintojakson aikana kirjoitettavan motivaatiokirjeen arviointi on hyväksytty/hylätty.

Tasapistetilanteessa käytetään arvontaa. Tällöin tietojärjestelmä arpoo tasapistetilanteessa valittavat. Valinta tasapistetilanteessa koskee vain lopullista valintaa.

Haun aikataulu

6.-20.9.2021 Hakuaika
5.10.-8.11.2021 Valintaopintojakso verkossa
30.11.2021 Opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään
7.12.2021 Opiskelupaikan vastaanottaminen
24.1.2021 Opinnot alkavat

Lisätietoja: