Siirry sisältöön

Liiketalouden alumni Veera Lehmonen: ”Cuckoo tähtää maailmalle isommin ja isommin”

Toimitusjohtaja Veera Lehmonen haluaa Cuckoon näkyviin Times Squarelle asti.

Oli vuosi 2013, kun Laureassa harjoittelijoina olleet Veera Lehmonen ja hänen opiskelukaverinsa Ida Mänty päättivät laittaa hälytyksen soimaan kesken jokaisen työpäivän ja hyppiä sata haarahyppyä. Pian lähes koko avokonttori oli innostettu mukaan taukojumppaamaan. 

- Me varasimme cuckooworkout.com -domainin kirjaimellisesti saman tien, Lehmonen nauraa. 

Huomattuaan taukojumpan vaikutuksen energiatasoihin ja yhteisöllisyyteen, syntyi ajatus laajentaa jumppahetket koko Laurean kattaviksi. Parin viikon kuluttua idea oli jo uudella tasolla – koko maailman voisi saada liikkumaan. 

- Päädyin tekemään Cuckoosta opinnäytetyön liiketoimintasuunnitelman muodossa, ja kohta minulla tuleekin jo kahdeksan vuotta Cuckoon toimarina täyteen, Veera kertoo.  

Missiona kasvu 

Lehmonen valmistui tradenomiksi Laureasta vuonna 2013. Tällä hetkellä hänen yrityksellään Cuckoolla on 18 työntekijää, ja miljoonan euron liikevaihto on saavutettu jo syyskuussa tälle vuodelle. Yritys toimii 16 eri maassa, ja Cuckoolla on yli 20 000 käyttäjää.  

Toimitusjohtajana Lehmonen vastaa yrityksensä kasvusta ja siitä, että oikeat ihmiset ovat oikeassa paikassa. Tärkeässä roolissa ovat myös myynti, markkinointi ja johtaminen. Yksi hänen tehtävistään on vastata siitä, että Cuckoo etenee kohti missiotaan.  

- Unelmana mulla on, että me saataisi Cuckoo oikeasti isosti maailmalle, ja oltaisi vihdoin Jenkeissäkin, Times Squaren näytöillä, Lehmonen kertoo. 
- Toiveena onkin, että isot firmat ympäri maailmaa käyttäisivät Cuckoota.  

”Vaikeudet tekee viikinkejä” 

Veera Lehmonen kertoo työnkuvansa olevan toisinaan kuin palomiehellä – tulipalojen sammuttelua.  

- Kun jotain räjähtää käsiin tai asiat ei menekään kuten on suunniteltu, niin mä tulen paikalle ja katson, kuinka tilanne saadaan ensin pelastettua. Sitten pohditaan, että mikä meni pieleen ja kuinka pystytään seuraavalla kerralla toimimaan paremmin, Veera summaa. 

Lehmonen kertoo, että haastavinta hänen työssään onkin epäonnistumiset. Epäonnistumisista vastaaminen on erityisen vaikeaa silloin, kun ne vaikuttavat suoraan toisiin ihmisiin. Yksi tärkeä aspekti hänen työssään onkin myös epävarmuuden sietäminen.  

Veera kertoo yhden Cuckoon sijoittajan todenneen, että ”vaikeudet tekee viikinkejä”.  

- Silloin kun on vaikeaa ja epäonnistuu ja pitää taas nousta, on hyvä muistaa, että kyllä ne vaikeudet kasvattavat, Lehmonen sanoo. 
- Ja huomenna on aina uusi päivä. 

Palkitsevinta Lehmosen työssä puolestaan ovat yhteiset onnistumiset.  

- Erityisesti silloin kun on lähdetty opettelemaan jotain uutta, ja sitä kautta saadaan onnistumisia, Lehmonen iloitsee. 

Laurea alusta asti mukana 

Lehmonen muistelee Laureaa edelleen lämmöllä. Opiskeluajoilta eniten hyötyä hänen uralleen on ollut opintojen monipuolisuudesta.  

- Tein monipuolisesti erilaisia kursseja ja opintoja. Erityisesti asiakkaiden kanssa tehdyistä erilaisista projekteista on ollut tosi paljon hyötyä siinä, että on ollut kontaktipintaa ja verkostoja työelämään, Veera kertoo. 

Tämän hetken opiskelijoita Lehmonen haluaa rohkaista kuuntelemaan sydäntään ja menemään sinne, minne se hetkessä johdattaa.  

- Jos nyt tekee mieli lähteä Lappiin kausityöntekijäksi, niin lähde! Kyllä se aina johdattaa jonnekin, Veera kannustaa. 

Alumnitarina: Veera