Siirry sisältöön

Liiketalouden alumni Olga: ”On antoisaa, miten työlläni tuen opiskelijoiden työllistymistä”

Liiketalouden alumni Olga Kymäläinen työllistyi opintojensa jälkeen Laurealle asiantuntijaksi.

Olga Kymäläinen valmistui Laurean liiketalouden koulutuksesta toukokuussa 2018. Opiskelijakunnan kampustoimijuuden sekä tutoroinnin kautta korkeakoulun toiminta tuli tutuksi ja opiskeluvuosista jäivät hyvät muistot. Vuonna 2021 Olga aloitti työskentelyn Laurealla asiantuntijan roolissa, vastuualueina rekrytointipalvelut työnantajille ja kumppanuustietojen hallinta.

Työtehtävissään Olga ylläpitää opiskelijoille tarkoitettuja alustoja, kuten JobTeaseria. Tämän lisäksi hän organisoi ja kehittää Laurean rekrytointitapahtumia, UraFestia ja HarkkaFestia. Työtehtävien taustalla on siis opiskelijoiden työllistyminen.

On hauskaa tehdä entisten opettajien kanssa töitä. Myös he ovat innoissaan siitä, miten alumnit tulevat työskentelemään Laurealle opiskelijoiden yhteisen hyvän vuoksi, Olga nauraa. 

Tuttu ympäristö auttaa työtehtävissä

Valmistumisen jälkeen Olga työskenteli HR-koordinaattorina ja projektiasiantuntijana. Koronan aikana uuden työn etsiminen tuli ajankohtaiseksi.

Entinen opettajani ja hyvä ystäväni vinkkasi Laurealla avautuneesta asiantuntijan pestistä. Tehtävänkuvauksessa yhdistyivät kaikki, mitä olin aikaisemmissa työpaikoissani tehnyt ja mitä haluaisin jatkossa tehdä.

Laurealla opiskelu ja tuttu ympäristö ovat auttaneet Olgaa hänen työtehtävissään. UraFestia uudistaessaan hän reflektoi, mitä olisi itse entisenä opiskelijana kaivannut samankaltaiselta tapahtumalta. Myös nykyisten opiskelijoiden ideat ovat tärkeitä rekrytointitapahtumaa suunniteltaessa.

UraFest nimettiin juuri Laurean vuoden palveluteoksi. On antoisaa seurata, miten tapahtuman avulla opiskelijat työllistyvät ja saan konkreettisesti auttaa heitä siinä.

P2P opinnot valmensivat työelämään

Olgan mukaan liiketalouden P2P opinnot valmensivat työelämään. P2P (Peer to Peer) opinnot ovat projektimuotoisia, jossa oppiminen tapahtuu yritysten toimeksiantamien aitojen työelämänprojektien kautta.

Projekteissa opiskelijat toimivat itsenäisenä tiiminä ja tiimin sisällä valitaan projektipäällikkö. Sitähän se on työelämässäkin. Työelämään siirtyminen myös helpottuu, kun jo opintojen aikana pääsee tutustumaan erilaisten yritysten toimintakulttuureihin, Olga toteaa.

Erilaisten tapahtumien järjestäminen on myös projektiluontoista. Täten opinnot konkretisoituvat työtehtävissä.

Teen työssäni juuri sitä, mitä olen käytännössä opiskellut. Suunnittelen tapahtuman, järjestän sen ja hallinnoin, että kaikki menee niin kuin pitää.

Mieli voi muuttua ja suunta vaihtua

Olga kannustaa opiskelijoita hyödyntämään koulun ilmaisia palveluita, joilla opiskelijoiden työllistymistä tuetaan.

Esimerkiksi juuri JobTeaseria. Siellä ilmoitetaan työpaikoista, joihin rekrytoidaan juuri Laurean opiskelijoita. Opiskelijoillamme voi olla täten etulyöntiasema paikkoihin hakiessa.

Rekrytointitapahtumien sekä JobTeaserin lisäksi apua työelämään siirtymisessä saa urapalveluilta, joilta voi kysyä vinkkejä muun muassa CV:n tekemiseen. Olga rohkaisee myös kokeilemaan uusia asioita uraa ja opintoja miettiessä.

Hän muistuttaa, miten opintoja ei tarvitse suorittaa, sillä koulu on oma elämänvaiheensa, josta kannattaa ottaa kaikki irti. Vaikka henkilöllä olisi tarkka visio siitä, mitä tulevaisuudeltaan haluaa, on ok, jos suunnitelmat muuttuvat matkan varrella.

Minusta ei pitänyt tulla korkeakoulun asiantuntijaa vaan ala-asteen opettaja tai HR-asiantuntija, mutta tällä hetkellä en voisi kuvitella työskenteleväni missään muualla. Nautin työstäni todella paljon. Mieli voi siis muuttua ja suunta vaihtua.

Hae suomenkielisiin koulutuksiimme kevään toisessa yhteishaussa 13. - 27.3.2024. Voit tutustua haussa oleviin koulutuksiimme täällä.