Siirry sisältöön

Voit hakea oikeudellisen osaamisen koulutukseen syksyn yhteishaussa 28.8. - 11.9.2024. Koulutus toteutetaan Hyvinkään kampuksella monimuoto-opintoina.

Perustiedot

 • Tutkintonimike: Tradenomi (AMK)
 • Tutkinnon nimi: Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto
 • Laajuus ja opintojen kesto: 210 op, 3,5 vuotta

Esimerkkityötehtäviä: oikeudellisen asiantuntijan tehtävät, oikeudelliset avustavat tehtävät esim. lakimiestoimistossa, vakuutusyhtiössä tai pankeissa sekä yrityksissä, joissa tarvitaan oikeudellista osaamista

Oikeustradenomikoulutuksen sisältö

Oikeudellisen osaamisen koulutus on liiketalouden tradenomikoulutus, jossa perehdytään monipuolisesti yhteiskunnan eri alueita sääteleviin oikeudellisiin normeihin. Koulutuksesta käytetään puhekielessä myös nimitystä oikeustradenomin koulutus.

Koulutukseen kuuluvissa työelämäprojekteissa pääset näkemään yritysten toimintaa hyvin eri näkökulmista. Opinnoissasi perehdyt siihen, mitä yhteiskunta vaatii yritykseltä ja sen toiminnalta ja opiskelet kirjanpitoa sekä verotusta. Kun liiketalouden perusasiat on opittu, niitä täydennetään oikeudellisella osaamisella. Opintoihin kuuluu kaksi isoa kokonaisuutta, julkisoikeus ja yksityisoikeus.

Opinnot on suunniteltu yhdessä oikeusministeriön kanssa ja oikeudellisen osaamisen ammattikorkeakouluopintoja tarjoaa Laurean lisäksi vain muutama muu ammattikorkeakoulu Suomessa. 

Alumnitarina: Kokemuksia oikeudellisen osaamisen koulutuksesta

Ydinosaamisen opinnot

Oikeudellisen osaamisen koulutuksessa pakollisia ydinosaamisen opintoja ovat:

 • Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen (30 op)
 • Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaamisen kehittäminen (30 op)
 • Sustainability and Business Analysis (30 op)
 • Ammatillinen asiantuntija työyhteisössä eli harjoittelut 1 ja 2 (30 op)
 • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja (mm. opinnäytetyö, ura-ohjausopinnot) (30 op)

Täydentävät opinnot

 • Julkisoikeus (35 op)
 • Yksityisoikeus (25 op)

Laurean kehittämispohjaisen oppimisen toimintamalliin (Learning by Developing, LbD) kuuluu tiivis yhteistyö alueen yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa. Laurea tekee yhteistyötä myös eri korkeakoulujen kanssa sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Monimuoto-opinnot toteutusmuotona

Opiskelu painottuu verkkoon ja etäopetukseen, mutta se sisältää myös lähiopetusta kampuksella sekä aikataulutettuja tehtäviä ja tapaamisia, joissa on läsnäolovelvoite.

Opintoihin tulee varata riittävästi aikaa. Etukäteen kannattaa miettiä, miten sovittaa yhteen työn, opiskelun ja muun elämän. Opiskelu edellyttää itseohjautuvuutta, ryhmä- ja verkostoitumistaitoja sekä kykyä aikatauluttaa opinnot omaan elämään sopiviksi.

Lue lisää opetusmuodoista >>

Hyväksiluku ja osaamisen näyttö

Aiemmin hankkimasi tutkintotavoitteiden mukainen osaaminen voidaan tunnustaa osaksi tutkintoasi. Opintojen alussa osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa tukenasi on oma opettajatuutorisi.

Hyväksiluku on mahdollista tehdä aiempien korkeakouluopintojen perusteella. Opintojen vanhentuminen arvioidaan suhteessa opetussuunnitelmassa esitettyihin osaamistavoitteisiin. Yli kymmenen vuotta vanhoilla opintosuorituksilla arvioitua osaamista voidaan pyytää täydentämään esim. osaamisen näytöllä, jos työelämän osaamisvaatimukset ovat merkittävästi muuttuneet.

Muualla kuin korkeakouluopinnoissa kertynyttä tutkintotavoitteiden mukaista osaamista voit osoittaa osaamisen näytöllä. Osaamisen osoittamisen tavasta sovitaan joko kanssasi yksilöllisesti tai näyttötapa voi olla jo valmiiksi määritelty opintojaksosta riippuen.

Opintojesi aikana voit hankkia osaamista joustavasti eri tavoin. Lisätietoa joustavista tavoista hankkia osaamista osaksi tutkintoa löydät täältä.

Harjoittelu

Opintoihin liittyy kaksi harjoittelua, joista ensimmäinen kolmen kuukauden harjoittelu tehdään liiketalouden alaan kuuluvassa harjoittelupaikassa. Toinen harjoittelu suoritetaan harjoittelupaikassa, jossa voi työskennellä oikeudellisten asioiden parissa. Oikeusministeriö tarjoaa Laurean opiskelijoille tietyn määrän harjoittelupaikkoja, mutta opiskelija voi myös itse hakeutua yritykseen tai organisaatioon harjoitteluun, jossa vaaditaan oikeudellista osaamista.

Työllistyminen

Oikeudellisen osaamisen tradenomitutkinnon suoritettuasi mahdollisuudet sijoittua työelämään ovat moninaiset. Monet yritykset tarvitsevat henkilöstöä, jolla on hyvät tiedot toimialaa säätelevästä lainsäädännöstä. Oikeustradenomina osaat arvioida, milloin juristin apu on tarpeen. Erityisesti tietosuojavastaaville on kysyntää tulevaisuudessa koko EU:n alueella.

Työpaikkasi voi olla tradenomin ydinosaamista vaativissa tehtävissä tai oikeudellista osaamista vaativissa tehtävissä, kuten esimerkiksi tuomioistuimissa käräjä- tai lainkäyttösihteerinä, oikeushallinnossa, asianajo- ja lakiasiaintoimistossa assistenttina, yrityksissä hallintopäällikkönä tai asiantuntijana sekä julkisella sektorilla hallintosihteerinä.

Jatko-opiskelu

AMK-tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua suorittamaan ylempää AMK-tutkintoa kahden vuoden työkokemuksen jälkeen. Ylempi AMK-tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa ja muissa tiedekorkeakouluissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. Ylemmän AMK-tutkinnon suorittaminen kestää 1- 1,5 vuotta päätoimisina opintoina.

AMK-tutkinnon suoritettuasi voit hakeutua jatkamaan opintojasi myös yliopistoissa tai muissa korkeakouluissa.

Usein kysyttyä

 • Voinko suorittaa oikeudellisen osaamisen opintoja jos opiskelen liiketaloutta muualla kuin Hyvinkäällä? 

  Oikeudellisen osaamisen täydentäviä opintoja voi opiskella osana omia täydentäviä opintojaan muidenkin kampusten opiskelijat, mikäli opinnoilla on tilaa.

  Mikäli haluat suorittaa oikeudellisen osaamisen opinnot kokonaisuudessaan, voit hakea siirtoa koulutukseen. Huomioithan, että oikeusministeriön kanssa sovitun oikeustradenomikelpoisuuden saavuttaminen edellyttää myös toisen harjoittelun (15op) suorittamista oikeudellisessa kohteessa. Lisäksi opinnäytetyö laaditaan oikeudellisesta aiheesta.

Haluatko saada lisätietoa koulutuksesta? Liity postituslistalle!

Kiitos! Sinut on nyt liitetty postituslistallemme.

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

 

Laurea Hakijapalvelut

Ratatie 22
01300 Vantaa
Puh. (09) 8868 7293
fax (09) 8868 7298
Hakemiseen liittyvät yhteydenotot: hakijapalvelut@laurea.fi

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu ma-to klo 10 - 12.
Puhelinpalvelu on auki 9.4. klo 11-12.
Puhelinpalvelu on auki 10.4. klo 10-11.

Puhelinpalvelu suljettu;
Ti 9.4. klo 10-11. Puhelinpalvelu on auki 9.4. klo 11-12.
Ke 1.5.2024 (Vapun päivä)
To 9.5.2024 (helatorstai)

Palvelemme opiskelijahakuun liittyvissä asioissa puhelimitse, sähköpostitse ja voit myös varata etäohjausajan Teams tapaamiseen. Teams ajanvarauksia voi tehdä ma -to klo 12:45 - 15:00 väliselle ajalle -> linkki ajanvaraukseen. Vahvistamme varatun ajan erikseen sähköpostilla. Toimistomme sijaitsee Tikkurilan kampuksella opintotoimiston yhteydessä. 

Mikäli asiasi koskee Avoimen AMK opintoja tai polkuopintoja, olethan yhteydessä Avoimen AMK:n toimijoihin. 

Tutustu opiskelijatarinoihin

Ei tuloksia.

Tradenomi (AMK), liiketalous, oikeudellinen osaaminen, Hyvinkää, 35 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Tammikuu 2025
 • Opetustapa: Monimuoto-opinnot
Hae Opintopolussa