Siirry sisältöön

Oikeustradenomi Johanna jatkaa opintoja yritysjuridiikan maisteriohjelmassa

Oikeudellista osaamista Laureassa opiskellut Johanna Puputti aloittaa syksyllä maisteriopinnot Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Johanna Puputti

‚ÄčUutinen 13.9.2018

-    Yleensä en toivo, että kesä menee nopeasti, mutta tänä vuonna näin on, naurahtaa Laureasta tradenomiksi valmistunut Johanna Puputti.

Syy tähän on se, että toukokuussa opintonsa Laureassa päättänyt Johanna aloittaa heti syksyllä jatko-opinnot Aalto-yliopistossa. Kolmen muun Laureasta valmistuneen tavoin hän pääsi tänä vuonna sisään Aallon yritysjuridiikan maisteriohjelmaan.

-    Odotan todella innolla opintojen alkua, Puputti kuvailee tunnelmiaan.
-    Olen ymmärtänyt, että tämä on hyvin suosittu maisteriohjelma Aallossa, joten voin olla todella iloinen, kun pääsin sisään ensimmäisellä yrittämällä.

Kiinnostus lainsäädäntöön syttyi lukiossa

Hyvinkäältä kotoisin oleva Johanna aloitti liiketalouden tradenomiopinnot Hyvinkään kampuksella tammikuussa 2016. Kiinnostus oikeudellista osaamista kohtaan oli hänellä herännyt lukion yhteiskuntaopin kursseilla:

-    Lukiossa syttyi kipinä tähän ja kiinnostuin lainsäädännöstä. Päätin, että haluan tälle alalle opiskelemaan ja töihin tulevaisuudessa, hän kertoo.

Oikeudellisen osaamisen opinnot Laureassa olivat Puputin mielestä monipuoliset ja niiden avulla sai hyvin laajan yleiskuvan juridiikasta. Projektijohtamisen opinnoista poiketen oikeudellisen osaamisen opinnoissa pääpaino on itsenäisessä opiskelussa:

-    Luentoja ei ole kovin paljon, joten itsenäinen opiskelu on tärkeää, jos haluaa päästä tenteistä läpi. Todella paljon on siis omasta opiskeluhalusta kiinni, miten paljon haluaa perehtyä eri teemoihin, Johanna kuvailee opintoja Laureassa.

Maisteriohjelma oikea valinta

Jatko-opintomahdollisuuksista Johanna Puputti sai tietää opintojen loppuvaiheessa viimeisenä opiskelusyksynä.

-    Eräs oikeudellisen osaamisen opettajistamme kertoi tästä maisteriohjelmasta ja sen hakuperusteista, joten uskalsin laittaa hakemuksen sisään, hän kertoo.

Kauppakorkeakoulussa toteutettava yritysjuridiikan maisteriohjelmassa yhdistyy liiketalouden ja juridiikan osaaminen. Kaksivuotiseen maisterikoulutukseen voi hakea alemmalla korkeakoulututkinnolla, jos tutkintoon on sisältynyt riittävästi yritysjuridiikan opintoja. Lopullinen valinta tehdään tutkintotodistuksen arvosanojen perusteella.

-    Maisteriohjelman valinta oli minulle heti selvä, kun tutustuin tämän koulutuksen sisältöön. Minua kiinnostaa tulevaisuudessa juuri taloushallinto ja verotusasiat, joten tämä oli juuri oikea valinta, Johanna sanoo.

Kuluvan kesän Johanna on työskennellyt lainkäyttösihteerinä Helsingin hovioikeudessa. Hän suoritti keväällä toisen työharjoittelunsa hovioikeudessa ja harjoittelun päätyttyä tarjoutui mahdollisuus jatkaa työskentelyä samoissa tehtävissä.

-    Täällä sain todella paljon vastuuta jo harjoitteluaikana, mistä olen pitänyt kovasti, hän kuvailee.
-    Lainkäyttösihteeri työskentelee tuomareiden ja esittelijöiden työparina ja tämä tarjoaa erittäin hyvää kokemusta.

Tutustu tarkemmin oikeudellisen osaamisen koulutukseen Laureassa.