Siirry sisältöön

Oikeudellisen osaamisen opiskelija Julia: ”Projektit opettavat tiimityöskentelyä”

Oikeudellisen osaamisen opintoihin suuntautuva Julia Vu kertoo opintojensa ensimmäisen lukukauden kokemuksista.

Liiketalouden opiskelija Julia Vu.

Viimeisten parin vuoden aikana moni opiskelija on aloittanut opintonsa poikkeuksellisissa olosuhteissa. Yksi heistä on laurealainen ensimmäisen vuoden opiskelija Julia Vu:

- Aloitin opinnot tammikuussa 2022, jolloin korona vielä vaikutti ja opiskelimme ensimmäiset kuukaudet etänä, hän kertoo. 

- Etäopiskelussa oli omat haasteensa, joten oli mukavaa päästä kevään päätteeksi palaamaan kampukselle. Vihdoin pääsin tutustumaan ihmisiin kasvotusten ja tuntui siltä, että nyt opiskelijaelämä kunnolla alkoi.

”Oikeudellisen osaamisen koulutus tuo mielenkiintoisia työmahdollisuuksia”

Lukiosta valmistumisen jälkeen Julia Vu lähti au pairiksi ja työskenteli muutaman vuoden ajan. Välivuosien aikana hän suoritti opintoja myös avoimessa yliopistossa, mutta vasta syksyllä 2021 hän löysi oman juttunsa Laurean Hyvinkään kampukselta ja haki yhteishaussa oikeudellisen osaamisen koulutukseen.

- Laurea on ainoita ammattikorkeakouluja, jossa voi opiskella oikeudellista osaamista. Se kuulosti mielenkiintoiselta alalta ja väylältä minua kiinnostaviin työtehtäviin, Julia kuvailee. 

Oikeudellisen osaamisen koulutus on liiketalouden tradenomikoulutus, jossa perehdytään monipuolisesti yhteiskunnan eri alueita sääteleviin oikeudellisiin normeihin.

Ensimmäisen vuoden aikana Julian opinnot ovat koostuneet liiketalouden ydinopinnoista. Maistiaisen oikeudellisen osaamisen teemoihin on tarjonnut yritysjuridiikan kurssi ja syksyn aikana tulossa on mm. perhe- ja jäämistöoikeuden opintojakso. 

- Kevään aikana tutuksi tuli esimerkiksi tietosuojaa koskeva GDPR-asetus, johon liittyen on varmasti tulevaisuudessa kiinnostavia työmahdollisuuksia, Julia Vu pohtii. 

Opiskelua aidoissa työelämän projekteissa 

Liiketalouden ydinopintoja Laurean Hyvinkään kampuksella opiskellaan projektiopiskelumallin mukaisesti. Perinteisten luentojen ja tenttien sijaan oppiminen tapahtuu työelämäprojekteissa, joissa toimeksiantajina on yrityksiä ja muita organisaatioita. Julia Vu on tykännyt projekteissa opiskelusta:

- Ensimmäisenä opiskelukeväänä olin mukana markkinointitutkimukseen liittyvässä projektissa sekä toteuttamassa verkostoitumistapahtumaa, hän kertoo.

- Molemmat olivat mielenkiintoisia, vaikka alussa olikin hieman hukassa, miten projektin kanssa pitäisi edetä. Onneksi tukena olivat ohjaajat ja tiimin muut opiskelijat. 

Projektioppimisen parhaana puolena Julia pitää sitä, että ryhmässä työskentely kehittää niin viestintä- kuin tiimityöskentelytaitojakin. Vaikka tiimissä ei aina oltaisi samaa mieltä asioista, on tärkeää keskustella avoimesti, tuoda esiin omia näkemyksiä sekä kuunnella muita. 

”Laureassa on hyvä yhteishenki”

Lukion jälkeen pitämiensä välivuosien jälkeen Julia on todella innostuneella fiiliksellä opiskelemassa. Hän tunnistaa, että opiskelumotivaatio on nyt paljon suurempi kuin, jos opintoja olisi jatkanut suoraan lukion jälkeen.

- Kevään perusteella voin myös sanoa, että meillä Laureassa on hyvä yhteishenki. Apua ja tukea saa monelta suunnalta, jos sitä tarvitsee.