Siirry sisältöön

Restonomit työskentelevät monipuolisella matkailu- ja ravitsemisalalla. Restonomin työtehtävissä keskeistä on huolehtia palvelutilanteista, asiakassuhteista sekä työn ja työyhteisön kehittämisestä.

Perustiedot

  • Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
  • Tutkinnon nimi: Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto
  • Laajuus ja opintojen kesto: 210 op, 3,5 v

Restonomina voit työllistyä esimerkiksi palveluesimieheksi, ravintolapäälliköksi, tuoteasiantuntijaksi tai vaikka myyntineuvottelijaksi.

Koulutuksen sisältö

Palveluliiketoiminnan koulutuksessa rakennat itsellesi sopivan kokonaisuuden, johon kuuluu esimerkiksi ruokatapahtuman, ruokamatkailun, yrittäjyyden, palvelumuotoilun sekä tapahtuma- ja kulttuurimatkailun opintoja.

Voit täydentää osaamistasi valitsemalla esimerkiksi työympäristöjohtamisen tai palvelutuotannon esimiesosaamisen opintoja, jotka antavat valmiuksia prosessien, toimijoiden ja resurssien johtamiseen. Osaamista syvennetään ja laajennetaan erilaisissa projekteissa, harjoitteluissa ja opinnäytetyössä. Koulutuksesta valmistuttuasi sinulla on laaja-alainen majoitus- ravitsemis- ja ohjelmapalveluiden tuntemus. Valmistuneena restonomina osaat tuottaa, kehittää ja johtaa palveluita. Olet omaksunut palvelumuotoilun ajattelun ja menetelmät palveluliiketoiminnan kehittäjänä.

Minkälaista opiskelu on

Palveluliiketoiminnan koulutus toteutetaan verkkopainotteisesti monimuoto-opintoina. Verkko-opiskelu sisältää paljon itsenäistä työtä, verkkokeskusteluja, ryhmätehtäviä sekä työelämään liittyviä projekteja. Opintoihin kuuluu myös muutamia lähiopetuspäiviä, keskimäärin 3-4 lukukaudessa.

Lisäksi opintoihin kuuluu kaksi intensiiviviikkoa, joiden aikana teet käytännön harjoittelua BarLaurean oppimisympäristössä. BarLaurea on kokonaisuus, johon kuuluvat lounasbuffet, kahvila, a la carte ravintola, aula-, tapahtuma- sekä kokouspalvelut. BarLaureassa opitaan toimimaan yhteisössä, työskentelemään tiimeissä sekä ottamaan ja kantamaan vastuuta. Voit suorittaa BarLaureassa halutessasi myös esimiesharjoittelun.

Tutustu opetussuunnitelmaan

 

Koulutuksen vahvuudet

Palveluliiketoiminnan koulutuksessa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla matkailu-, tapahtumat ja ruoka. Laurean restonomikoulutuksen vahvuutena ovat palvelumuotoilu ja tapahtumaosaaminen.

Koulutuksessa opit erilaisten tapahtumien, esimerkiksi messujen, konserttien ja kokousten suunnittelusta, turvallisuudesta, kehittämisestä, johtamisesta ja koordinoimisesta. 

Opiskeluarki koulutuksessa on monipuolista, ja se sisältää sekä teoriaa että opiskelua aidoissa työelämän projekteissa ja harjoitteluissa. Lähestulkoon kaikilla opintojaksoilla tehdään projekteja yritysten kanssa. Opiskelijat ovat aikaisemmin päässeet harjoittelemaan osaamistaan erilaisissa tapahtumissa, muun muassa Street Food Sello –tapahtumassa, Hävikkifestareilla, Nordic business forum- tapahtumassa, Nenäpäivässä, Raflassa, Gastrossa, Skruudataan yhdessä, Laurean järjestämissä RESTO-kilpailuissa ja OlutExpossa. 

Miten kansainvälisyys näkyy opinnoissa

Koulutukseen sisältyvät matkailuopinnot toteutetaan kokonaan englannin kielellä. Sen lisäksi Laurean palveluliiketoiminnan koulutuksella on hyvät kansainvälistymistä tukevat yhteistyöverkostot, ja Laurealla on käynnissä monia kansainvälisiä hankkeita. Palveluliiketoiminnan opettajat hakevat myös aktiivisesti ajatuksia ulkomailta, jotta he saavat ajantasaisimman tiedon uusista tuulista palveluliiketoiminnan alalla.

Opintojen aikana voit osallistua opiskelijavaihtoon jossakin lukuisista yhteistyöoppilaitoksista lähes ympäri maailmaa. Voit myös suorittaa harjoitteluja ulkomailla tai toimia tuutorina kansainvälisille opiskelijoille. Kieliopintojen tarjonta Laureassa on myös kattava.

Kuinka paljon harjoittelua

Palveluliiketoiminnan koulutukseen kuuluu 30 op työharjoittelua. Työharjoittelun kesto on yhteensä 20 viikkoa, ja sen voi suorittaa joko yhdessä tai kahdessa eri harjoittelussa. Voit valita harjoittelupaikan oman kiinnostuksesi mukaan matkailu- ja ravitsemisalalta.

Jatko-opiskelu

Kun olet ollut työelämässä kolme vuotta AMK-tutkinnon jälkeen, voit hakea ylempään ammattikorkeakoulutukseen, jossa voit syventää erikoisosaamistasi edelleen. Voit hakea jatkamaan opintojasi myös yliopistoissa tai muissa korkeakouluissa. Huomioithan, että tällöin sinulta voidaan edellyttää täydentäviä opintoja.

Työllistymisnäkymät

Restonomina sinulla on mahdollisuus sijoittua työelämään hyvin laajasti.  Voit työllistyä esimerkiksi palveluesimieheksi, ravintolapäälliköksi, tuoteasiantuntijaksi tai vaikka myyntineuvottelijaksi. Lähes kaikki valmistuneet pääsevät valmistumisen jälkeen töihin, ja suuri osa opiskelijoista työskentelee jo opintojen ohella.

 

Usein kysyttyä - palveluliiketoiminta

  • Missä ajassa tutkinnon voi suorittaa? 

    Tutkinnon arvioitu suoritusaika on 3,5 vuotta, laajuus 210 opintopistettä. Tutkinnon suorittamista voit nopeuttaa, mikäli sinulla on aiempia korkeakouluopintoja tai soveltuvaa työkokemusta. Ottamalla kesäopintoja opintopisteesi karttuvat nopeammin. Voit myös aloittaa opinnäytetyösi tekemisen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Kysy koulutuksesta

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

Lisätietoja:

Minkälaista opiskelu oikein on?

Opiskelijatarinat

Restonomi (AMK), palveluliiketoiminnan koulutus, Leppävaara, 25 aloituspaikkaa

  • Opetus alkaa: Tammikuu 2021
  • Opetustapa: Monimuoto
  • Opetusaika: Ei vielä tiedossa
Hae Opintopolussa 

Ei vielä tiedossa.