Siirry sisältöön

Avainkumppani HKScan Food Service: ”Yhteistyö luo suoran yhteyden tulevaisuuden ammattilaisten kanssa”

Laurea-ammattikorkeakoulu ja ruokatalo HKScan tekevät monipuolista yhteistyötä.

BarLaurean keittiömestari Jarmo Vähä-Savo sekä HKScanin kehityspäällikkö Sami Rekola Leppävaaran opetusravintolassa.

HKScan on pohjoiseurooppalainen ruokatalo, joka toimii Suomen, Ruotsin ja Tanskan markkinoilla.  HKScanin tuotemerkit, kuten HK, Kariniemen ja Via ovat tuttuja niin kuluttajille kuin ruoka-alan ammattilaisillekin. Kaikkiaan HKScanilla työskentelee noin 5400 työntekijää. 

Laurea ja ruokatalo HKScan Food Service ovat olleet avainkumppaneita vuoden 2023 alusta lähtien, mutta monipuolinen yhteistyö Laurean ja opiskelijoiden kanssa on jatkunut jo tätä ennen usean vuoden ajan. 

Yhteistyö sai jatkoa syyskuun lopulla, kun HKScan ja Leppävaaran kampuksella toimiva opetusravintola BarLaurea toteuttivat yhteisen tuotetestauspäivän. BarLaurean lounaalla kokeiltiin uusia reseptejä, joissa hyödynnettiin HKScanin raaka-aineita, ja samalla kerättiin lounasasiakkaiden palautetta päivän aterioista. 

- Meillä on oma koekeittiö Vantaan tehtaallamme, missä kehitämme reseptiikkaa, mutta se ei suinkaan tee meistä kaikkitietäviä. Paras tietämys on aina siellä, missä ovat oikeat asiakkaat, kertoo kehityspäällikkö Sami Rekola HKScanilta. 

- Täällä BarLaureassa toimitaan isossa mittakaavassa. Tuotteen ominaisuuksista – käytettävyydestä ja mausta – saadaan näin irti se tieto, mitä kaipaamme. 

Laurean opiskelijat mukana toteuttamassa tapahtumia HKScanin kanssa

Tuotetestauksen lisäksi kehityspäällikkö Sami Rekola tapasi päivän aikana Laureassa restonomiopiskelijoita vierailijaluennollaan. Siinä hän esitteli ruokamaailman ilmiöitä ja trendejä, joita luonnollisesti myös HKScanilla tarkasti seurataan:

- Toivottavasti opiskelijoiden kanssa syntyy hyvää keskustelua tänään siitä, millaisessa muutoksessa ruokamaailmassa ollaan, millaista alan liiketoiminta nyt ja tulevaisuudessa on, ja millaisia valintoja asiakkaat haluavat tehdä, Rekola pohtii ennen opiskelijoiden tapaamista.

Yksi yhteistyön muoto Laurean ja HKScanin avainkumppanuudessa ovat erilaiset tapahtumat. Opiskelijat ovat olleet mukana lukuisissa tapahtumissa ja niiden suunnitteluun ja käytännön toteutukseen on saatu apua opiskelijoilta. Yksi esimerkki näistä yhteisistä tapahtumista oli keväällä järjestetty ruoka-alan ammattilaisten Gastro Helsinki -tapahtuma. Tapahtumayhteistyöhön liittyen on valmistumassa myös opinnäytetyö.

Ruoka-alan uramahdollisuudet tutuksi opiskelijoille

Yhtenä tärkeimpänä asiana Laurean ja HKScanin yhteistyössä Sami Rekola nostaa esiin sen, että yhteistyö luo suoran yhteyden alan tulevaisuuden ammattilaisiin. HKScanillakin työskentelee useita Laureasta valmistuneita restonomeja ja Rekola haluaakin yhä enemmän tehdä tutuksi tulevaisuuden uramahdollisuuksia. 

Monipuolisena ruokatalona HKScanilla on hallussaan koko ketju ruoan alkutuotannosta jalostukseen lähtien aina siihen asti, kun tuote myydään kuluttajille tai horeca-alan asiakkaille. 

- Olemme iso toimija, joka tarjoaa todella paljon erilaisia tehtäviä ja uramahdollisuuksia. Olen kuitenkin havainnut, että opiskelijat eivät aina tiedä, mistä päästä liikkeelle, hän kertoo.

- Siksi todella tärkeää onkin, että voimme tehdä HKScania opiskelijoille tutuksi ja tarjota työharjoittelupaikkoja, muita työmahdollisuuksia sekä kontakteja. Mitä enemmän tulemme tutuksi keskenään, niin sitä enemmän yhteistyöstä kumpuaa mahdollisuuksia tulevaisuudessa. 

Lisätietoja: