Siirry sisältöön

Voit hakea ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutukseen syksyn yhteishaussa 28.8. - 11.9.2024. Syksyn yhteishaussa koulutus on tarjolla päiväopintoina Leppävaaran kampuksella.

Perustiedot

 • Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
 • Tutkinnon nimi: Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto
 • Laajuus ja opintojen kesto: 210 op, 3,5 v

Restonomina voit toimia esimerkiksi tapahtumatuottajana, palveluesihenkilönä, ravintolapäällikkönä, panimoteollisuuden tuotekehityksessä, kokouspalveluiden esihenkilönä tai matkailukohteiden kehittäjänä.

Opiskelijatarina: kokemuksia restonomikoulutuksesta

Onko sinulla vähintään kolmen vuoden kokemus matkailu- ja ravitsemisalan esihenkilö- ja päällikkötehtävistä? Jos vastasit kyllä, voit hakea opiskelemaan restonomiksi myös erillishaun kautta. Lue lisää

Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutuksesta valmistuvat restonomit ovat arvostettuja, monipuolisen osaamisen omaavia asiantuntijoita. Opintojen aikana pääset työskentelemään aitojen kehittämisprojektien parissa yhteistyössä alamme parhaiden yritysten kanssa. Jokainen opiskelija pääsee rakentamaan itselleen mielekkään opintopolun yhdistämällä opintoja ruoka- ja juomaelämysten kehittämiseen sitoutuen, tapahtumien tuottamiseen ja johtamiseen liittyen sekä matkailupalveluiden mielenkiintoisten aiheiden parissa. 

Ydinosaamisen opinnot

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutuksessa pakollisia ydinopintoja (170 op) ovat: 

 • Palvelut matkailu- ja ravitsemisalalla 35 op, (sis. tapahtumien, matkailun, ruoka- ja juomaelämysten sekä liiketoiminnan perusopinnot) 
 • Yrittäjyys ja vastuullinen liiketoiminta 40 op (sis. johtamisen, vastuullisuuden, markkinoinnin ja liiketoiminnan opintoja)
 • Tulevaisuus- ja innovaatiotoiminta 35 op (sis. palvelumuotoilun sekä tulevaisuusajattelun opintoja)
 • Ammatillisena asiantuntijana työyhteisössä 30 op (harjoittelut)
 • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja 30 op (sisältää opinnäytetyön)

Täydentävän osaamisen opinnot

Ydinopintojen lisäksi täydentävän osaamisen opinnot (40 op) mahdollistavat syventymisen juuri sinua kiinnostavaan aihepiiriin.

Food & Beverage service -opinnoissa opiskelijat kehittävät ruokapalveluita BarLaurea-oppimisympäristössämme, tutustuvat ajankohtaisiin ruokatrendeihin kuten esim. villiyrtteihin ja oppivat elämyksellisestä juomamaailmasta erikoiskursseilla.

Tapahtumatuotanto-opinnoissa muotoillaan elämyksellisiä kokemuksia, niin livenä kuin verkossakin. Opiskelijat pääsevät tuottamaan aitoja tapahtumia mm. Nenäpäiväsäätiön ja muiden kumppaneidemme kanssa!

Matkailuopinnoissa kehitetään ja markkinoidaan matkailupalveluita yhteistyössä niin paikallisten yritysten kuin ulkomaalaisten kumppanikoulujemme kanssa! Matkailun opinnot tarjoavat läpileikkauksen alan palveluista ja mahdollisuuksista, toimijoista ja rooleista.

Voit täydentää opintoja myös muista koulutuksista, esimerkiksi valitsemalla työympäristöjohtamisen opintoja tai muita liiketalouden opintoja. Opintoja on tarjolla sekä suomen että englannin kielellä.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Millaista on opiskella restonomiksi Laureassa?

Koulutuksen vahvuudet

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan restonomikoulutuksen vahvuutena on elämyksellisyys ja käytännönläheisyys – korkeakoulutasoinen osaaminen sitoutuu luonnollisesti työelämässä odotettaviin työelämäkyvykkyyksiin. Laureasta valmistuneita restonomeja arvostetaan alalla, opiskelijamme työllistyvät erinomaisesti.

Opiskeluarki koulutuksessa on monipuolista, se sisältää sekä teoriaa että aitoja työelämän projekteja ja harjoitteluita. Lähes kaikilla opintojaksoilla tehdään projekteja yritysten kanssa. Opiskelijat ovat aikaisemmin päässeet harjoittamaan osaamistaan erilaisissa tapahtumissa, muun muassa Street Food Sellossa, Hävikkifestareilla, Nordic Business Forumissa, Nenäpäivässä, Gastrossa ja OlutExpossa.

Opiskelijamme osallistuvat vuosittain myös niin kansallisiin RESTO-kisoihin kuin kansainväliseen EM Cup -kilpailuun. 

Opetusmuoto

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus toteutetaan päiväopintoina. Opiskeluun osallistuminen edellyttää sinulta mahdollisuutta olla läsnä lähiopetuksessa Leppävaarassa arkisin päiväaikaan. Opiskeluun kuuluu paljon erilaisia oppimistehtäviä sekä tiimeissä tehtäviä yritysprojekteja, joita opiskelijat tekevät läsnätuntien ulkopuolella. 

Vastuullisuuden edelläkävijä

Laurean restonomikoulutuksessa opiskelijat saavat kattavan osaamisen kokonaisuudessaan matkailu- ja ravitsemisalalle. Ruokaelämykset ovat keskeinen osa matkailupalveluita ja tapahtumia, tästä syystä koulutukseemme kuuluu käytännön harjoittelua Leppävaaran kampuksen BarLaurea LivingLab-oppimisympäristössä. Vastuullisuus on meille tärkeää – toimintamme on palkittu mm. luomutuotteiden hyödyntämisestä useina vuosina! Kokonaisuuteemme kuuluu lounasbuffet, kahvila, a la carte ravintola ja tapahtuma- sekä kokouspalvelut. Opinnoissa on yhteensä kaksi 10 opintopisteen laajuista BL-oppimisympäristöön sitoutuvaa opintokokonaisuutta, joiden aikana opit tiimityöskentelyä, työyhteisöviestintää, markkinointia, elintarviketurvallisuutta yms. muita asiantuntijalle tärkeitä kykyjä käytännössä.

Hyväksiluvut

Hyväksiluvut katsotaan opiskelijakohtaisesti oman tutoropettajan kanssa opintojen jo alettua. Pääsääntöisesti yli kymmenen vuotta vanhoja opintoja ei voida suoraan hyväksyä osaksi käytävää tutkintoa, koska aiempien opintojen sisältöä arvioidaan suhteessa nykyisen tutkinnon osaamistavoitteisiin. Osaamisen tulee olla ajantasaista. 

Omaa osaamistaan on mahdollista osoittaa esimerkiksi tekemällä näyttöjä ja saada sitä kautta hyväksilukuja suoritettua. Korkeakoulutasoista osaamista voidaan todentaa eri tavoin ja osaamisen osoittamisen tavasta sovitaan joko kanssasi yksilöllisesti tai näyttötapa voi olla jo valmiiksi määritelty opintojaksosta riippuen.

Lisätietoa joustavista tavoista hankkia osaamista osaksi tutkintoa löydät täältä.

Kansainvälistyminen

Monipuoliset kieliopinnot ja kansainvälinen yhteistyö antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä kansainväliseksi matkailu- ja ravitsemisalan osaajaksi. Osa opinnoista toteutetaan englannin kielellä. Sen lisäksi opinnoissa hyödyt kansainvälisistä yhteistyöverkostoista ja hankkeista.

Opintojen aikana voit osallistua opiskelijavaihtoon jossakin lukuisista yhteistyöoppilaitoksista ympäri maailmaa. Voit myös suorittaa harjoitteluja ulkomailla tai toimia tuutorina kansainvälisille opiskelijoille. Lue lisää kansainvälisyydestä opinnoissa.

Työllistyminen

Laureasta valmistuvat restonomit ovat työmarkkinoilla haluttuja osaajia. Restonomina sinulla on mahdollisuus työllistyä niin tapahtumatuotannon ja -johtamisen tehtäviin, ruoka-ja juomaelämyksiä tarjoaviin yrityksiin, palveluiden kehittämistehtäviin eri aloille kuin matkailun mielenkiintoiseen maailmaankin.

Valmistuttuasi restonomiksi olet asiakaslähtöisten palveluiden tuottamisen ja kehittämisen ammattilainen. Omaat erinomaiset valmiudet toimia muuttuvassa ympäristössä, toimit vastuullisesti ja olet mukana luomassa alallemme mielenkiintoista tulevaisuutta!

Jatko-opiskelu

Kun olet ollut työelämässä kaksi vuotta AMK-tutkinnon jälkeen, voit hakea ylempään ammattikorkeakoulutukseen, jossa voit syventää erikoisosaamistasi edelleen. Tarjonnassamme on Palvelumuotoilun ylempi AMK-tutkinto, josta saat restonomin YAMK-tutkinnon. Voit myös hakeutua jatkamaan opintojasi maisteritasolle yliopistoissa tai muissa korkeakouluissa.

Usein kysyttyä

 • Kuinka paljon harjoittelua opintoihin sisältyy? 

  Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutukseen kuuluu 30 op työharjoittelua. Työharjoittelun kesto on yhteensä 3 kk, ja sen voi suorittaa joko yhdessä tai kahdessa eri harjoittelussa. Voit valita harjoittelupaikan oman kiinnostuksesi mukaan ruoka-, tapahtuma- tai matkailupalvelualalta.

Haluatko saada lisätietoa koulutuksesta? Liity postituslistalle!

Kiitos! Sinut on nyt liitetty postituslistallemme.

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

Rastimalla ruudun hyväksyt myös tietosuojaselosteen ehdot.

 

Laurea Hakijapalvelut

Ratatie 22
01300 Vantaa
Puh. (09) 8868 7293
fax (09) 8868 7298
Hakemiseen liittyvät yhteydenotot: hakijapalvelut@laurea.fi

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu ma-to klo 10 - 12.
Kesällä palvelemme puhelimitse ajalla 17.6.-9.8. ti-to klo 10-12. 

Puhelinpalvelu suljettu;
Valintakoeviikolla 27.-29.5.2024.

Palvelemme opiskelijahakuun liittyvissä asioissa puhelimitse, sähköpostitse ja voit myös varata etäohjausajan Teams tapaamiseen. Teams ajanvarauksia voi tehdä ma -to klo 12:45 - 15:00 väliselle ajalle -> linkki ajanvaraukseen. Vahvistamme varatun ajan erikseen sähköpostilla. Toimistomme sijaitsee Tikkurilan kampuksella opintotoimiston yhteydessä. Seuraavat ohjausajat ovat tarjolla syyslukukaudella 2024. 

Mikäli asiasi koskee Avoimen AMK opintoja tai polkuopintoja, olethan yhteydessä Avoimen AMK:n toimijoihin. 

Tutustu opiskelijatarinoihin

Yhteishaku 28.8. - 11.9.2024 Restonomi (AMK), ravintola- ja tapahtumaliiketoiminta, Leppävaara, 35 aloituspaikkaa

 • Opetus alkaa: Tammikuu 2025
 • Opetustapa: Päiväopinnot
 • Opetusaika: Ma-Pe
Hae Opintopolussa 

Yhteishaku 11.3. - 25.3.2025 Restonomi (AMK), ravintola- ja ta­pah­tu­ma­lii­ke­toi­min­ta, Leppävaara, 35 aloi­tus­paik­kaa

 • Opetus alkaa: Syksy 2025
 • Opetustapa: Päiväopinnot
 • Opetusaika: Ma-Pe
Hae Opintopolussa