Siirry sisältöön

Opetusravintola BarLaurea

Laurean Leppävaaran kampuksella toimii opetusravintola eli Living Lab BarLaurea, johon kuuluvat lounasravintola, à la carte ravintola, kahvila, kokous- ja catering-palvelut sekä BarLab juomaelämysympäristö.

Laurean restonomiopiskelijat harjoittelevat BarLaurean ravintolamaailmassa opintojensa ensimmäisenä ja toisena vuotena. BarLaureassa työskentelee vakituisesti ravintolapäällikkö, keittiömestari ja cateringvastaava sekä kaksi vaihtuvaa esihenkilöharjoittelijaa. Koulutusohjelman opettajat ja lehtorit ohjaavat myös ravintolan puolella opiskelijoita.  

Päivittäisiä asiakaskäyntejä BarLaureassa on noin viisisataa ja pääasiallinen asiakaskunta koostuu Laurean henkilökunnasta ja opiskelijoista. Päivittäisen toiminnan lisäksi BarLaureassa toteutetaan työelämän ja Laurean avainkumppaneiden kanssa erilaisia yhteistyöprojekteja, opiskelijat mukaan ottaen.  

Toiminnassa ja raaka-aineiden käytössä huomioidaan vuodenajat, lähiruoka ja luomu. BarLaurea on Portaat luomuun -ohjelman viidennellä portaalla, joka tarkoittaa sitä, että ravintolassa käytetään vähintään 20 luomutuotetta pysyvästi. Lisäksi käytetään muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi hyödynnetään laajasti avainkumppaneiden tuotteita toiminnassa.  

BarLaurean ruokalista 

Siirry BarLaurean www-sivuille 

Lou­nas­ra­vin­to­la BarLaurea 

BarLaurean lounaalla tarjotaan edullista ja monipuolista linjastolounasta arkisin klo 10.45 - 13.00. Päivittäin vaihtuvalta ruokalistalta löytyy 3 vaihtoehtoa: Liha- tai kala-vaihtoehto, kasvislounas ja keittolounas. Lounaalla tarjotaan lisäksi salaattipöytä, ravintolassa leivottua leipää, levitteitä, luomumaitoja, luomupiimää ja vettä. Keittolounaaseen sisältyy jälkiruoka. 

Lounaan hinnat: 

Opiskelija 2,95 € (Kelan ateriatuki) 

Henkilöstö 6,90 

Muut 8,50 €

Café Beat 

Café Beat on kohtaamispaikka Leppävaaran pääaulassa sekä BarLaurean osana toimiva restonomiopiskelijoiden oppimisympäristö. Asiakaspaikkoja Beatissa on 20 ja kahvin voi toki ottaa mukaan. BarLaurean restonomiopiskelijat vastaavat kahvilapalveluiden tuottamisesta esihenkilöiden ohjauksessa. 

Kahvilasta löytyy runsas valikoima sekä suolaisia että makeita tuotteita. Tuotevalikoima sisältää esimerkiksi opiskelijoiden valmistamat erikoiskahvit, ravintolassa valmistetut sämpylät, leivonnaisia välipalatuotteet, virvoitusjuomat ja makeiset. 

Kahvilassa tarjoiltu kahvi on luomua ja tuotettu Reilun Kaupan -periaatteita noudattaen. Cafè Beatissa pyritään muutenkin toimimaan mahdollisimman ekologisesti ja vastuullisesti. 

Café Beat on avoinna maanantaista torstaihin klo 8.00 - 16.00 ja perjantaisin klo 8.00 - 15.00. 

À la carte - ravintola Flow 

Á la Carte -ravintola Flow tarjoaa asiakkailleen lounaita rauhallisessa ympäristössä. Syksystä 2007 toiminut ravintola on avoinna kaikille ja palvelee asiakkaita ti-pe kello 11.00 - 13.00 tai sopimuksen mukaan. Flow:ssa on 40 asiakaspaikkaa ja se toimii myös tilausravintolana. Pöytävarauksia voi tiedustella osoitteesta barlaurea@laurea.fi. 

Flow'n lounasmenut vaihtuvat viikoittain, pääsääntöisesti menu sisältää kolme ruokalajia sekä kahvin tai teen. Menu maksaa opiskelijoille 13 euroa ja muille 18 euroa. BarLaurean restonomiopiskelijat valmistavat ja tarjoilevat menut ravintolapäällikön ja keittiömestarin ohjauksessa.  

Oppimisympäristönä Flown tarkoitus on mahdollistaa innovatiivisuus inspiroimalla opiskelijoita kehittämistoimintaan ideasta toteutukseen käytännön tasolla. Ravintola Flow'ssa opiskelijat oppivat ravintolatoiminnan prosesseja toimimalla itsenäisesti ja aktiivisesti ravintolapalveluiden tuotannossa ja tarjoilussa. 

Toisen vuoden restonomiopiskelijoiden suunnittelemat suositut teemaviikot muuttavat ravintola Flown uudenlaiseksi konseptiksi luoden odottamattomia ruoka- ja juoma-elämyksiä ravintolan asiakkaille. 

Kokous- ja ca­te­ring­pal­ve­lut

BarLaurean kokous- ja cateringpalvelut ovat suunnattuja Laurean henkilökunnalle ja opiskelijoille, mutta tilauksia voi tehdä myös ulkopuoliset asiakkaat. Leppävaaran kampukselta löytyy useita viihtyisiä kokoustiloja ja BarLaurean laadukkaat palvelut takaavat sen, että kokouksista ja tapahtumista jää positiivinen maku suuhun. 

Kokous- ja cateringpalvelut tuotetaan lähtökohtaisesti opiskelijavoimin osana opintojen aikana suoritettavia opintojaksoja cateringvastaavan ohjauksessa. Cateringpalvelut toimivat tapahtumien mukaan myös Laurean ulkopuolella. 

Kokous- ja cateringpalveluissa käytetään lähi- ja luomuraaka-aineita mahdollisimman paljon. Kaikki kahvi, jota käytetään kokous- ja cateringpalveluissa on luomua ja tuotettu Reilun Kaupan periaatteita noudattaen. Toimintatavat ovat mahdollisimman kestäviä ja vastuullisia. 

BarLab

Juoma-alan opetukseen ja projekteihin perustettu baariluokka BarLab pystyy monipuolisesti olemaan paikka Laurean restonomien perusopetukselle, mutta taipuu hyvin myös tuotekehitykseen, räätälöityille opintojaksoille ja avainkumppanitoimintaan. Barlabiin voi tilata myös BarLaurean tarjoiluja kokouksiin tai tapahtumiin.  

Li­sä­tie­to­ja:

Taneli Kesäläinen 

Ravintolapäällikkö 

Taneli.Kesalainen@laurea.fi

Puh +358 40 51 57 727 

Lisätietoja:

Vuokrattavat tilat

Laurealla on vuokrattavana erilaisia kokous- seminaari- ja työskentelytiloja pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudenmaan alueella. Tutustu Laurean tarjontaan ja ota yhteyttä!


Lue lisää Laurean kokoustiloista