Siirry sisältöön

Opetusravintola BarLaurea

Laurean Leppävaaran kampuksella toimii opetusravintola BarLaurea, johon kuuluvat lounasravintola, à la carte ravintola, kahvila sekä kokous- ja cateringpalvelut.

Laurean restonomiopiskelijat harjoittelevat BarLaurean ravintolamaailmassa opintojensa ensimmäisenä ja toisena vuotena. BarLaureassa on myös kolme vaihtuvaa harjoittelijaa: kaksi esimiesharjoittelijaa ja yksi cateringvastaava. BarLaurea on opetusravintola, johon kuuluvat lounasravintola, à la carte ravintola, kahvila, sekä kokous- ja cateringpalvelut. Päivittäisiä asiakaskäyntejä BarLaureassa on noin tuhat ja pääasiallinen asiakaskunta koostuu Laurean henkilökunnasta ja opiskelijoista.

Toiminnassa ja raaka-aineiden käytössä huomioidaan vuodenajat, lähiruoka ja luomu. BarLaurea on Portaat luomuun -ohjelman viidennellä portaalla, joka tarkoittaa sitä että ravintolassa käytetään vähintään 20 luomutuotetta pysyvästi. Lisäksi käytetään muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan.

BarLaurean ruokalista

Siirry BarLaurean www-sivuille

Lounasravintola BarLaurea

BarLaurean lounaalla tarjotaan edullista ja monipuolista linjastolounasta arkisin klo 10.45 - 13.00. Päivittäin vaihtuvalta ruokalistalta löytyy 3 vaihtoehtoa: päälounas (liha, kala tai kana) kasvislounas ja keittolounas. Lounaalla tarjotaan lisäksi salaattipöytä, ravintolassa leivottua leipää, levitteitä, luomumaitoja, luomupiimää ja vettä. Keittolounaaseen sisältyy jälkiruoka. Lähi- ja luomuruoka on toiminnan lähtökohta myös BarLaurean linjastolounaalla.

Lounaan hinnat:

  • Opiskelija 3,20 € (Kelan ateriatuki)
  • Henkilöstö 5,90 €
  • Muut 7,50 €

Café Beat

Café Beat on BarLaurean osana toimiva restonomiopiskelijoiden oppimisympäristö ja kohtaamispaikka Leppävaaran pääaulassa. Asiakaspaikkoja Beatissa on 20 ja kahvin voi toki nauttia myös aulan puolella tai ottaa mukaansa. Kahvilassa voit työskennellä ja nauttia opiskelijoiden valmistamia erikoiskahveja tai ottaa kahvin mukaan. BarLaurean restonomiopiskelijat vastaavat kahvilapalveluiden tuottamisesta esimiesten ohjauksessa.

Kahvilasta löytyy runsas valikoima sekä suolaisia, että makeita tuotteita. Tuotevalikoima sisältää esimerkiksi opiskelijoiden valmistamat erikoiskahvit, ravintolassa valmistetut sämpylät, välipalatuotteet, virvoitusjuomat ja makeiset.

Luomu- ja lähiruoka näkyy myös kahvilan tarjonnassa. Esimerkiksi kaikki kahvilassa tarjoiltu kahvi on luomua ja tuotettu Reilun Kaupan -periaatteita noudattaen. Cafè Beatissa pyritään muutenkin toimimaan mahdollisimman ekologisesti ja kestävästi.

Café Beat on avoinna maanantaista torstaihin klo 8.00 - 16.00 ja perjantaisin klo 8.00 - 15.00.

À la carte - ravintola Flow

la Carte -ravintola Flow tarjoaa asiakkailleen lounaita tyylikkäässä ja rauhallisessa ympäristössä. Syksystä 2007 toiminut ravintola on avoinna kaikille ja palvelee asiakkaita arkisin kello 11.00 - 13.00 tai sopimuksen mukaan. Flow'ssa on 40 asiakaspaikkaa ja se toimii myös tilausravintolana. Ravintolatila toimii hyvin esimerkiksi erilaisilla illallisilla. Pöytävaraukset voit laittaa osoitteeseen barlaurea@laurea.fi.

Flow'n lounasmenut vaihtuvat viikottain, mutta pääsääntöisesti menu sisältää kolme ruokalajia, sekä kahvin ja teen. Menu maksaa opiskelijoille 12 euroa ja muille 17 euroa. BarLaurean restonomiopiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat menut ravintolapäällikön ja keittiömestarin ohjauksessa.

BarLaureassa suositaan kestävää kehitystä sekä luomu- ja lähiruokaa. Ravintola Flown ruokalistasuunnittelussa keskitytään suomalaisiin pientuottajien raaka-aineisiin. Oppimisympäristönä Flown tarkoitus on mahdollistaa innovatiivisuus inspiroimalla opiskelijoita kehittämistoimintaan ideasta toteutukseen käytännön tasolla. Ravintola Flow'ssa opiskelijat oppivat ravintolatoiminnan prosesseja toimimalla itsenäisesti ja aktiivisesti ravintolapalveluiden tuotannossa ja tarjoilussa.

Toisen vuoden restonomiopiskelijoiden suunnittelemat suositut teemaviikot muuttavat ravintola Flown uudenlaiseksi konseptiksi luoden odottamattomia palveluelämyksiä ravintolan asiakkaille.

"Flow on määrätietoinen ja jatkuva virtaus, joka muuttaa muotoaan, suuntaansa sekä voimakkuuttaan, mutta virtaa jäänkin alla pysähtymättä läpi elämän."

Kokous- ja cateringpalvelut

BarLaurean kokous- ja cateringpalvelut ovat suunnattuja Laurean henkilökunnalle ja opiskelijoille, mutta tilauksia voi tehdä myös ulkopuoliset asiakkaat. Leppävaaran kampukselta löytyy useita viihtyisiä kokoustiloja ja BarLaurean laadukkaat palvelut takaavat sen, että kokouksista ja tapahtumista jää positiivinen maku suuhun.

BarLaurea käsittää lounasravintolan, à la carte -ravintolan ja kahvilan lisäksi myös kokous- ja cateringpalvelut. BarLaurean kokous- ja cateringpalvelut ovat suunnattuja pääosin Laurean henkilöstölle ja opiskelijoille, mutta myös yksityis- ja yritysasiakkaille. Palvelutoiminnan lähtökohtana on opetuksellisuus ja opiskelijan ammatillisen kasvun edistäminen. Kokous- ja cateringpalvelut tuotetaan lähtökohtaisesti opiskelijavoimin osana opintojen aikana suoritettavia opintojaksoja BarLaurean ravintolapäällikön, keittiömestarin ja cateringvastaavan ohjauksessa. Cateringpalvelut toimivat tapahtumien mukaan myös Laurean ulkopuolella.

Kokous- ja cateringpalveluissa käytetään lähi- ja luomuraaka-aineita mahdollisimman paljon. Kaikki kahvi, jota käytetään kokous- ja cateringpalveluissa on luomua ja tuotettu Reilun Kaupan periaatteita noudattaen. Toimintatavat ovat mahdollisimman kestäviä ja luontoa. Resto -tietotaitokilpailut ovat restonomiopiskelijoille suunnattu kansallinen kilpailu. Opiskelijat saavat kilpailuista arvokasta kokemusta ja luovat matkalla uusia kontakteja. Kilpailuihin osallistutaan joukkueina (4 hlö) ja joukkueen kilpailuihin lähettää opiskelijoiden edustama korkeakoulu. Tehtävät ovat olleet perinteisesti haastavia ja alaa läpileikkaavia. Opiskelijat pääsevät haastamaan itseään ryhmätöissä suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Kilpailutehtävät pohjautuvat hotelli-, matkailu- ja ravintola-alaan ja aihealueet koskevat esimerkiksi markkinointia, viestintää, liiketoimintaosaamista, konseptointia ja esimiesosaamista. Kilpailut kestävät kaksi vuorokautta ja tehtäviä on yleensä ennakkotehtävän lisäksi kolme, joista vähintään kaksi esitetään yleisölle.

Laurea isännöi kilpailut vuonna 2018 ja BarLaurea oli vahvasti mukana kilpailujen järjestämisessä. Järjestävä korkeakoulu ei saa asettaa omaa kilpailujoukkuetta, mutta BarLaurea vastasi kilpailujen kahvituksista, lounaista, iltaruoista ja perinteisen palkintogaalan illallismenusta. BarLaurean henkilökunta ja restonomiopiskelijat, sekä Omnian kokkiopiskelijat valmistivat viiden ruokalajin juhlaillallisen Suvilahden Kattilahallissa. Lisäksi BarLaurean ravintolapäällikkö Teemu Sirainen toimi ennakkotehtävän päätuomarina.

Vuodesta 2002 lähtien kilpailut on järjestetty ympäri Suomea ja ensimmäiset kilpailut järjestivät Turun ammattikorkeakoulu. Restokilpailut otetaan Laureassa vakavasti ja valmennusta on kehitetty johdonmukaisesti vuodesta 2014 lähtien. Valmennustiimiin kuuluvat BarLaurean ravintolapäällikkö Teemu Sirainen, lehtori Kaija Meriläinen, lehtori Marjaana Salomaa, lehtori Miia Vakkuri ja lehtori Henry Lybäck. Intensiivisen valmennuksen ja loistavien opiskelijoiden myötä menestystä on alkanut tulemaan sen verran aktiivisesti, että Laurea lähtee kilpailuihin joka vuosi ennakkosuosikkina.

Laurean menestys Resto -tietotaitokilpailuissa:

- Vuonna 2003 ensimmäinen sija

- Vuonna 2006 ensimmäinen sija

- Vuonna 2008 ensimmäinen sija

- Vuonna 2015 kolmas sija ja yhden osatehtävän voittaminen

- Vuonna 2017 kolmas sija

- Vuonna 2019 ensimmäinen sija

- Vuonna 2020 toinen sija ja Vuoden suunnannäyttäjä -erityismaininta

Lisätietoja:

Vuokrattavat tilat

Laurealla on vuokrattavana erilaisia kokous- seminaari- ja työskentelytiloja pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudenmaan alueella. Tutustu Laurean tarjontaan ja ota yhteyttä!


Lue lisää Laurean kokoustiloista