Siirry sisältöön

Restonomiopiskelijat oppimismatkalla Kauppalehti Gaalassa

Laurean restonomiopiskelijat ovat Kauppalehti Gaalan ruokailukokemuksesta vastaavan Food Campin apuna tapahtumassa.

Opiskelijat pääsivät mukaan, kun Kauppalehti Gaalan tarjoiluja harjoiteltiin Food Campin Executive Chef Mikko Kaukosen (kuvassa vasemmalla)johdolla aiemmin lokakuussa.

Kauppalehti Gaala – aiemmalta nimeltään Option Gaala – on epäilemättä yksi Suomen ainutlaatuisimmista ja tyylikkäimmistä kutsuvierastilaisuuksista. Marraskuun lopulla jo 36. kerran järjestettävä gaala kokoaa Helsingin Kaapelitehtaalle eturivin kutsuvierasjoukon suomalaisen talouselämän, politiikan, kulttuurin ja tieteen huipulta.

Tänä vuonna gaalassa juhlistetaan 125-vuotiasta Kauppalehteä. Kauppalehti Gaalan ytimessä on perinteisesti ollut muotinäytös, jossa ammattimallien lisäksi catwalkilla nähdään joukko VIP-malleja.

Huippuluokan ohjelman lisäksi gaalaan kuuluvat myös ainutlaatuiset ruokaelämykset, joista 650 kutsuvierasta pääsevät nauttimaan. Tänä vuonna tapahtuman ruokailukokemuksesta vastaa ruokailukokemuksen muotoilun edelläkävijäyritys Food Camp. Kauppalehti Gaalan menun on suunnitellut Food Campin Executive Chef Mikko Kaukonen ja yritys myös toteuttaa gaalan tarjoilun alkumaljoista jälkiruokiin saakka.

Opiskelijat tositoimissa keittiössä ja salissa

Tänä vuonna joukolle Laurean restonomiopiskelijoita avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan suuren tapahtuman cateringin toteutukseen, kun he toimivat Food Campin apuna Kauppalehti Gaalassa. Opiskelijoita työskentelee tilaisuudessa niin salissa kuin keittiönkin puolella.

Opiskelijoiden oppimismatka huipentuu tietysti itse tapahtumaan, mutta sitä edeltää luonnollisesti perusteellinen valmistautuminen. Kauppalehti Gaala -projektiin osallistuvat 15 opiskelijaa ja Food Campin asiantuntijat tapasivat syksyn mittaan ensin Leppävaarassa ja vielä muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa Food Campilla Helsingin Haagassa.

Jälkimmäisessä tapaamisessa valmistettiin ja koemaistettiin Kauppalehti Gaalan menu, tutustuttiin vieraille tarjoiltaviin juomiin sekä perehdyttiin tapahtuman järjestelyihin sekä palvelutilanteisiin.

Tapahtumista oppii vain olemalla mukana

Food Camp tarjoaa gastro catering -palvelua, jonka tarkoituksena on auttaa asiakkaitaan luomaan inspiroivia kokemuksia laadukkaan ruoan äärellä paikasta, ajasta ja henkilömäärästä riippumatta. Cateringin lisäksi yritys operoi myös ravintoloita.

Food Camping toimitusjohtaja ja yksi perustajista Riikka Kannas on työskennellyt pitkään ruoan ja tapahtumien parissa. Kannas tietää, että onnistuneen tapahtuman järjestäminen on monen tekijän summa:

- Tapahtumassa pitää toimia kaikki osa alueet: ruoka, juoma, miljöö, palvelu, esiintyjät. Kun vieras muistaa tämän kokonaisuuden vielä kotimatkalla tilaisuudesta kotiin, niin tiedämme onnistuneemme, hän tiivistää.

Intohimoisesti ruokaelämyksiin suhtautuva Riikka Kannas ja muut Food Campilla haluavat innostaa ihmisiä ruoka- ja tapahtuma-alalle sekä välittämään intohimoa ja kunnianhimoa uusille tekijöille. Tämä viesti välittyy myös yhteisessä projektissa Laurean restonomiopiskelijoiden kanssa.

Entä jännittääkö Kannasta ottaa opiskelijat mukaan huipputapahtuman toteutukseen:

- Ei ollenkaan, hän vastaa.

- Tämä on ihana projekti ja on hienoa tutustua opiskelijoihin, jotka ovat innolla mukana oppimassa uutta. Tällaisia asioita ei nimittäin opita oppikirjoista, vaan tapahtumissa pitää olla oikeasti mukana.

Lue lisää Laurean ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutuksesta.