Siirry sisältöön

Restonomialumnimme Emily toimii apulaisravintolapäällikkönä Factoryssa

Harjoitteluiden myötä Emily kiinnostui Factoryn työmahdollisuuksista.

Restonomialumnimme Emily Turku valmistui kesällä 2021 matkailu- ja palveluliiketoiminnan restonomiksi. Emily suuntautui hotelliin töihin lukion jälkeen ja sen jälkeen häntä alkoi kiinnostamaan hotelliala, jonka vuoksi hän haki restonomin opintoihin.

-Sain töitä pian valmistumiseni jälkeen Factory Kampista ja olen työskennellyt siellä viime kesäkuusta alkaen. Apulaisravintolapäällikön roolissa olen työskennellyt syyskuusta alkaen.


Parasta työssä on työkaverit ja asiakkaat

Apulaisravintolapäällikkönä Emilyn toimenkuva on monipuolinen. Työssään hän huolehtii yleisestä järjestyksestä lounasvuoroissa, tekee viikkotilitykset, vastaa asiakkaiden sähköposteihin ja tekee tarjouksia.

-Parasta työssäni on työkaverit ja asiakkaat, jotka piristävät työpäiviä. Asiakkaiden kanssa on mukavaa vaihtaa myös kuulumisia, Emily kertoo.

Haastavinta työssä vielä tällä hetkellä on kokemuksen puute; välillä pitää mukauttaa tilauksia sen verran, että se vaatii paljon pohdintaa. Apulaisravintolapäällikön tärkeimpiä ominaisuuksia on se, että osaa olla kärsivällinen ja tehdä kompromisseja, kuunnella työkavereita ja ottaa palautetta vastaan. Emilyn mukaan myös opintojen aikaisesta kansainvälistymisestä ja verkostoitumisesta on ollut hyötyä työelämää ajatellen.

- Laureasta opin myös, että verkostoituminen on tosi tärkeää. Olen Laurean ansiosta rohkeasti lähestynyt ihmisiä ja kysellyt työmahdollisuuksia. Se on asia, johon Laurea aina kannusti ja se on ollut hyvä juttu jatkon kannalta.

Opiskeluiden aikana menin virran mukana ja katsoin minne elämä vie.

-Factoryssa tehdyn harjoittelun myötä tajusin, että haluaisin siitä myös itselleni työpaikan.

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminta - Restonomi | AMK-tutkinto - Laurea-ammattikorkeakoulu

Restonomialumni Emily Turku