Siirry sisältöön

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan opiskelija Teemu: "Opiskeluaikana kannattaa olla aktiivinen"

Opiskelijahaastattelussa restonomiopiskelija Teemu Toropainen.

Matkailu- ja palveluliiketoiminnan opiskelija Teemu Toropainen

Espoolainen Teemu Toropainen opiskelee Laurean Leppävaaran kampuksella matkailu- ja ravitsemisalaa. Restonomiksi hän valmistuu kuluvan kevään aikana.

- Minulla on pohjalla datanomin koulutus, mutta hotelli- ja ravintola-alan koulutus alkoi kiinnostaa, Teemu kertoo.

- Olin ennen opiskelun aloittamista työskennellyt pikaruokapaikoissa ja haaveeni oli päästä työskentelemään ammattikeittiöön.

"Teoriaa voi hyödyntää työelämässä"

Teemulla on parhaillaan käynnissä neljäs opiskeluvuosi. Ammattikorkeakouluopintoja hän kuvailee vapaiksi; opiskelun edetessä on luennoilla istuminen vähentynyt ja projektit lisääntyneet.

Meillä on ollut paljon varsinkin tapahtumajärjestämiseen liittyviä projekteja. Toimeksiannoissa on saanut vapautta soveltaa omaa osaamista ja löytää omia näkökulmia, mutta aina rinnalla on kulkenut myös teoria, Toropainen kuvailee restonomiopintoja.

- Itse olen työelämässä huomannut, että teorian opiskelusta on ollut paljon hyötyä.

Merkittävä osa Laurean restonomiopinnoista tapahtuu Leppävaaran kampuksen BarLaurea-opetusravintolassa. Kahden laajan opintokokonaisuuden lisäksi Teemu Toropainen on suorittanut myös työharjoittelujakson BarLaureassa. Lisäksi hän on työskennellyt opiskeluaikana kokkina useissa ravintoloissa.

Mukaan järjestötoimintaan

Yhtenä opiskeluajan parhaina puolina Teemu Toropainen nostaa esiin järjestötoiminnan ja osallistumisen opiskelijakunta Laureamkon toimintaan. Teemu toimi yhteensä 2,5 vuotta Laureamkossa; ensin paikallistoimijana Leppävaarassa ja myöhemmin Laureamkon hallituksessa tapahtumavastaavana.

- Tapahtumien järjestämisen kautta pääsin tekemään paljon yhteistyötä ravintoloiden ja muiden yritysten kanssa, Teemu sanoo.

Yhteydenpidosta, tarjouspyyntöjen tekemisestä ja ylipäänsä verkostoitumisesta on saanut paljon arvokasta kokemusta myös työelämää ajatellen.

Tulevaisuus ravintola-alalla

- Näköpiirissä häämöttävä valmistuminen tuntuu kyllä hyvältä. Samalla se tuntuu myös oudolta, kun on viettänyt täällä monta vuotta ja tutustunut moniin ihmisiin, Teemu pohtii.
- Haluan kyllä valmistumisen jälkeenkin olla alumnina tiiviisti mukana Laureassa ja tulla kertomaan esimerkiksi työstä tai opiskelusta uusille tyypeille.

Työelämässä Toropaisen tavoitteena on päästä muutaman vuoden sisällä esimiestehtäviin ravintola-alalla. Yrittäjäperheestä tulevan Teemun haaveissa on myös oman yrityksen perustaminen tulevaisuudessa.

- Myös jatkokouluttautuminen kiinnostaa ja olenkin miettinyt, että jossain vaiheessa tulisin jatkamaan opintoja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon asti, Toropainen sanoo.

Aloittaville opiskelijoille Teemu Toropaisella on yksi neuvo: olkaa aktiivisia. Erilaisiin projekteihin kannattaa lähteä ehdottomasti mukaan.

- Projektien kautta olen itse oppinut todella paljon ja oppinut tuntemaan monia ihmisiä. Aktiivisuus on todella kannattanut, hän sanoo.

Tutustu tarkemmin palveluelämysten tuottamisen ja kehittämisen koulutukseen Laureassa.

 

Palvelualat

Hae koulutukseen

Suunnittele asiakaslähtöisiä palveluita ja valmistu restonomiksi, estenomiksi tai turvallisuusalan tradenomiksi. Tutustu myös YAMK-koulutuksiimme, täydennyskoulutusvaihtoehtoihin ja tutkimus- ja kehittämistoimintaamme!

Lue lisää palvelualojen koulutuksista