Siirry sisältöön

Laurean ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan restonomikoulutuksen vahvuutena on elämyksellisyys ja käytännönläheisyys. Korkeakoulutasoinen osaaminen sitoutuu luonnollisesti työelämässä odotettaviin työelämäkyvykkyyksiin. Laureasta valmistuneita restonomeja arvostetaan alalla ja opiskelijamme työllistyvät erinomaisesti.

Perustiedot

  • Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
  • Tutkinnon nimi: Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto
  • Laajuus ja opintojen kesto: 210 op, 3,5 v

Seuraava hakuaika: 10. - 24.3.2026. Kevään yhteishaussa voit hakea päiväopintoihin Leppävaaran kampukselle.

Haluatko olla se, joka luo tunnelman, jonka asiakkaat muistavat? Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan restonomina yhdistät asiakaskokemuksen, luovuuden ja liiketoimintaosaamisen. Kohtaat ihmisiä, rakennat elämyksiä ja vaikutat siihen, miltä arki ja juhla tuntuvat. 

Laurea tarjoaa restonomikoulutuksessa ainutlaatuisen oppimisympäristön, jossa opit suunnittelemaan, tuottamaan ja kehittämään palveluita aidosti käytännössä. Koulutuksessa yhdistyvät ruoka- ja juomakulttuurin asiantuntemus, matkailupalveluiden kehittämisosaaminen, tapahtumajärjestämisen taidot sekä vahva liiketoimintaymmärrys. Opit toimimaan alan asiantuntijana, joka tunnistaa asiakkaan tarpeet ja vastaa niihin innovatiivisesti. 

Mitä opiskelu on meillä käytännössä? 

Laureassa opiskelu on vuorovaikutteista, elämyksellistä ja työelämälähtöistä. Pääset mukaan kehittämisprojekteihin yhdessä alan toimijoiden kanssa ja opit tekemällä aidoissa tilanteissa asiakkaiden parissa. 

Tarjoamme restonomiopiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää teoria ja käytäntö aidossa ravintolaympäristössä, BarLaureassa. Opetusravintola BarLaureassa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan palveluita, kokeilemaan uusia ideoita ja kehittämään asiakaskokemusta, elämyksellisyyttä, vastuullisuutta ja liiketoimintaymmärrystä turvallisesti, mutta aidosti kuten työelämässä. 

Opiskelun kohokohtia voivat olla esimerkiksi: 

  • Suunnittelet ja toteutat tapahtuman yhteistyössä yrityskumppanin kanssa 
  • Kehität ravintolan asiakaskokemusta palautetiedon pohjalta 
  • Osallistut kansainväliseen projektiin matkailupalvelujen kehittämiseksi 

Opinnoissa opit esimerkiksi: 

  • suunnittelemaan, tuottamaan ja johtamaan ravintola-, matkailu- ja tapahtumapalveluja 
  • kehittämään palveluja asiakaslähtöisesti, kestävästi ja taloudellisesti kannattavasti  
  • ymmärtämään ruoka- ja juomakulttuurin ja -trendien sekä vastuullisuuden merkityksen 
  • toimimaan monialaisessa tiimissä ja johtamaan projekteja 

Koulutuksen ytimessä on Laurean ns. Learning by Developing (LbD) -malli, jossa opit tekemällä oikeissa työelämän kehittämistehtävissä. LbD tarkoittaa sitä, että opintojen aikana opit tunnistamaan työelämän ja osaamisen kehittämiskohteita, luomaan uusia ratkaisuja, tuotteita ja toimintamalleja sekä kehittämään omaa toimintaasi työelämän muuttuvien vaatimusten mukaisesti. 

Tutustu opetussuunnitelmaan

Tästä meidät tunnetaan

Opiskeluarki koulutuksessa on monipuolista, se sisältää sekä teoriaa että aitoja työelämän projekteja ja harjoitteluita. Lähes kaikilla opintojaksoilla tehdään projekteja yritysten kanssa. Opiskelijat ovat aikaisemmin päässeet harjoittamaan osaamistaan erilaisissa tapahtumissa, muun muassa Street Food Sellossa, Hävikkifestareilla, Nordic Business Forumissa, Nenäpäivässä, Gastrossa ja OlutExpossa.

Opiskelijamme osallistuvat vuosittain myös niin kansallisiin RESTO-kisoihin kuin kansainväliseen EM Cup -kilpailuun. 

Laurean restonomikoulutuksessa saat kattavan osaamisen kokonaisuudessaan matkailu- ja ravitsemisalalle. Ruokaelämykset ovat keskeinen osa matkailupalveluita ja tapahtumia, tästä syystä koulutukseemme kuuluu käytännön harjoittelua Leppävaaran kampuksen BarLaurea LivingLab-oppimisympäristössä. BarLaurea on kokonaisuus, johon kuuluvat lounasbuffet, kahvila, a la carte -ravintola sekä tapahtuma- ja kokouspalvelut. Vastuullisuus on meille tärkeää – toimintamme on palkittu mm. luomutuotteiden hyödyntämisestä useina vuosina.

Restonomiopinnoissa on yhteensä kaksi 10 opintopisteen laajuista BarLaurea-oppimisympäristöön sitoutuvaa opintokokonaisuutta, joiden aikana opit tiimityöskentelyä, työyhteisöviestintää, markkinointia, elintarviketurvallisuutta yms. muita asiantuntijalle tärkeitä kykyjä käytännössä.

Hyvä opintomenestys palkitaan Laureassa

Tavoiteajassa ja vähintään hyvin arvosanoin AMK-tutkinnon suorittaneet saavat erillisen opinto-oikeuden YAMK-opintoihin.

Mihin työllistyt? 

Restonomina sinulla on laajat uramahdollisuudet niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Voit toimia ravintola- ja tapahtuma-alan eri tehtävissä, asiantuntijana, kehittäjänä tai johtajana siellä, missä tarvitaan osaamista elämyksistä, asiakaspalvelusta ja kannattavasta liiketoiminnasta. 
Työpaikkasi voi löytyä esimerkiksi: 

  • tapahtuma- ja elämysorganisaatioista 
  • ravintola-, kahvila- tai catering-yrityksistä 
  • hotelli- ja matkailualalta 
  • tapahtumatuotannon tai ruoka- ja juomapalveluiden kehittämistehtävistä 

Laureasta valmistuneet restonomit työllistyvät hyvin ja rakentavat urapolkuja, joissa yhdistyvät intohimo, asiantuntijuus ja halu luoda merkityksellisiä kokemuksia. 

Usein kysyttyä

  • Kuinka paljon harjoittelua opintoihin sisältyy? 

    Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutukseen kuuluu 30 op työharjoittelua. Työharjoittelun kesto on yhteensä 3 kk, ja sen voi suorittaa joko yhdessä tai kahdessa eri harjoittelussa. Voit valita harjoittelupaikan oman kiinnostuksesi mukaan ruoka-, tapahtuma- tai matkailupalvelualalta.

Haluatko saada lisätietoa koulutuksista? 

 

Koulutuskirjeessä saat tietoa Laurean AMK- ja YAMK-koulutuksista sekä hakemisesta. Lähetämme uutiskirjeen aina hakuajan lähestyessä.

Tilaa Laurean uutiskirje

Opiskelijatarina: kokemuksia restonomikoulutuksesta

Tutustu opiskelijatarinoihin

Yhteishaku 10.3. - 24.3.2026 Restonomi (AMK), ravintola- ja ta­pah­tu­ma­lii­ke­toi­min­ta, Leppävaara, 35 aloi­tus­paik­kaa

  • Opetus alkaa: Syksy 2026
  • Opiskelumuoto: Päiväopinnot
  • Opetusaika: Ma-Pe
Hae koulutukseen Opintopolussa 

Päivitetään myöhemmin