Siirry sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tälle sivulle Hakijapalveluille usein esitettyjä kysymyksiä. Tältä sivulta löydät myös tilastoja Laurean hakijamääristä ja alimmista hyväksytyistä pistemääristä.

 

 • Miten haen Laureaan? 

  Voit hakea ammattikorkeakoulututkintoon sekä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa. Hakulomake täytetään osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakemus tulee olla täytettynä yhteishaun viimeisenä päivänä klo 15.00 mennessä.

 • Voinko hakea useampaan korkeakouluun yhtä aikaa? 

  Kyllä, ammattikorkeakouluihin sekä yliopistoihin haetaan samassa yhteishaussa ja hakutoiveita on mahdollista valita yhdestä kuuteen. Hakutoiveet tulee asettaa mieluisuusjärjestykseen, koska voit tulla valituksi vain ylimpään hakutoiveeseen, johon pisteesi riittävät.

 • Onko hakemiseen ikärajaa? 

  Ei ole. Voit valita hakulomakkeelta yhteishaussa mukana olevista koulutuksista sinulle sopivimman opiskelumuodon joko päivä- tai monimuotototeutuksen. 

 • Voinko hakea päivätoteutukseen vaikka käyn töissä? 

  Voit hakea, mutta muista, että ammattikorkeakoulussa opiskelu on kokopäiväistä työskentelyä. Päiväopiskelun rinnalle sopii parhaiten osa-aikatyö, joka painottuu iltoihin. 

 • Voinko hakea korkeakoulujen yhteishaussa, vaikka olen jo aiemmin suorittanut korkeakoulututkinnon? 

  Voit hakea. Korkeakoulujen on kuitenkin lain mukaan varattava osa yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Ensikertalaiskiintiöiden tavoitteena on parantaa niiden asemaa, jotka hakevat ensimmäistä opiskelupaikkaansa. 
  Jos olet jo suorittanut suomalaisen ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinnon tai olet ottanut vastaan korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan syksyllä 2014 tai sen jälkeen alkaneesta koulutuksesta, et ole ensikertalainen. Ei-ensikertalaiset voivat silti hakea yhteishaussa, ja lain mukaan aloituspaikkojen varaaminen ensikertalaisille ei saa kohtuuttomasti heikentää ei-ensikertalaisten mahdollisuuksia päästä opiskelemaan. 

 • Voinko muuttaa hakemustani? 

  Voit muokata hakemuksesi tietoja (yhteystiedot, hakemuksen lisäkysymykset, hakutoiveet) kirjautumalla Oma opintopolku -palveluun osoitteessa www.opintopolku.fi. Voit käyttää kirjautumiseen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia. Huomaathan, että hakutoiveita ei ole enää mahdollista muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.
  Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai haluat tehdä muita muutoksia hakemukseesi liittyen, olethan yhteydessä ylimmäisenä toiveena olevan korkeakoulun hakijapalveluihin.

 • Tuleeko minun toimittaa todistuskopioita hakuaikana? 

  Sinun tulee toimittaa todistuskopiot ensisijaisen ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin annettuun määräaikaan mennessä vain, jos haet ulkomailla suoritetulla tutkinnolla, EB-, IB-, Reifeprüfung tai DIA -tutkinnolla tai ennen vuotta 1990 suoritetulla suomalaisella yo-tutkinnolla. Tarkista todistuskopioiden viimeinen palalutuspäivämäärä yhteishaun ohjeet -sivulta.

   

 • Voiko valintakoepäivää tai -aikaa muuttaa? 

  Valintakoepäivät ilmoitetaan etukäteen Laurean verkkosivuilla. Laureassa valintakoeaikaa tai -paikkaa ei ole mahdollista muuttaa. Selvitä ennen hakemistasi mahdollisuutesi osallistua kaikkien niiden koulutuksien valintakokeisiin, joihin haet.

 • Mistä löydän valintakokeisiin liittyvät ennakkomateriaalit tai tehtävät? 

  Kaikki ennakkomateriaalit löytyvät Laurean valintakokeet -sivulta.

 • En ole saanut valintakoekutsua, mitä teen? 

  Ammattikorkeakoulut eivät lähetä enää valintakoekutsuja kaikkiin valintakokeisiin. Tarkista valintakokeet -sivulta ne koulutukset, joiden valintakokeisiin kutsuja ei enää lähetetä ja missä valintakoe tulee tässä tapauksessa tehdä. Valintakokeet sivulta selviää myös koulutukset, joiden valintakokeisiin ammattikorkeakoulut edelleen lähettävät valintakoekutsuja ja milloin kutsuja lähetetään. 
  Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse, joten tarkista huolellisesti sähköpostisi kansiot, myös roskapostikansiot. Huolehdi myös että sähköpostissasi on tilaa vastaanottaa uusia viestejä. Jos olet sitä mieltä, että valintakoekutsun olisi pitänyt tulla, mutta et ole sitä saanut, ota hyvissä ajoin ennen valintakoetta yhteyttä Laurean hakijapalveluihin.

  Laurea Hakijapalvelut

  Ratatie 22
  01300 Vantaa
  Puh. (09) 8868 7293
  fax (09) 8868 7298
  Hakemiseen liittyvät yhteydenotot: hakijapalvelut@laurea.fi

  Asiakaspalvelu

  Maanantai - torstai

  Klo 10.00 - 14.00

  Poikkeusaukioloajat

  Olemme avoinna maanantaina 8.7. klo 10.00 - 15.00

 • Mitä tarkoittaa valintakoeyhteistyö? 

  Valintakoeyhteistyöllä tarkoitetaan sitä, että toisessa ammattikorkeakoulussa tehty valintakoe hyväksytään myös Laurean haussa ja päinvastoin. Lisätietoja valintakoeyhteistyöstä löytyy Laurean valintakokeet  -sivulta.

 • Miten opiskelijat Laureassa valitaan? 

  Kaikkiin Laurean tutkintoon johtaviin koulutuksiin on valintakoe. Lisäksi osa hakijoista valitaan ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Aaloituspaikoista osa on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville ja ammatillisen tutkinnon suorittaneille.

  Laurea noudattaa ammattikorkeakoulujen valintaperustesuositusta keväälle 2019.

  Koulutuskohtaiset aloituspaikkamäärät, kiintiöt ja käytössä olevat valintatavat on kuvattu Opintopolku.fi -palvelussa kunkin koulutuksen kohdalla.

 • Mitä tarkoittaa yhden korkeakoulupaikan säännös? 

  Yhden korkeakoulupaikan säännös tarkoittaa, että voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Sääntö koskee sekä yhteishaussa että erillishaussa saatua opiskelupaikkaa.

 • Onko opiskelu maksullista? 

  Opiskelusta suomenkielisissä tutkintoon johtavissa koulutuksissa ei peritä lukuvuosimaksua. Hankittavien opiskelumateriaalien sekä mahdollisen opiskelijayhdistyksen jäsenyyden maksuista vastaa opiskelija itse.

 • Kuinka paljon saan hyväksilukuja aiemmista opinnoistani? 

  Päätökset hyväksiluvuista tehdään aina vasta opintojen alkaessa. Lisätietoa hyväksilukemisesta.

 • Miten voin opiskella avoimessa ammattikorkeakoulussa?  

  Avoimen ammattikorkeakoulun koulutustarjontaan voit tutustua Laurean Avoin AMK -sivulla 

 • Onko aiempia valintakokeita julkaistu/nähtävillä jossain? 

  Aiempia valintakokeita ei ole saatavilla.

 • Millä kielellä valintakokeet ovat? 

  Valintakokeet ovat lähtökohtaisesti koulutuksen opetuskielellä, eli suomeksi tai englanniksi. Kokeissa voi myös olla tehtäviä molemmilla kielillä, sillä myös suomenkielisissä koulutuksissa on opetusta englanniksi.

 

Alimmat hyväksytyt pistemäärät

Syksy 2018 (pdf)

Kevät 2018 (pdf)

Syksy 2017 (pdf)

Kevät 2017 (pdf)

 

Hakijamäärät

Syksy 2018 (pdf)

Kevät 2018 (pdf)

Syksy 2017 (pdf)

Kevät 2017 (pdf)

Siirtohaku

Opiskeluoikeuden siirto toisesta ammattikorkeakoulusta tai korkeakoulusta ja koulutuksen vaihto kun tutkintonimike muuttuu


Lue lisää

Erillishaku

Laureaan voi hakea AMK- tai YAMK-tutkinto-opiskelijaksi avoimesta ammattikorkeakoulusta sekä rikosseuraamusalan sosionomitutkinto-opiskelijaksi Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksesta


Lue lisää