Siirry sisältöön

Yhteishaun ohjeet

Tutustu huolella ohjeisiin ennen hakulomakkeen täyttämistä. Autamme mielellämme kaikissa hakemiseen liittyvissä kysymyksissä!

Ennen hakua

Keväällä 2020 on kaksi erillistä korkeakoulujen yhteishakua

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa (8.-22.1.2020) voit hakea englanninkielisiin koulutuksiimme ja kevään toisessa yhteishaussa (18.3. - 1.4.2020) voit hakea suomenkielisiin koulutuksiimme.

Näissä hauissa haetaan erillisillä hakulomakkeilla, joihin molempiin voit täyttää kuusi hakutoivetta.

Ensimmäisessä yhteishaussa sinun ei tarvitse laittaa hakutoiveitasi mieluisuusjärjestykseen ja voit tulla valituksi jopa kuuteen koulutukseen.

Toisessa yhteishaussa sinun sen sijaan tulee laittaa hakutoiveesi mieluisuusjärjestykseen. Tämä tarkoittaa, että toisessa haussa sinulle tarjotaan yhtä opiskelupaikkaa, eli ylintä, johon pisteesi riittävät.

Voit siis hakea keväällä yhteensä jopa 12 koulutukseen, mutta voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

Kuka voi hakea?

Voit hakea AMK-koulutuksiin, kun olet suorittanut toisen asteen tutkinnon, esimerkiksi lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon, ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai suorittanut ulkomailla toisen asteen tutkinnon.

Ylempi AMK -koulutuksiin voit hakea kun sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto ja lisäksi tutkinnon jälkeen vähintään kaksi vuotta soveltuvaa työkokemusta. YAMK-koulutuksiin on määritelty koulutuskohtaiset pohjakoulutusvaatimukset.

Hakijoiden tiedottaminen

Hakijoita tiedotetaan hakemiseen liittyvissä asioissa pääsääntöisesti sähköpostitse.

Huolehdi koko hakemisen ajan, että sähköpostissasi on tilaa vastaanottaa uusia viestejä. Tarkista huolellisesti sähköpostisi kansiot, myös roskapostikansiot.

Yhteishaussa mukana olevat koulutukset

Korkeakoulut julkaisevat yhteishaussa mukana olevat koulutukset Opintopolku-palvelussa, jossa myös Laurean kevään 2020 yhteishauissa mukana olevat koulutukset on julkaistu.

Monimuotototeutusten lähiopetuspäivät ilmoitetaan jo ennen hakuaikaa. Voit tarkistaa ne joko Opintopolku-palvelussa koulutuksen tiedoista tai Laurean verkkosivuilla koulutuksen esittely-sivuilta.

Sosiaali- ja terveysalan terveydelliset vaatimukset

Sosiaali- ja terveysalalle hakevien tulee huomoida Sosiaali- ja terveysalan terveydelliset vaatimukset. Tutustu terveydentilaa koskeviin ohjeisiin.

Valintatavat

Laureassa käytössä olevista valintatavoista kerromme Opiskelijavalinnat-sivulla.

 

Hakuaikana

Täytä hakemus

Hakemuksen voi täyttää hakuaikana 18.3. - 1.4.2020 osoitteessa www.opintopolku.fi

Hakuaika päättyy haun viimeisenä päivänä klo 15.00.

Varaa ennen hakemuksesi täyttämistä esille tutkinto- ja työtodistukset ja poimi tarvittavat tiedot niistä. Älä arvaa tietoja hakulomakkeelle. Hakija on vastuussa siitä, että hän on haun yhteydessä antanut oikeat tiedot esimerkiksi koulutustaustasta, arvosanoista ja työkokemuksesta. Opiskelupaikka on ehdollinen niin kauan, kunnes haussa käytettyjen tietojen ja dokumenttien oikeellisuus on tarkastettu.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat siitä sähköpostiisi vahvistusviestin.

Voit valita hakulomakkeelle yhteensä kuusi hakutoivetta. Hakutoiveet tulee asettaa kevään toisessa yhteishaussa mieluisuusjärjestykseen, koska voit tulla valituksi vain ylimpään hakutoiveeseen, johon pisteesi riittävät.

Sinun tulee hakuaikana ilmoittautua AMK-valintakokeeseen. Hakulomake ohjaa sinua valitsemaan valintakoepaikan, jos olet valinnut hakukohteen, jossa AMK-valintakoe on käytössä.

Hakuaikana voit vielä vaihtaa hakutoiveita ja niiden järjestystä sekä valintakoepaikkaa.

Hakuajan päättymisen jälkeen valintasi ovat sitovia

 

Hakulomakkeen täyttäminen


Toimita pyydetyt todistuskopiot

Hakuaikana vaadittujen todistuskopioiden tulee olla tallennettuna hakulomakkeelle 8.4.2020 klo 15.00 mennessä.

Liitteet tulee tallentaa hakulomakkeelle, jos haet jollain seuraavista tutkinnoista;

  • Suomessa suoritettu ylioppilastutkinto ennen vuotta 1990.
  • Suomessa suoritettu ammatillinen perustutkinto, joka on suoritettu ajalla 1.8.2015 - 2016.
  • Kansainvälinen ylioppilastutkinto (EB-, IB-, Reifeprüfung/DIA-tutkinnolla).
  • Ulkomailla suoritettu tutkinto (jos todistuksen kieli ei ole suomi, ruotsi tai englanti, tulee sinun lähettää myös kopio virallisen kielenkääntäjän tekemästä käännöksestä).

Tallenna liitteesi PDF/JPG/PNG-muodossa. Nimeä tiedostot muotoon "Sukunimi_Etunimi_dokumentti", esimerkiksi Meikäläinen_Maija_tutkintotodistus

Jos otat todistuksestasi kuvan, tulee kuvassa näkyä koko todistus ja kuvan tulee olla tarkka, jolloin todistuksen kaikki yksityiskohdat näkyvät.

Tarvittaessa voit myös postittaa liitteet osoitteeseen Laurea-ammattikorkeakou, Hakijapalvelut, Ratatie 22, 01300 Vantaa. Mikäli posti toimittaa lähetyksen myöhässä, katsotaan liite myöhässä saapuneeksi, eikä liitettä oteta huomioon.

Jos hakija on Suomessa pakolainen tai pakolaiseen rinnastettavassa asemassa tai turvapaikanhakija, eikä hän voi todistaa aikaisempaa tutkintoaan asiakirjoin, tulee hänen täyttää taustaselvityslomake. Taustaselvityslomake ja sen liitteet (kopio turvapaikkapäätöksestä tai oleskeluluvasta suojelun perusteella) tulee toimittaa kaikkien hakukohteiden korkeakoulujen hakijapalveluihin 8.4.2020 klo 15.00 mennessä.

Hakemukselle ei tule ladata arkaluontoisia liitteitä.

Valintakokeiden yksilölliset järjestelyt

Toimita mahdolliset hakemukset sähköiseen AMK-valintakokeeseen liittyvistä yksilöllisistä järjestelyistä 8.4.2020 klo 15.00 mennessä sen ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin, jossa teet valintakokeen.
Yksilöllisten järjestelyjen ohjeet ja lomake.

Jos haet Laurean Ylempi AMK -koulutukseen ja tarvitset yksilöllisä järjestelyjä valintakokeeseen, ota yhteyttä Laurean hakijapalveluihin.

 

Hakuajan jälkeen

Valmistaudu valintakokeisiin

Ammattikorkeakoulut ovat ottaneet käyttöön valtakunnallisen sähköisen valintakokeen, eli AMK-valintakokeen. AMK-valintakokeella voit hakea Laurean AMK-koulutuksiin.

Kaikki AMK-valintakoetta koskea ohjeistus valintakokeisiin tuleville hakijoille on koottu ammattikorkeakouluun.fi-sivustolle.

Tutustu AMK-valintakokeeseen

Ylempi amk-koulutuksiin hakevat osallistuvat koulutuskohtaisiin valintakokeisiin Laureassa.

Tutustu Ylempi AMK -valintakokeisiin

Todistusvalintojen tulokset

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen AMK-valintakoetta, eikä todistusvalinnalla valittujen tarvitse osallistua valintakokeeseen.

Todistusvalinnassa ovat mukana ylioppilaat ja 1.8.2015 jälkeen ammatillisen perustutkinnon suorittaneet hakijat. Syksyllä ylioppilastutkintoon valmistuvat hakijat eivät ole mukana syksyn yhteishaun todistusvalinnoissa.

Valintojen tulokset

Valintojen tulokset julkaistaan kevään yhteishaussa viimeistään 8.7.2020.

Kaikki hakijat saavat sähköpostitse Opetushallituksen lähettämän henkilökohtaisen tuloskirjeen.

Oikaisumenettelyohje

Mikäli päätöstä opiskelijavalinnasta ei ole tehty valtakunnallisten valintaperusteiden mukaisesti, henkilöllä on mahdollisuus hakea kirjallisesti oikaisua ammattikorkeakoulun johtoryhmältä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saannista. 

Olethan yhteydessä Laurean hakijapalveluihin ennen oikaisupyynnön lähettämistä. Näin asiasi käsittely voi nopeutua tai se voidaan mahdollisesti selvittää ilman että varsinaista oikaisupyyntöä tarvitsee lähettää.

Kerro oikaisupyynnössä nimesi, yhteystietosi ja miltä osin valintaperusteita ei ole noudatettu tai miltä osin opiskelijavalinta on tehty virheellisesti. Oikaisupyyntö lähetetään osoitteeseen Laurea-ammattikorkeakoulu, Johtoryhmä, Ratatie 22, 01300 Vantaa tai sähköpostilla rehtorintoimisto@laurea.fi. Otsikkoon ’’ Oikaisupyyntö Etunimi Sukunimi’’. 

Näin lähetät salatun sähköpostin Laureaan:  

  • Mene osoitteeseen https://securemail.laurea.fi
  • Kirjoita kenttään osoite, josta viesti lähetetään. Esim. etunimi.sukunimi@yritys.fi
  • Syötä sivulla näkyvä varmistuskoodi ja klikkaa ”CONTINUE”

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan ja tarvittavat tutkintotodistusten tai työtodistusten kopiot toimitettava, sekä lukuvuodelle ilmoittauduttava kevään 2020 toisessa yhteishaussa 15.7.2020 klo 15.00 mennessä. Jos saat varasijalta opiskelupaikan, tulee nämä asiat tehdä 7 vuorokauden kuluessa valinnan tiedoksi saannista.

Opiskelupaikan saaneet ohjeistetaan opiskelupaikan vastaanottamiseen, tarvittavien todistuskopioiden toimittamiseen ja opintojen alkamiseen liittyvissä asioissa korkeakoulujen Uudelle opiskelijalle –sivuilla.

Varasijavalinnat ja lisähaut

Varasijoilta voi tulla hyväksytyksi tulosten julkaisemisesta lähtien. Varasijalta valinnat päättyvät 31.7.2020.

Oman tilanteen kehittymistä on mahdollista seurata Oma opintopolku–palvelussa. Palveluun kirjautuminen vaatii tunnistautumisen, esimerkiksi verkkopankkitunnukset.

Ammattikorkeakoulut voivat järjestää lisähaun syksyllä 2020 alkaviin koulutuksiin ajalla 3.-26.8.2020 Lisähaussa olevat koulutukset julkaistaan www.opintopolku.fi palvelussa.

Opinnot alkavat

Opinnot alkavat elo/syyskuussa 2020. Lukuvuoden aikataulut julkaistaan opiskelijavalintojen julkaisun yhteydessä Laurean Uudelle opiskelijalle -sivuilla. 

Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin 


Lisätietoa hakemisesta

Laurea Hakijapalvelut

Ratatie 22
01300 Vantaa
Puh. (09) 8868 7293
fax (09) 8868 7298
Hakemiseen liittyvät yhteydenotot: hakijapalvelut@laurea.fi

Asiakaspalvelu

Maanantai - torstai

Klo 10.00 - 14.00

Poikkeusaukioloajat

To 23.01. klo 10.00 - 12.00
To 06.02. klo 10.00 - 12.00
To 27.02. klo 10.00 - 12.00

Opiskelijavalinnat ja valintakokeet

Täältä löydät kaikkien koulutustemme valintakoeajat ja ennakkoaineistot. Lue myös todistusvalinnoista AMK-koulutuksiin.


Lue lisää

Opiskelijana Laureassa

Laureassa pääset oikeasti tekemään! Hankit ammattialallasi tarvittavaa osaamista osallistumalla kehittämishankkeisiin ja -projekteihin.


Lue lisää opiskelemisesta Laureassa