Siirry sisältöön

Ohjeet AMK-valintakokeeseen saapuvalle hakijalle

Laurea, Haaga-Helia ja Metropolia järjestävät yhteistyössä AMK-valintakokeen Messukeskuksessa 31.5. – 4.6.2021. Osa kokeista järjestetään Haaga-Helian Pasilan kampuksella. AMK-valintakoe toteutetaan turvallisesti viranomaisten ohjeita ja rajoituksia noudattaen.

Ohjeet AMK-valintakokeeseen saapuvalle hakijalle 

Pyydämme sinua tutustumaan ennen AMK-valintakoetta huolellisesti alla oleviin ohjeisiin sekä ammattikorkeakouluun.fi-sivuilta löytyvään ohjeistukseen. Tutustu myös THL:n ohjeisiin, jotka käsittelevät koronaviruksen tarttumista ja siltä suojautumista: THL suojautuminen. Ohjeet voivat vielä täydentyä kevään aikana, mikäli viranomaismääräykset muuttuvat. 

Sisäänkäynti Messukeskukseen tapahtuu eteläisen sisäänkäynnin (Messuaukio) kautta. Huomioi jo rakennuksen ulkopuolella kahden (2) metrin turvaväli. 
 
Pyydämme valintakokeeseen osallistuvia hakijoita saapumaan Messukeskukseen sukunimen alkukirjaimen mukaisesti: 

Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla A - L,  

 • saavuthan paikalle klo 8:00 jos kokeesi alkaa klo 9:00 
 • saavuthan paikalle klo 13:00, jos kokeesi alkaa klo 14:00 


Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla M - Ö, 
 

 • saavuthan paikalle klo 8:15, jos kokeesi alkaa klo 9:00 
 • saavuthan paikalle klo 13:15, jos kokeesi alkaa klo 14:00 

Olethan kuitenkin paikalla viimeistään puoli tuntia ennen kokeen alkua eli klo 8:30, jos kokeesi alkaa klo 9:00 ja vastaavasti klo 13:30, jos kokeesi alkaa klo 14:00. 
 
Jonotus tapahtuu ulkona, joten huomioi sääolosuhteet ja saavu paikalle ohjeistuksen mukaisesti.

Hakijan polku nettiin-logolla.jpg

Ohjeita kokeeseen saapuvalle 

 • Saavu koepaikalle edellä mainittuna ajankohtana oman tietokoneesi ja voimassa olevan virallisen henkilöllisyystodistuksesi kanssa. Tulet saamaan viikolla 21 yhteishakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen  tunnisteen ja QR-koodin, jossa on mainittu tarkempi koetila. Tarkista tarvittaessa sähköpostisi roskapostikansio, jos epäilet, ettei viesti ole saapunut perille. Ota QR-koodi esille Messukeskukseen saapuessasi, niin pääset siirtymään sujuvasti koetilaan. 
 • THL:n suosituksen mukaisesti pyydämme ottamaan mukaan oman kasvomaskin matkan ja jonotuksen ajaksi.
 • Hakijat muodostavat Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin ulkopuolelle jonon, joissa tulee huomioida kahden (2) metrin turvaväli toiseen jonottajaan. Hakijat ohjataan suoraan omaan koetilaan. Ulkovaatteet ja reput voi ottaa mukaan koetilaan tai tarvittaessa jättää narikkaan.
 • Koetiloihin kuljetaan ensisijaisesti portaiden kautta.
 • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden koetilassa. Henkilöllisyyden tarkistamista varten hakijan on poistettava kasvomaski. Kaikille hakijoille jaetaan uusi kasvomaski henkilöllisyyden tarkistamisen jälkeen.
 • Koetiloissa on huomioitu vähintään kahden (2) metrin turvaväli toisiin hakijoihin. 

Lue etukäteen huolellisesti valintakokeeseen liittyvät ohjeet sivulta https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt 

Lue Ammattikorkeakouluun.fi-sivun ohjeet yksilöllisistä järjestelyistä. 

Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia eivät myönnä mahdollisen maskittomuuden takia AMK-valintakokeeseen erityisiä rauhallisia tai erillisiä koetiloja, sillä kaikissa koetiloissa hakijat istuvat normaalia väljemmin. Myöskään riskiryhmiin kuuluville ei myönnetä erillisiä koetiloja, sillä hakijat sijoitetaan koetiloihin väljästi, huomioiden vähintään kahden (2) metrin turvaväli. Lisäksi kaikille hakijoille tarjotaan kasvomaski ja kaikessa toiminnassa otetaan huomioon viranomaisten antamat turvallisuussuositukset. 

Valintakoe ja tartuntojen torjunta 

Käytä kasvomaskia koko AMK-valintakoetilaisuuden ajan, myös kokeeseen saapuessasi ja sieltä poistuessasi. Ammattikorkeakoulut tarjoavat kasvomaskin kaikille hakijoille, mutta voit käyttää myös omaa maskia. 

 • Hakijoille tarjotaan koetilaan saavuttaessa yksi (1) kasvomaski. 
 • Valintakoevalvojat noudattavat viranomaisten turvallisuussuosituksia. 
 • Messukeskuksen tiloja siivotaan tehostetusti valintakokeiden aikana. 
 • Käsidesiä on tarjolla kaikissa tiloissa. 
 • Suosittelemme, että vältät lähikontakteja kahden viikon ajan ennen valintakokeita.  

Mitä teet, jos sairastut tai olet karanteenissa? 

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin. 

Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi osallistua valintakokeeseen. Myöskään omaehtoisessa karanteenissa olevien ei tule osallistua valintakokeeseen.  

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen? 

Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, otathan yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon. 

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Riskiryhmiin kuuluville ei voida erikseen tarjota koronavirukselta suojautumiseen liittyviä yksilöllisiä järjestelyjä.  

Huolellisilla turvallisuusjärjestelyillä pyritään takaamaan kaikille hakijoille mahdollisimman turvallinen osallistuminen valintakokeisiin. Tiedustelethan tarvittaessa omalta lääkäriltäsi, voitko osallistua valintakokeisiin.  

Muuta huomioitavaa 

Voit ottaa halutessasi jotain pientä välipalaa ja juotavaa mukaan kokeeseen. 

Huomioithan että jonotus Messukeskukseen tapahtuu ulkotiloissa, joten huolehdithan, että mukana on sään mukaiset vaatteet, vesipullo ja tarvittaessa sateenvarjo. 

Onnea kokeeseen!

 

Laurea Hakijapalvelut

Ratatie 22
01300 Vantaa
Puh. (09) 8868 7293
fax (09) 8868 7298
Hakemiseen liittyvät yhteydenotot: hakijapalvelut@laurea.fi

Asiakaspalvelu

Puhelin ma-to klo 10 - 12.
31.5.-4.6.  puhelinpalvelumme on kiinni valintakokeiden takia. Päivystämme kuitenkin sähköpostissa.

Hakijapalveluiden asiakaspalvelupiste on auki ajanvarauksella. Ole yhteydessä meihin sähköpostitse tai puhelimitse mielellään 1-2 arkipäivää ennen toivomaasi ajankohtaa. Varaamme pääsääntöisesti aikoja tiistaisin-torstaisin klo 10-14 väliselle ajalle ja vahvistamme varatun ajan sähköpostilla. Toimistomme sijaitsee Tikkurilan kampuksella opintotoimiston yhteydessä. Tule paikalle vain terveenä, mikäli sinulla on koronaan viittaavia oireita, hoidathan asiat puhelimen ja sähköpostin kautta.

Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi toivomme yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse.