Kosmetiikka-asiantuntijuuden kehittäminen ja johtaminen (YAMK)
Haluatko kehittyä tulevaisuuteen suuntautuneeksi kosmetiikka- ja kauneudenhoitoalan uudistajaksi?
Kosmetiikka-asiantuntijuuden kehittäminen ja johtaminen -koulutus sopii sinulle, joka haluat kehittyä omassa työssäsi tulevaisuuteen suuntautuneeksi kosmetiikka- ja kauneudenhoitoalan uudistajaksi. Koulutus sopii sekä kosmetiikka-alalla toimivalle että alasta kiinnostuneelle motivoituneelle opiskelijalle. Tämä koulutus ei ole tarjolla kevään 2025 yhteishaussa.
Perustiedot
- Tutkintonimike: Estenomi (ylempi AMK), Master of Beauty and Cosmetics
- Tutkinnon nimi: Kauneudenhoitoalan ylempi AMK- tutkinto
- Laajuus ja opintojen kesto: 90 op, 1,5-2,5 vuotta
Koulutukseen vaaditaan Estenomi (AMK) tai muu soveltuva korkeakoulututkinto, esim. tradenomi, farmaseutti tai sairaanhoitaja.
Lisäksi hakijoilta vaaditaan kahden vuoden soveltuva työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.
Opiskelijamme kokemuksia koulutuksesta
Koulutuksen rakenne ja sisältö
Estenomi (ylempi AMK) – tutkinto muodostuu ydinosaamisen opinnoista (30 op), täydentävän osaamisen opintojaksoista (30 op) ja opinnäytetyöstä (30 op).
Ydinosaamisen opinnoissa syvennytään kosmetiikka-alan lainsäädäntöön ja sen merkitykseen kosmetiikan valmistuksessa ja maahantuonnissa. Kestävä kehitys koko kosmetiikan valmistus- ja käyttäjäketjussa sekä liiketoiminnallisena kilpailukeinona ja markkinoinnin välineenä on yksi opintojen teema. Tulevaisuusajattelu ja kansainvälisyys kosmetiikka-alalla sekä kosmetiikan raaka-aineosaaminen ja raaka-aineiden turvallisuus yhdistyvät myös opinnoissa.
Ydinosaamisen opinnot
-
Ydinopinnot
Kosmetiikka-alan kansainvälinen liiketoiminta 5 op
Kestävä kehitys ja kansainvälistyminen ovat kosmetiikka-alan ajankohtaiset teemat. Opintojaksolla analysoidaan kansainvälistä liiketoimintaympäristöä ja kehitetään kestävän kehityksen mukaisia liiketoimintamalleja. Kansainvälistymisen edellytyksenä on eri kulttuuriympäristöjen ominaispiirteiden tunnistaminen, joihin tutustutaan ryhmätehtävien avulla.
Opintojaksolla analysoidaan erilaisia alan trendejä ja tulevaisuuden muutostekijöitä.Kosmetiikka-alan keskeiset kehittämisen menetelmät 5 op
Kosmetiikka-alan asiantuntijana toimit tiiviisti eri kohderyhmien parissa. Luotettavan tieteellisen tiedon hankinta ja tiedon kriittinen arviointi on olennainen osa asiantuntijuutta. Opintojaksolla tutustut kosmetiikka-alalla käytettävien tutkimusmenetelmien peruslähtökohtiin ja ymmärrät tutkimustyön merkityksen osana kehittämistoimintaa. Opintojakson suoritettuasi osaat valita ja arvioida tilanteeseen sopivia, erilaisia kosmetiikka-alan tutkimus- ja kehittämistoiminnan metodologisia lähestymistapoja ja hallitset erilaisia tutkimusaineistojen analysoinnin lähestymistapoja. Opintojaksolla aloitat opinnäytetyösi suunnittelun.
Kosmetiikkatuote 5 op
Kosmetiikkatuoteprojekti-opintojaksolla opiskelija pääsee valmistamaan kosmetiikkatuotteita annettujen reseptien mukaisesti. Hän voi muokata tuotteissa käytettäviä raaka-aineita oman osaamisensa mukaisesti. Opintojaksolla yhdistyy kosmetiikan raaka-aineosaaminen ja kosmetiikka-alan tuotekehityksestä kirjoittaminen tieteellisellä, YAMK-opinnoille sopivalla tavalla. Opintojaksoon kuuluu muutama kontaktipäivä, joille osallistuminen on välttämätöntä. Muu oppiminen tapahtuu itsenäisesti ja ryhmätöiden avulla.Kosmetiikka-alan liiketoiminnan strateginen kehittäminen digitalisoituvassa ympäristössä 10 op
Tällä 10 opintopisteen opintojaksolla opiskelija tutustuu monipuolisesti erilaisiin palvelumuotoilun menetelmiin ja soveltaa niitä kosmetiikka-alan liiketoimintaan. Opintojaksolla hyödynnetään suunnittelutyökaluja, kuten erilaisia kanvaaseja ja kehitetään ajankohtaisia liiketoiminnan palvelumalleja. Projektinhallinnan prosessit ja työkalut tulevat tutuiksi opintojakson ryhmätöissä. Kuluttajan päätöksentekoon liittyvät ilmiöt ovat kosmetiikka-alallakin erityisen mielenkiintoisia. Opintojaksolla opiskelija pääsee tutustumaan päätöksenteon ilmiöihin, niiden taustoihin ja niitä tukeviin teorioihin.Kosmetiikka-alan oikeudellinen sääntely 5 op
Opintojaksolla syvennytään kosmetiikkalainsäädäntöön ja sen edellyttämiin toimiin ja rooleihin. Kosmetiikkalainsäädännön määräämät roolit kosmetiikan valmistuksessa ja jakeluketjussa selkeytyvät ryhmätehtävien avulla. Palvelumuotoilun ja oikeusmuotoilun menetelmiä hyödynnetään muun muassa toimivien ja ymmärrettävien oikeudellisesti vaikuttavien tekstien tuottamisessa. Samalla opitaan laatimaan ja vaatimaan kosmetiikkalainsäädännön edellyttämiä dokumentteja. Oikeudellinen sääntely antaa kosmetiikka-alalle rajoja, mutta avaa samalla uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Opintojaksolla selvitetään näitä rajoja ja ennakoidaan tulevaa.
Täydentävän osaamisen opinnot
Ydinopintojen lisäksi syvennät ja laajennat osaamistasi vapaasti valittavilla täydentävän osaamisen opinnoilla. Täydentävän osaamisen laajuus on 30 opintopistettä, joista 5 opintopistettä kertyy kaikille yhteisestä opintojaksosta.
Täydentävän osaamisen opinnot voit valita itsenäisesti, joten voit vapaasti muotoilla oman yksilöllisen opintopolkusi täydentävistä opintojaksoista. Täydentävän osaamisen opintoihin voi sisällyttää myös mm. Laurean tarjoamia opintojaksoja, kesäopintoja, verkko-opintoja muista korkeakouluista sekä erilaisia vastuuopettajan kanssa sovittavia projektiopintoja.
Voit tutustua Laurean tarjoamiin täydentävän osaamisen opintojaksoihin osoitteessa ops.laurea.fi >>
Opinnäytetyö
Opintoihin kuuluu 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, joka on tutkimuksellinen kehittämistehtävä.
Opetussuunnitelma
Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmaan (pdf) sekä koulutuksen rakenteeseen ja tarkempiin opintojaksokuvauksiin ops.laurea.fi
Opintojen aikataulut
Ydinosaamisen opintojen opetuspäivät keväällä 2024
18.-20.1.2024: Lähiopetus Tikkurilassa 18. ja 19.1.2024
15.-17.2.2024: Lähiopetus Tikkurilassa 17.2.2024
14.-16.3.2024
11.-13.4.2024: Lähiopetus Tikkurilassa 13.4.2024
16.-18.5.2024
Opetus etänä ellei toisin mainita. Muutokset mahdollisia.
Täydentävän osaamisen opinnot erillisen aikataulun mukaan
Hakeminen ja valintakokeet
Voit hakea tähän koulutukseen korkeakoulujen yhteishaussa.
Koulutukseen vaaditaan Estenomi (AMK) tai muu soveltuva korkeakoulututkinto, esim. tradenomi, farmaseutti tai sairaanhoitaja.
Lisäksi hakijoilta vaaditaan kahden vuoden soveltuva työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.
Tutustu hakemisen ohjeisiin ja aikatauluun.
Tietoa valintaopintojaksosta
-
Kosmetiikka-asiantuntijuuden kehittäminen ja johtaminen
Koulutus ei ole mukana syksyn 2024 yhteishaussa. Syksyn yhteishaussa voit hakea englanninkieliseen koulutukseen Development and Management of Cosmetics Expertise.
Aikataulu
Hakijan tulee tutustua verkko-oppimisalustaan ja opintojakson ohjeisiin viikon sisällä opintojakson aloituspäivästä.
Valintaopintojaksolla voi olla määräaikoja välitehtävien palauttamiselle. Kaikki tehtävät tulee jättää annettuihin määräaikoihin mennessä.
Ohjeet
Ennakkoon luettavaa aineistoa ei ole.
Tarkemmat ohjeet ja aikataulu lähetetään hakijoille noin viikkoa ennen valintaopintojakson alkua hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Huolehdi että sähköpostissasi on tilaa vastaanottaa uusia viestejä, muista tarkistaa myös roskapostikansiot.
Koulutus ei ole valintakoeyhteistyössä
Tämä koulutus ei olevalintakoeyhteistyössä muiden koulutusten kanssa. Hakijan tulee tehdä tämän koulutuksen valintaopintojakso ollakseen mukana valinnoissa.
Muuta huomioitavaa
Valintaopintojakson kaikki osat on suoritettava hyväksytysti. Valintaopintojaksosta on saatava vähintään 40 pistettä, jotta valintakoetulos voidaan hyväksyä. Valintaopintojaksosta voi saada maksimissaan 100 pistettä.
Hakijan suorittama valintaopintojakso on voimassa opiskelijavalinnan perusteena kyseisen haun ajan.
Opiskelijaksi hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet hakijat saavat opintojakson sisällytettyä opintoihinsa. Muut hakijat, jotka suorittavat opintojakson hyväksytysti, saavat opintojaksosta avoimen ammattikorkeakoulun opintojakson suoritusmerkinnän.Hakukelpoisuus tarkistetaan opiskelijaksi hyväksytyiltä.
Lisätietoa opiskelijavalinnasta ja aikataulusta sivultamme Opiskelijavalinnat ja valintakokeet.
Yleistä YAMK-opinnoista
Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin YAMK-opiskelusta ja -tutkinnosta.
Koulutukseen liittyviä artikkeleita Laurea Journalissa
- Yhteiskehittämällä sanoitettua osaamista - opetussuunnitelma suurennuslasin alla
- Osaaminen näkyväksi - tutkinnon tuoman asiantuntijuuden tunnistaminen
- Kosmetiikkatuoteprojekti - Ideasta tuotteeksi
- Kosmetiikkatuotteen kohderyhmän määrittely palvelumuotoilun menetelmin
- Lautaselta ihonhoitoon – kaura on monipuolinen kosmetiikan raaka-aine
Koulutukseen liittyvä podcast
Koulutuksen opiskelijat ovat osallistuneet podcastien tekemiseen. Voit kuunnella podcasteja Soundcloudissa
Haluatko saada lisätietoa koulutuksesta? Liity postituslistalle!
Lisätietoja:
- Marjo Poutanen
- Yliopettaja
- Marjo.Poutanen@laurea.fi
- Puh (09) 8868 7235
- Eeva Lassila
- Opintopäällikkö
- Eeva.Lassila@laurea.fi
- Puh (09) 8868 7249
- Eeva vastaa yleisiin YAMK-koulutuksiin liittyviin kysymyksiin sekä YAMK-polkuopintoja koskeviin kysymyksiin.
Ei tuloksia.
Päivitetään myöhemmin
Ensimmäiset YAMK-estenomit aloittivat opintonsa Laureassa
Suomen ensimmäinen kauneudenhoitoalan YAMK-koulutus käynnistyi tammikuussa.
Lue lisää
Hae Laureaan!
Kevään 2025 ensimmäinen yhteishaku
Kevään ensimmäisessä yhteishaussa 8. - 22.1.2025 voit hakea englanninkielisiin koulutuksiimme.
Tutustu koulutuksiimme