Siirry sisältöön

Ensimmäiset YAMK-estenomit aloittivat opintonsa Laureassa

Suomen ensimmäinen kauneudenhoitoalan YAMK-koulutus käynnistyi tammikuussa.

Tammikuussa aloittaneiden estenomi-YAMK-opiskelijoiden ryhmä.

‚ÄčTammikuussa Laureassa tehtiin historiaa, kun Suomen ensimmäisen kauneudenhoitoalan YAMK-koulutuksen opiskelijat aloittivat opintonsa Tikkurilan kampuksella. Laurea on tarjonnut ainoana korkeakouluna AMK-tasoisia estenomiopintoja suomeksi ja nyt kosmetiikka-alalla toimiville ammattilaisille avautui mahdollisuus jatkaa opintoja kohti ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

Kosmetiikka-asiantuntijuuden kehittäminen ja johtaminen -koulutus käynnistyi opiskelijoiden orientaatiopäivällä torstaina 18. tammikuuta. Opinnot aloitti nyt kaikkiaan 29 opiskelijaa. Joukossa oli monipuolinen joukko erilaisissa asiantuntijatehtävissä toimivia henkilöitä.

”Motivaatio 200 prosenttia”

Ensimmäisten estenomi-YAMK -opiskelijoiden joukossa olivat myös tamperelainen Maiju Kela ja vantaalainen Riikka Alasiurua. Molemmat ovat alun perin valmistuneet estenomiksi Turun ammattikorkeakoulusta.

- Olen todella paljon odottanut tätä mahdollisuutta ja seurannut tarkasti, miten ensimmäinen YAMK-koulutus alalla muotoutuu. Heti hain mukaan ja olen nyt todella iloinen, kun pääsin mukaan, Maiju Kela sanoo.

- Minäkin muistan, että jo kymmenen vuotta sitten kun aloitin AMK-opinnot, heräsi haave jatkaa opintoja edelleen Riikka Alasiurua täydentää.

Orientaatiopäivänä Maiju ja Riikka olivat intoa täynnä aloittamassa opiskelu-urakkaansa. Paluu koulunpenkille tuntui mielenkiintoiselta usean vuoden työkokemuksen jälkeen.

- Tällä kertaa ensimmäisenä ei välttämättä ole mielessä, milloin ovat ensimmäiset opiskelijabileet, Riikka naurahtaa.
- Enemmänkin odotan, että pääsee tekemään kaikkea uutta, tutustumaan uusiin ihmisiin ja luomaan kontakteja. Fiilis on hyvä ja motivaatio 200-prosenttinen!

Monipuolinen joukko asiantuntijoita ja yrityksiä mukana koulutuksessa

Myös koulutuksesta vastaava yliopettaja Marjo Poutanen oli innoissaan historiallisen YAMK-koulutuksen aloitushetkellä:

- Koko opiskelijaryhmä tuntuu innostuneelta ja motivoituneelta - yhteinen sävel löytyi heti ensimmäisenä päivänä, hän kuvailee orientaatiopäivän tunnelmia.
- Monet opiskelijoista ovat tuttuja toisilleen opiskeluajoilta tai työelämästä. 29 aloittaneesta opiskelijasta kaikkiaan 18 oli meiltä Laureasta valmistuneita.

Opintojakson toteutuksessa on mukana monipuolisesti kosmetiikka-alan yrityksiä, asiantuntijoita sekä Laurean opettajia eri aloilta.

- On ollut hienoa tehdä uuden tutkinnon kehittämistyötä kosmetiikka-alan kenttää kuunnellen ja työelämän uudet osaamistarpeet huomioiden. Omakin fiilis on innostunut - tämä on mahtava uuden ajan alku, yliopettaja Poutanen sanoo.

Lisätietoja:

Koulutukset

Tutustu Laurean YAMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin

Laurea tarjoaa monipuolisia ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia.

Lue lisää YAMK-koulutuksista