Tulevaisuussuuntautunut projektijohtaminen
Opi tulevaisuus- ja projektijohtamista sekä palvelumuotoilua ja resilienssiä aidoissa TKI-projekteissa!
Tämä koulutus ei ole tarjolla kevään 2025 yhteishaussa.
Perustiedot
- Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration
- Tutkinnon nimi: Liiketalouden ylempi AMK-tutkinto
- Laajuus ja opintojen kesto: 90 op; 1,5-2,5 vuotta
Koulutukseen vaaditaan tradenomi (AMK) tai muu soveltuva korkeakoulututkinto.
Lisäksi vaaditaan kahden vuoden työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen
Koulutuksen sisältö
Tulevaisuussuuntautuneen projektijohtamisen koulutuksessa saat valmiuksia työn, sisältöjen ja palvelujen uudistamiseen. Projektien johtaminen, tulevaisuuksien ennakointi ja palvelumuotoilu ovat keskeisiä toimintatapoja muutoksissa.
Koulutus liittyy kiinteästi tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan (TKI). Koulutus on suunnattu työelämän kehittämisestä kiinnostuneille henkilöille, joiden tavoitteena on oppia projektijohtamista. Koulutuksessa opiskelijat hakevat ratkaisuja uudentyyppisiin ongelmiin ja kehittävät myös omassa toiminnassaan uusia järjestelmiä, palveluja, tuotteita ja ratkaisuja.
Opintojen rakenne
Ylemmät AMK-koulutukset koostuvat pakollisista ydinosaamisen opinnoista (30 opintopistettä), vapaasti valittavista täydentävän osaamisen opinnoista (30 opintopistettä) sekä opinnäytetyöstä (30 opintopistettä). Tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 1,5-2,5 vuotta.
Ydinosaamisen opinnot
Ydinosaamisen opinnot ovat koulutuskohtaisia ja ne ovat pakollisia kaikille koulutukseen osallistuville. Tulevaisuussuuntautuneen projektijohtamisen YAMK-koulutuksen ydinosaamisen opinnot koostuvat kahdesta moduulista:
- Tulevaisuussuuntautunut projektijohtaminen
- Palvelumuotoilu ja resilienssi
Tulevaisuussuuntautuneen projektijohtamisen opinnoissa perehdyt tulevaisuus- ja projektijohtamisen teorioihin ja menetelmiin. Opit toimintaympäristön monitorointia, tulevaisuustiedon tulkintaa ja vaihtoehtoisten skenaarioiden rakentamista. Projektinjohtamiseen perehdytään projektin elinkaaren vaiheiden mukaisesti ja vahvistetaan suunnittelun, toteuttamisen ja raportoinnin osaamista liittäen opinnot vahvasti käytännön tutkimus, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan.
Palvelumuotoilun ja resilienssin opinnot suoritettuasi osaat soveltaa palvelumuotoilun teoriaa ja menetelmiä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan ympäristön aidoissa tilanteissa. Resilienssin kehittäminen ja muutoksen ymmärtäminen toiminnan eri tasoilla auttaa kohtaamaan toimintaympäristöön ja toimijoihin liittyviä tilanteita.
Täydentävän osaamisen opinnot
Ydinosaamisen opintojen lisäksi syvennät ja laajennat osaamistasi vapaasti valittavilla täydentävän osaamisen opinnoilla. Täydentävän osaamisen laajuus on 30 opintopistettä, joista 5 opintopistettä kertyy kaikille yhteisestä, pakollisesta opintojaksosta.
Täydentävän osaamisen opinnot voit valita itsenäisesti, joten voit vapaasti muotoilla oman yksilöllisen opintopolkusi täydentävistä opintojaksoista. Täydentävän osaamisen opintoihin voi sisällyttää myös mm. Laurean tarjoamia opintojaksoja, kesäopintoja, verkko-opintoja muista korkeakouluista sekä erilaisia vastuuopettajan kanssa sovittavia projektiopintoja.
Voit tutustua Laurean tarjoamiin täydentävän osaamisen opintojaksoihin osoitteessa ops.laurea.fi >>
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön avulla osoitat pystyväsi tekemään itsenäisesti oman alasi kehittämistyötä sekä soveltamaan koulutuksen aikana hankkimaasi tutkimustietoutta ja kehittämismenetelmiä. Opinnäytetyö tehdään useimmiten omalle työnantajalle ja sen avulla kehitetään yrityksen toimintaa. Opinnäytetyö on mahdollista tehdä myös ilman toimeksiantajaa. Opinnäytetyön laajuus on 30 opintopistettä.
Opetussuunnitelma
Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmaan (pdf) ja koulutuksen rakenteeseen ops.laurea.fi
Toteutustapa
Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, joihin sisältyy kaksi-kolme lähiopetuspäivää kuukaudessa. Palvelumuotoilu ja yhteiskehittäminen TKI-toiminnassa sekä Projektijohtaminen: syventäviä menetelmiä ja toimintatapoja opintojaksot toteutetaan englanniksi Future-oriented Project Management - koulutuksen (Service Design and Co-creation in R&D Activities & Project management: Advanced Methods) kanssa.
Opintojen aikataulu
Ydinosaamisen opintojen opetuspäivät keväällä 2025
9.1.2025 klo 9.00-11.30 kaikkien YAMK-koulutusten yhteinen orientaatio (verkossa)
16.-18.1.2025
6.-7.2.2025
6.-7.3.2025
3.-4.4.2025
8.-10.5.2025
Täydentävän osaamisen opinnot erillisen aikataulun mukaan.
Hakeminen ja valintakokeet
Hakukelpoisuuden Tulevaisuussuuntautuneen projektijohtamisen YAMK-koulutukseen antaa Tradenomi (AMK) tai muu soveltuva korkeakoulututkinto. Käytössä on harkinnanvarainen valinta, jolloin hakukelpoisuuden antavaksi pohjakoulutukseksi voidaan hyväksyä myös soveltuva Suomessa suoritettu opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Harkinnanvaraisuus koskee vain hakijan hakukelpoisuutta
Soveltuvan tutkinnon lisäksi vaaditaan kahden vuoden soveltuva työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.
Tutustu hakemisen ohjeisiin ja aikatauluun.
Tietoa valintaopintojaksosta
-
Tulevaisuussuuntautunut projektijohtaminen
Tähän koulutukseen valitaan hakijat syksyn 2024 yhteishaussa valintaopintojakson perusteella.
Aikataulu
Valintaopintojakso tehdään aikavälillä 30.9. - 1.11.2024 (päättyy klo 16.00).
Hakijan tulee tutustua heti valintaopintojakson avauduttua verkko-oppimisalustaan, valintaopintojakson ohjeisiin sekä eri tehtävien palautusaikatauluihin.
Valintaopintojakso sisältää eri määräaikoja tehtävien palauttamiselle. Kaikki tehtävät tulee jättää annettuihin määräaikoihin mennessä.
Ohjeet
Ennakkoon luettavaa aineistoa ei ole.
Tarkemmat ohjeet ja aikataulu lähetetään hakijoille noin viikkoa ennen valintaopintojakson alkua hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Huolehdi että sähköpostissasi on tilaa vastaanottaa uusia viestejä, muista tarkistaa myös roskapostikansiot.
Koulutus ei ole valintakoeyhteistyössä
Tämä koulutus ei olevalintakoeyhteistyössä muiden koulutusten kanssa. Hakijan tulee tehdä tämän koulutuksen valintaopintojakso ollakseen mukana valinnoissa.
Muuta huomioitavaa
Valintaopintojakson kaikki osat on suoritettava hyväksytysti. Valintaopintojaksosta on saatava vähintään 40 pistettä, jotta valintakoetulos voidaan hyväksyä. Valintaopintojaksosta voi saada maksimissaan 100 pistettä.
Hakijan suorittama valintaopintojakso on voimassa opiskelijavalinnan perusteena kyseisen haun ajan.
Opiskelijaksi hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet hakijat saavat opintojakson sisällytettyä opintoihinsa. Muut hakijat, jotka suorittavat opintojakson hyväksytysti, saavat opintojaksosta avoimen ammattikorkeakoulun opintojakson suoritusmerkinnän.Hakukelpoisuus tarkistetaan opiskelijaksi hyväksytyiltä.
Lisätietoa opiskelijavalinnasta ja aikataulusta sivultamme Opiskelijavalinnat ja valintakokeet.
Yleistä YAMK-opinnoista
Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin YAMK-opiskelusta ja -tutkinnosta.
Lisätietoja:
- Taina Vuorela
- Yliopettaja
- Taina.Vuorela@laurea.fi
- Puh +358988687441
- Eeva Lassila
- Opintopäällikkö
- Eeva.Lassila@laurea.fi
- Puh (09) 8868 7249
- Eeva vastaa yleisiin YAMK-koulutuksiin liittyviin kysymyksiin sekä YAMK-polkuopintoja koskeviin kysymyksiin.
Ei tuloksia.
Päivitetään myöhemmin
Hae Laureaan!
Kevään 2025 ensimmäinen yhteishaku
Kevään ensimmäisessä yhteishaussa 8. - 22.1.2025 voit hakea englanninkielisiin koulutuksiimme.
Tutustu koulutuksiimme