Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Nanna: ”Innostavaa päästä kehittämään omaa osaamista”

Tulevaisuussuuntautunut projektijohtaminen -YAMK-koulutuksen opiskelija Nanna Pikkarainen kertoo kokemuksiaan opiskelusta Laureassa.

”Olisiko nyt hyvä hetki opiskella jotain uutta tai syventää omaa osaamista?” Tämä on kysymys, mitä varmasti moni työelämässä oleva miettii. Näin teki myös espoolainen Nanna Pikkarainen

- Opintojen jatkaminen YAMK-opinnoissa on asia, joka on minulla ollut pidempään mielessä. Lopulta ollessani äitiysvapaalla heräsin miettimään, hakisinko uutta työpaikkaa vai opiskelisinko jotain uutta, pohtii YAMK-opintonsa keväällä Laureassa aloittanut Nanna. 

Opinnot käyntiin keväällä

Pikkaraisen valinta osui lopulta Laurean Tulevaisuussuuntautunut projektijohtaminen -YAMK-koulutukseen. Aiemmin muotoilijan AMK-tutkinnon suorittaneen Nannan urapolku on kulkenut tapahtuma-alan töiden kautta markkinointitoimistoon sekä lopulta projektipäällikön tehtäviin. 

- Projektijohtaminen kiinnostaa minua, joten tämä koulutus vastasi hyvin sitä, mitä etsin, hän sanoo. 

- Halusin myös opiskella kaupallisen alan tutkinnon, sillä koin, että siitä on minulle työelämässä paljon hyötyä. 

Nannan YAMK-opinnot Laureassa käynnistyivät tammikuussa 2022. Ensimmäisen kevään myötä koossa on vasta kourallinen opintopisteitä, sillä Nanna on vielä hoitanut perheensä kuopusta kotona. 

- Halusin kuitenkin aloittaa opintoni jo nyt keväällä. Kaikki, mitä sain jo keväällä opiskeltua, on kotiinpäin. 

Perhearjen ja opiskelun yhdistäminen vaatii tehokkuutta

- Opintojen aloittaminen on tuntunut kivalta, Nanna Pikkarainen kuvailee ensitunnelmiaan opinnoista. 

Heti opintojen alussa on käynyt selväksi, että lapsiperheen arjen ja opiskelun yhdistäminen vaatii työtä. Kun opinnot pääsevät toden teolla vauhtiin, on elämää osattava aikatauluttaa tarkasti ja kurinalaisesti. 

- Nyt, kun aika on kortilla, pitää tehokkaasti osata käyttää hyväksi opiskeluun käytettävissä oleva aika, Pikkarainen toteaa. 

- Samalla tunnistan, että olen todella motivoitunut kehittämään omaa osaamistani. On todella innostavaa päästä käyttämään aikaa oman osaamisen kehittämiseen.

Uusia näkökulmia ja verkostoitumista

Tulevilta opinnoilta Laureassa Nanna Pikkarainen odottaa käytännönläheisiä kursseja ja yhteistyötä toimeksiantajien kanssa aidoissa projekteissa. Projektit ja erityisesti opinnäytetyön Nanna näkee hyvänä mahdollisuutena päästä tutustumaan häntä kiinnostaviin yrityksiin ja löytää sitä kautta tulevaisuuden työpaikka. 

- Heti kevään ensimmäisellä opintojaksolla huomasin, miten laaja-alainen ja monipuolinen porukka tässä koulutuksessa on opiskelemassa. Onkin hienoa päästä tutustumaan muihin opiskelijoihin, löytää sieltä uusia näkökulmia työhön, omaan työnkuvaan ja ammatilliseen profiiliin, hän pohtii.