Oikeudellinen erityisosaaminen ja oikeusmuotoilu (YAMK)
Miten oikeudellisista palveluista, sopimuksista ja muista oikeudellisista teksteistä tehdään ymmärrettäviä, käytettäviä ja helposti saavutettavia? Oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun YAMK-koulutus tarjoaa tähän välineitä ja menetelmiä.
Koulutuksen ydinopinnot suoritetaan kokonaan verkossa. Tähän koulutukseen voi hakea seuraavan kerran kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11. - 25.3.2025.
Perustiedot
- Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration
- Tutkinnon nimi: Liiketalouden ylempi AMK-tutkinto
- Laajuus ja opintojen kesto: 90 op, 1,5-2,5 vuotta
Koulutukseen voi hakeutua esim. tradenomi (AMK) tai muulla korkeakoulututkinnolla. Aikaisemmista oikeudellisista opinnoista on hyötyä koulutusohjelmassa, mutta niitä ei edellytetä.
Lisäksi vaaditaan kahden vuoden soveltuva työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.
Tutustu Veli-Matin tarinaan
Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa paneudut perusteellisesti yhteiskunnan ja talouden kannalta tärkeisiin ja ajankohtaisiin oikeudellisiin ilmiöihin. Opit oikeusjärjestelmän keskeisen sisällön ja uudet rakenteet tätä tehdessäsi.
Oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun opinnot tarjoavat mahdollisuuksia toimia yritystoiminnan tai julkisen sektorin oikeudellisten palvelun asiantuntijana ja kehittäjänä tai itsenäisenä, uudenlaisia oikeudellisia palveluja tuottavana yrittäjänä.
Koulutuksen rakenne
Syksyllä 2024 alkavan koulutuksen pakolliset opetuspäivät syyslukukaudella 2024 ovat alla. Ne kannattaa varata kalenteriin hyvissä ajoin. Muutokset ovat mahdollisia.
to 29.8.2024 klo 9.00-11.30 kaikkien YAMK-opiskelijoiden yhteinen orientaatio verkossa (Zoom)
to - la 29. - 31.8.2024
to - la 26. - 28.9.2024
to - la 24. - 26.10.2024
to - la 28. - 30.11.2024
Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot muodostuvat pakollisista ydinopinnoista (30 op), täydentävistä opinnoista (30 op) ja opinnäytetyöstä (30 op).
Ydinopinnot
Koulutuksen keskeiset teemat ovat oikeusmuotoilu ja ajankohtaiset oikeudelliset ilmiöt yhteiskunnan ja talouden näkökulmasta.
Oikeusmuotoilussa otat haltuun palvelumuotoilun menetelmät ja samalla vahvistetaan oikeudellisen järjestelmän ennustettavuuden, avoimuuden ja oikeudenmukaisuuden toteutumista. Tavoitteena on tuottaa jo opiskelun aikana yhteistyössä työelämän ja muiden toimijoiden kanssa vaikuttavia, toimivia oikeudellisia työkaluja ja menettelytapoja. Samalla rakennat uusia tuotteita ja palveluja.
Toisessa ydinkokonaisuudessa opit suunnistamaan oikeudellisesti kestävällä tavalla digitaalisessa toimintaympäristössä ja otat haltuun keskeiset tekijänoikeuden ja muiden immateriaalioikeuksien (IPR’s) modernit piirteet. Syvennyt vaihtoehtoisiin konfliktinratkaisumenetelmiin. Viet näitä teemoja koskevaa teoriaa ja tietoa käytäntöön.
Otamme oppimisen ja tekemisen tueksi alan suomalaisia ja mahdollisuuksien mukaan myös kansainvälisiä erityisosaajia. Opiskelemme paljon tiimeissä. Esittelemme tämän kokonaisuuden tuloksia muun muassa erilaisina julkaisuina.
Koulutuksen ydinopinnot toteutetaan kokonaan verkossa.
Täydentävät opinnot
Ydinopintojen lisäksi syvennät ja laajennat osaamistasi valinnaisuutta sisältävillä täydentävän osaamisen opinnoilla. Täydentävän osaamisen laajuus on 30 opintopistettä, joista 5 opintopistettä kertyy kaikille yhteisestä opintojaksosta.
Täydentävän osaamisen opinnot voit kaikille yhteistä opintojaksoa lukuunottamatta valita itsenäisesti, joten voit vapaasti muotoilla oman yksilöllisen opintopolkusi täydentävistä opintojaksoista. Täydentävän osaamisen opintoihin voi sisällyttää myös mm. Laurean tarjoamia opintojaksoja, kesäopintoja, verkko-opintoja muista korkeakouluista sekä erilaisia vastuuopettajan kanssa sovittavia projektiopintoja.
Voit tutustua Laurean tarjoamiin täydentävän osaamisen opintojaksoihin osoitteessa ops.laurea.fi >>
Opinnäytetyö
Opintoihin kuuluu 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö.
Opetussuunnitelma
Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmaan (pdf) ja tarkempiin opintojaksokuvauksiin ops.laurea.fi
Hakeminen ja valintakokeet
Koulutukseen voi hakea seuraavan kerran kevään 2024 yhteishaussa 13. - 27.3.2024 (haku päättyy klo 15.00) Opintopolku.fi-palvelussa.
Koulutukseen voi hakeutua esim. tradenomi (AMK) tai muulla korkeakoulututkinnolla. Aikaisemmista oikeudellisista opinnoista on hyötyä koulutusohjelmassa, mutta niitä ei edellytetä.
Käytössä myös harkinnanvarainen valinta, jolloin hakukelpoisuuden antavaksi pohjakoulutukseksi voidaan hyväksyä soveltuva Suomessa suoritettu opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Harkinnanvaraisuus koskee vain hakijan hakukelpoisuutta.
Lisäksi vaaditaan kahden vuoden soveltuva työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.
Tutustu hakemisen ohjeisiin ja aikatauluun.
Tietoa valintakokeesta
Koulutukseen valitaan opiskelijat valintaopintojakson perusteella. Lue alta lisätietoa valintaopintojaksosta.
-
Oikeudellinen erityisosaaminen ja oikeusmuotoilu
Tähän koulutukseen valitaan opiskelijat kevään 2024 toisessa yhteishaussa valintaopintojakson perusteella.
Aikataulu
Valintaopintojakso suoritetaan aikavälillä ma 29.4. – pe 31.5.2024 (päättyy klo 16.00).
Hakijan tulee tutustua heti valintaopintojakson avauduttua verkko-oppimisalustaan, valintaopintojakson ohjeisiin sekä eri tehtävien palautusaikatauluihin.
Valintaopintojakso sisältää eri määräaikoja tehtävien palauttamiselle. Kaikki tehtävät tulee jättää annettuihin määräaikoihin mennessä.
Koulutus ei ole valintakoeyhteistyössä
Tämä koulutus ei ole valintakoeyhteistyössä muiden koulutusten kanssa. Hakijan tulee tehdä tämän koulutuksen valintaopintojakso ollakseen mukana valinnoissa.
Ohjeet
Ennakkoon luettavaa aineistoa ei ole.
Tarkemmat ohjeet ja aikataulu lähetetään hakijoille noin viikkoa ennen valintaopintojakson alkua hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Huolehdi että sähköpostissasi on tilaa vastaanottaa uusia viestejä, muista tarkistaa myös roskapostikansiot.
Muuta huomioitavaa
Valintaopintojakson kaikki osat on suoritettava hyväksytysti. Valintaopintojaksosta on saatava vähintään 40 pistettä, jotta valintakoetulos voidaan hyväksyä. Valintaopintojaksosta voi saada maksimissaan 100 pistettä.
Hakijan suorittama valintaopintojakso on voimassa opiskelijavalinnan perusteena kyseisen haun ajan.
Opiskelijaksi hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet hakijat saavat opintojakson sisällytettyä opintoihinsa. Muut hakijat, jotka suorittavat opintojakson hyväksytysti, saavat opintojaksosta avoimen ammattikorkeakoulun opintojakson suoritusmerkinnän.Hakukelpoisuus tarkistetaan opiskelijaksi hyväksytyiltä.
Lisätietoa opiskelijavalinnasta ja aikataulusta sivultamme Opiskelijavalinnat ja Valintakokeet.
Yleistä YAMK-opinnoista
Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin YAMK-opiskelusta ja -tutkinnosta.
Tutustu julkaisuun: Muotoilimme oikeutta - Oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun ensimmäinen
Tähän julkaisuun on koottu tammikuussa 2019 alkaneen koulutuksen tuloksia ja sen aikana syntyneitä pohdintoja. Mukana on oikeustapausten visualisointeja, runoja ja tarinoita oikeudesta, käräjäoikeuden asiakirjojen muotoilua ja EU-tasoisen sääntelyn mahdollistamien uudenlaisten digitaalisten palvelujen hahmottelua. Oikeusmuotoilulle esitetään sekä säädös- että teoriaperustaa. Haastattelut paljastavat, missä kaikessa koulutuksen opiskelijat ovat mukana.
Haluatko saada lisätietoa koulutuksesta? Liity postituslistalle!
Lisätietoja:
- Sampo Mielityinen
- Yliopettaja
- Sampo.Mielityinen@laurea.fi
- Puh +358504487652
- Eeva Lassila
- Opintopäällikkö
- Eeva.Lassila@laurea.fi
- Puh (09) 8868 7249
- Eeva vastaa yleisiin YAMK-koulutuksiin liittyviin kysymyksiin sekä YAMK-polkuopintoja koskeviin kysymyksiin.
Yhteishaku 11.3. - 25.3.2025 Oikeudellinen erityisosaaminen ja oikeusmuotoilu (ylempi AMK), Verkkokampus, 30 aloituspaikkaa
- Opetus alkaa: Syksy 2025
- Opetustapa: Verkko-opinnot
Päivitetään myöhemmin
Hae Laureaan!
Kevään 2025 ensimmäinen yhteishaku
Kevään ensimmäisessä yhteishaussa 8. - 22.1.2025 voit hakea englanninkielisiin koulutuksiimme.
Tutustu koulutuksiimme