Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Hanna – ”Oikeusmuotoilu on työkalu ja väline, jolla voi muotoilla oikeudellisesta sisällöstä helpommin ymmärrettävää ja selkeämpää.”

Opiskelijahaastattelussa Oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun YAMK-opiskelija Hanna Pentti.

Hanna Pentti

Hanna Pentti työskentelee parhaillaan asianajajan avustajana Fondialla. Taustalla hänellä on oikeustradenomin tutkinto Laureasta, josta hän valmistui 2014. Hän on myös aikaisemmin työskennellyt Vantaan käräjäoikeudessa, sekä tietosuojavaltuutetun toimistossa.

Opinnoista saa käytännön vinkkejä sekä konkreettisia työkaluja

Hanna päätyi opiskelemaan oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun opintoja ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Hän koki saavansa opinnoista käytännön vinkkejä ja konkreettisia työkaluja, kuinka muotoilla oikeudellista ja juridista sisältöä helpommin ymmärrettävämpään muotoon.

- Näkisin, että oikeusmuotoilu on työkalu ja väline, jolla voi muotoilla oikeudellisesta sisällöstä helpommin ymmärrettävää ja selkeämpää.

Opinnot sopivat kaikille, joita kiinnostavat oikeudelliset ilmiöt ja muotoilu

Hanna kertoo, että opinnot on vaatinut oma-aloitteisuutta ja itsekuria, ja sitä, että pitää ottaa itse selvää asioista.

- Kyllä tässä motivaatiota on ehdottomasti tarvinnut, mutta toisaalta koen, tämä on kiinnostava ala ja olen sitä mieltä, että tämä on ehdottomasti ollut oikea valinta lähteä opiskelemaan.

- Minä suosittelisin opintoja oikeastaan kenelle tahansa, jota kiinnostaa oikeudelliset ilmiöt ja muotoilu.

Laureassa on mahdollista suorittaa oikeudellisen erikoisosaamisen ja oikeusmuotoilun ylempi ammattikorkeakoulututkinto, sekä oikeudellisen osaamisen korkeakoulututkinto. Voit tutustua koulutuksiin täältä:

Lue lisää Oikeutradenomin AMK-koulutuksesta

Lue lisää Oikeudellisen erityisosaamisen ja muotoilun YAMK-koulutuksesta

Opiskelijatarina: Hanna Pentti