Siirry sisältöön

Erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen maahanmuuttajataustaisille tulossa heinäkuussa

Erillishaussa 25.7.–15.8. voi hankkia opiskelupaikan kielituetussa sairaanhoitajakoulutuksessa, jossa opinnot alkavat lokakuussa 2024.

Laureassa toteutetaan tulevana kesänä 25.7.–15.8. erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen, joka on kohdennettu maahanmuuttajataustaisille hakijoille. Lokakuussa 2024 käynnistyvässä koulutuksessa opiskellaan suomeksi, mutta opintojen aikana tuetaan myös opiskelijoiden suomen kielen oppimista. Opinnot toteutetaan päiväopintoina Tikkurilan kampuksella.

Sairaanhoitajille on tarvetta Uudellamaalla

Maahanmuuttajataustaisille suunnattu erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen järjestetään nyt Laureassa ensimmäistä kertaa. Kuluvana vuonna Laureassa on ollut tarjolla ennätysmäärä opiskelupaikkoja sairaanhoitajakoulutukseen. Tarkoituksena on vastata sosiaali- ja terveysalan kiihtyvään osaajapulaan, joka on erityisen akuutti Uudellamaalla.

– Nyt tarjolle tuleva erillishaku sopii erinomaisesti esimerkiksi lähihoitajataustaisille hakijoille, jotka haluavat jatkaa opintojaan sairaanhoitajakoulutuksessa, kuvailee sairaanhoitajatutkinnosta Laureassa vastaava johtaja Salla Seppänen.

Aiemmin Laureassa on järjestetty maahanmuuttajille tarkoitettua, ammattikorkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta (VALME-koulutus). VALME-ryhmistä opintomenestyksen perusteella on parhaat opiskelijat valittu jatkamaan sairaanhoitaja- ja sosionomiopintoihin.

– Valmentavassa koulutuksessa oli viimeksi iso ryhmä opiskelijoita, joten kiinnostus ammattikorkeakouluopintoja kohtaan on suurta, Seppänen kuvailee.

Kielituki läpi opintojen edistää integroitumista työelämään

Syksyllä käynnistyvässä koulutuksessa opetus tapahtuu suomeksi, joten hakijoilta vaaditaan vähintään B1-tason suomen kielen osaamista. Opintojen aikana kuitenkin tuetaan opiskelijoiden suomen kielen oppimista, vaikka suomen kielentaito olisikin parempi kuin B1.

– Kielituki on kiinteästi mukana koulutuksessa. S2-opettaja on läsnä opiskelijoiden tukena läpi opintojen – myös työharjoitteluissa, Salla Seppänen kertoo.

Koulutuksen tavoitteena on tukea maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita suomalaiseen työelämään integroitumisessa. Tässä kielitaidon vahvistuminen on tärkeässä roolissa.

– Integroitumisessa opiskelijoiden tukena on myös opettajiemme vahva monikulttuurinen osaaminen, Seppänen jatkaa.  
– Laureassa myös opiskelee paljon kansainvälisiä sairaanhoitajaopiskelijoilta ja Laurean englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus juhli tänä keväänä 30-vuotista menestyksekästä taivaltaan.

Tutustu sairaanhoitajakoulutukseen maahanmuuttajataustaisille ja hae erillishaussa 25.7.–15.8.2024

Lisätietoja: