Siirry sisältöön

Laurean englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus 30 vuotta

Laureassa juhlitaan Suomen ensimmäisen englanninkielisen sairaanhoitajakoulutuksen 30-vuotisjuhlaa 10.4.2024 Vantaan Tikkurilan kampuksella. Juhliin on kutsuttu koulutusohjelman entisiä lehtoreita, opiskelijoita sekä yhteistyökumppaneita hyvinvointialueilta ja ministeriöiden, erikoissairaanhoidon sekä sairaanhoidon ammattijärjestöjen edustajia.

Kuvituskuva

Laureassa halutaan juhlistaa englanninkielisen sairaanhoitajakoulutuksen 30-vuotista taivalta ja koulutusohjelman kehittymistä näiden vuosien aikana. Koulutusohjelma toimi Espoon Otaniemen kampuksella vuoteen 2015 saakka; nykyisin se toimii Tikkurilan kampuksella. Vuosien saatossa sadat opiskelijat ovat saapuneet Laureaan eri puolilta maailmaa ja opiskelleet itselleen sairaanhoitajan tutkinnon.

Laurean englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus on toiminut tärkeänä väylänä kansainvälisille sairaanhoitajille ja opiskelijoille työllistyä suomalaisen terveydenhoidon alalle. Hoitajapulan myötä kansainvälisten opiskelijoiden koulutuksen merkitys on edelleen vahvistunut.