Turvallisuusjohtaminen
Koulutuksessa kehität osaamistasi ja valmiuksiasi useilla turvallisuuden osa-alueilla, joita ovat esimerkiksi turvallisuuden johtaminen riskienhallintaprosessissa, yksilön ja organisaation turvallisuuskäyttäytyminen, toiminnan jatkuvuuden varmistaminen, strateginen johtaminen, turvallisuuden johtaminen yrityksen kansainvälisessä toiminnassa ja kyberturvallisuus.
Koulutus antaa laajan ja syvällisen osaamisen turvallisuudesta ja sen hallinnasta sekä uusimpaan tutkimustietoon pohjautuvat teoreettiset tiedot turvallisuusjohtamisesta.
Perustiedot
- Tutkintonimike: Tradenomi (ylempi AMK), Master of Business Administration
- Tutkinnon nimi: Liiketalouden ylempi AMK-tutkinto
- Laajuus ja opintojen kesto: 90 op, 1,5-2,5 vuotta
Koulutukseen voi hakeutua tradenomi (AMK) turvallisuusalalta. Myös muu soveltuva korkeakoulututkinto, esimerkiksi liiketalous, tekniikka, pelastus-, puolustus- tai poliisisektorilta tuottaa hakukelpoisuuden.
Käytössä harkinnanvarainen valinta, jolloin hakukelpoisuuden antavaksi pohjakoulutukseksi voidaan hyväksyä myös soveltuva opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Harkinnanvaraisuus koskee vain hakijan hakukelpoisuutta.
Lisäksi vaaditaan kahden vuoden soveltuva työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.
Turvallisuusjohtamisen koulutuksesta valmistuu kehityksen käynnistäjiä, jotka parantavat yritysten ja julkisen sektorin organisaatioiden kilpailukykyä ja vaikuttavuutta kotimaisilla ja kansainvälisillä toimintafoorumeilla. Koulutus antaa kelpoisuuden julkiseen virkaan, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia vaativissa turvallisuuden johtamis-, asiantuntija- tai kehittämistehtävissä eri organisaatioissa.
Koulutuksen rakenne
Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot muodostuvat pakollisista opinnoista (ydinosaaminen) 30 op, täydentävän osaamisen opintojaksoista (30 op) sekä opinnäytetyöstä (30 op). Turvallisuusjohtamisen koulutuksessa sisällöt rakentuvat neljän keskeisen teeman ympärille:
- organisaatioiden kehittämisen metodit
- liiketoiminta- ja johtamisosaaminen
- kansainvälinen turvallisuuden johtaminen
Vapaavalintaiset täydentävät opintojaksot mahdollistavat osaamisen syventämisen tai laajentamisen. Täydentävät opintojaksot on jaoteltu osaamisalueensa mukaisesti tutkimus- ja kehittämisosaamiseen, asiantuntijayhteisöjen johtamiseen sekä käyttäjäkeskeisten ratkaisujen suunnitteluun. Voit vapaasti koostaa oman yksilöllisen opintopolkusi ja osaamisesi opintojaksoista. Täydentävän osaamisen opintoja tarjotaan Leppävaaran ja Tikkurilan kampuksillamme.
Opintojen aikataulu
Lähiopetuspäivät 2021 Leppävaarassa:
- 7.-9.1.2021
- 4.-6.2.2021
- 4.-6.3.2021
- 8.-10.4.2021
- 6.-8.5.2021
- 2.-4.9.2021
- 7.-9.10.2021
- 11.-13.11.2021
- 2.-4.12.2021
Opetussuunnitelma
Tutustu opetussuunnitemaan
Hakeminen ja valintakokeet
Voit hakea tähän korkeakoulujen yhteishaussa. Tutustu hakemisen ohjeisiin.
Opiskelijat valitaan yleensä valintakokeen perusteella. Valintatavat, valintakoepäivät ja mahdolliset ennakkoaineistot voit tarkistaa Opiskelijavalinnat ja Valintakokeet - sivultamme.
Yleistä YAMK -koulutuksesta
Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin YAMK -opiskelusta ja -tutkinnosta.
Kysy koulutuksesta
Lisätietoja:
- Jukka Ojasalo
- Yliopettaja
- Jukka.Ojasalo@laurea.fi
- Puh 09 8868 7442
- Eeva Lassila
- Kehittämispäällikkö
- Eeva.Lassila@laurea.fi
- Puh (09) 8868 7249
- Eeva vastaa yleisiin YAMK-koulutuksiin liittyviin kysymyksiin sekä YAMK-polkuopintoja koskeviin kysymyksiin.