Siirry sisältöön

Haku englanninkielisiin koulutuksiin päättyi: Laurean hakijamäärä kasvoi 67 prosenttia

Laurean englanninkielisiin koulutuksiin jätettiin tammikuun yhteishaussa kaikkiaan lähes 10 000 hakemusta.

Korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa 4.–18.1.2023 olivat mukana vieraskieliset koulutukset. Laurea-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutuksiin jätettiin tammikuun yhteishaussa kaikkiaan lähes 10 000 hakemusta. 

Laureassa oli tarjolla kuusi AMK-tutkintoon ja kolme ylempään AMK-tutkintoon johtavaa englanninkielistä koulutusta. Aloituspaikkoja näissä syksyllä 2023 käynnistyvissä koulutuksissa oli yhteensä 270.

Laureaan jätettiin hakuaikana ensimmäisten tietojen perusteella lähes 9 700 hakemusta. Kasvua viime vuoden vastaavaan lukuun on 67 prosenttia.  

Suosituimmat koulutukset liiketalous ja sairaanhoitajakoulutus 

Hakijamäärällä mitattuna Laurean suosituimmaksi koulutukseksi tammikuun yhteishaussa nousi liiketalouden englanninkielinen koulutus Degree Programme in Business Management. Siinä aloituspaikkoja oli tarjolla 25 ja niitä tavoitteli yli 2 900 hakijaa. Kasvua vuoden 2022 hakijamäärään on 180 prosenttia.

Toiseksi eniten hakijoita Laureassa oli englanninkieliseen sairaanhoitajakoulutukseen. Siihen haki kaikkiaan 1 400 hakijaa ja kasvua viime vuoteen oli 45 prosenttia. Aloituspaikkoja sairaanhoitajakoulutuksessa oli tarjolla 30.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista suosituin hakijamäärällä mitattuna oli palvelumuotoilun Master’s Degree Programme in Service Innovation and Design. Siihen haki noin 670 henkilöä. 

Nyt yhteishaussa tarjolla olleet koulutukset käynnistyvät syksyllä 2023. Englanninkielisiä koulutuksia toteutetaan kahdella Laurean kampuksella: Leppävaaran kampuksella Espoossa sekä Tikkurilassa Vantaalla.

Tavoitteena kansainvälisten opiskelijoiden määrän kasvattaminen

Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski iloitsee hakijamäärän erittäin tuntuvasta kasvusta vuoden 2023 ensimmäisessä yhteishaussa: 

- Kun Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut korkeakouluille tavoitteen kolminkertaistaa kansainvälisten opiskelijoiden määrään Suomessa, hakijamäärän voimakas kasvu rohkaisee korkeakouluja tavoitteen saavuttamisessa, rehtori Koski toteaa. 

- Lisäksi on tavoitteena, että tulevaisuudessa kansainvälisistä opiskelijoista 75 % työllistyy Suomeen, minkä saavuttaminen edellyttää koulutuksessa tiivistä yhteistyöstä työelämän kanssa.

Lisätietoja: