Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Karoliina: ”Opinnot lomittuvat hienosti työhön”

Opiskelijahaastattelussa Yrityksen kasvuun johtaminen -YAMK-koulutuksessa opiskeleva Karoliina Korhonen.

Karoliina Korhonen

Uutinen 18.6.2018

Järvenpääläinen Karoliina Korhonen opiskelee Laureassa Yrityksen kasvuun johtaminen -YAMK-koulutuksessa. Opinnot alkoivat syksyllä 2017, mutta Karoliina on edennyt hyvää vauhtia ja on jo aloittanut myös opinnäytetyönsä tekemisen.

Miten kiinnostuit YAMK-opinnoista?

"Olen valmistunut Laureasta tradenomiksi vuonna 2010, mutta minulla on jo 18 vuoden verran kokemusta työelämästä. Olen työskennellyt erilaisissa myynti-, markkinointi- ja kehittämistehtävissä ja tällä hetkellä olen Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla kehittämisasiantuntijana.

YAMK-opintoihin lähtiessä ajatukseni liittyivät ensisijaisesti omaan ammattiliseen kasvuun. Tänä päivänä on todella tärkeää tasaisin väliajoin - tai oikeastaan koko ajan - päivittää omaa osaamista ja tietoja. Fiilis opintojen alkaessa oli äärimmäinen hyvä. Olin niin onnellinen, että hain opiskelemaan ja pääsin sisään.

Yrityksen kasvuun johtaminen -koulutuksen valitsin siksi, että kasvu on nykyään työssä kuin työssä keskeistä. Vaikka olenkin julkisella sektorilla töissä, on kasvu ja sen mittaaminen tärkeää. Toisaalta tässä koulutuksessa korostuu myös kehittämisnäkökulma eli miten tuotteita, palveluita tai organisaatiota voitaisiin kehittää."

Millaista opiskelu on ollut?

"Yllätyksenä minulle on tullut, miten mahtava yhteishenki meidän opiskeluryhmässä on. Ryhmässämme yhdistyy laaja kattaus eri alojen ihmisiä, joilla on erilaisia näkökulmia teollisuuden, liiketoiminnan ja rahoitusalan osalta. Kaikilla meillä on kova motivaatio saada opinnot tehtyä tiiviiseen tahtiin. Teemme paljon ryhmätöitä ja pidämme paljon yhteyttä WhatsAppin kautta. Kun motivaatio on kunnossa, niin ryhmätyöt etenevät hyvin ja kaikki hoitavat oman osuutensa.

Itsellänikin on tavoitteena hoitaa opinnot mahdollisimman tehokkaasti, sillä työskentelen täysipainoisesti opintojen ohessa. Työn ja opiskelun yhdistäminen vaatii kyllä paljon uhrauksia; vapaapäiviä ei kovin montaa ole ollut.

Opintojen aikana olemme tehneet monipuolisesti erilaisia projekteja, joissa on kehitetty kaikkea mobiilisovelluksista lähtien. Tästä on tullut mahtavia onnistumisen kokemuksia, jotka vahvistavat omaa ammatillista identiteettiä ja luottamusta omaan asiantuntijuuteen."

Mikä on ollut parasta YAMK-opinnoissa tähän mennessä?

"Opiskelu YAMK-koulutuksessa linkittyy todella tiiviisti omaan työhön. Se on minusta järkevää; kaikessa ei tarvitse lähteä nollasta liikkeelle, vaan opinnoissa käsiteltäviä asioita voi peilata oman työhön ja kokemukseen. Yksi esimerkki opinnoista, mistä sai heti napattua juttuja omaan työhön, oli johtamisen opintojakso. Siellä eritysesti itsensä johtaminen oli aihe, josta sain hyviä työkaluja työhöni.

Mieleenpainuvin kokemus tähän mennessä on ollut The Mark Challenge -kilpailun voitto tammikuussa. Meidän ryhmä panosti siihen projektiin todella paljon ja oli hienoa päästä pitchaamaan ideaamme arvovaltaiselle tuomaristolle. Olemme jalostaneet ideaamme, jonka lähetimme mukaan kansainväliseen kilpailuun. Rinnalla kehitämme myös bisnesideaa, jota voisimme tiimin kesken lähteä toteuttamaan ihan oikeasti."

Tutustu tarkemmin Kestävän kasvun johtaminen -YAMK-koulutukseen (ennen Yrityksen kasvuun johtaminen).

Koulutukset

Tutustu Laurean YAMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin

Laurea tarjoaa monipuolisia ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia.

Lue lisää YAMK-koulutuksista