Siirry sisältöön

YAMK-opiskelija Kim: ”Opinnoista uutta suuntaa uralle”

Opiskelijahaastattelussa YAMK-opiskelija Kim Salmela.

Kim Salmela

​Uutinen 18.6.2018

Kim Salmela on aloittanut viime syksynä YAMK-opinnot Laureassa. Pitkän uran kaupan alalla markkinoissa ja myynnin edistämisessä sekä yrittäjänä tehnyt Kim hakee YAMK-opinnoista uutta suuntaa uralleen. Yrityksen kasvuun johtaminen -YAMK-koulutus tarjoaa tähän uusia eväitä.

Miten ajatus opintojen jatkamisesta YAMK-koulutuksessa syntyi?

”Olen alun perin valmistunut tradenomiksi vuonna -97. Sen jälkeen olen ehtinyt olla pitkään työelämässä ja siinä sivussa itseopiskellen täydentänyt osaamistani. Totesin kuitenkin, että kokonaisen tutkinnon suorittaminen olisi paras keino nivoa yhteen erilaisia asiakokonaisuuksia, joihin olin itse tutustunut. Tähän tarkoitukseen YAMK-koulutus on minusta hyvä.

Laureasta löytyi sitten mielenkiintoinen koulutus, ja kun sijainti on vantaalaiselle loistava ja opiskeluympäristökin moderni, niin monet asiat napsahtivat kohdalleen.”

Miltä opiskelu on tuntunut ensimmäisen puolen vuoden perusteella?

”Opintoihin palaaminen on tauon jälkeen tuntunut minusta hyvältä. On ollut erityisen mielenkiintoista nähdä, miten käytännön työelämästä tutut asiat esimerkiksi johtamiseen tai liiketoiminnan kehittämiseen liittyen ovat nyt opinnoissa saaneet vahvan teoreettisen viitekehyksen ympärilleen.

Opintojen aikana on tullut paljon uusia ajatuksia muun muassa digitalisuuteen, yritysten arvonluontiin verkostoissa ja liiketoiminnan johtamiseen liittyen. Nämä teemat ovat myös sellaisia, jotka tulevat varmasti näkymään opinnäytetyössänikin. 
Paljon olen oppinut myös palvelumuotoilusta; miten sitä voidaan yrityksissä hyödyntää ja mikä on sen merkitys tänä päivänä. Innostavana asiana haluan lisäksi nostaa esiin henkilöstöjohtamisen, josta olen oppinut paljon uutta. Tärkeää on ollut oppia myös voimakkaammin haastamaan omaa ajattelua ja olemassa olevia käytäntöjä.”

Millaista YAMK-opiskelu on käytännössä ollut?

"Olen itseohjautuva ihminen ja minulle sopii hyvin tällainen opiskelu, jossa on vain muutama lähipäivä kuukaudessa. Se mahdollistaa hyvin työnteon ja muun elämän yhdistämisen opintoihin. Lähipäivät ovat kuitenkin hyvin antoisia erityisesti verkostoitumisen ja opiskeltavien asioiden konkreettisen käsittelyn kannalta.

Tosiasia on, että YAMK-opiskelu tuo lisää tekemistä arkeen. Se puolestaan vaatii itsensä johtamista, ajankäytön hallintaa ja jatkuvaa aikataulutusta. Jokainen on vastuussa vain itselleen siitä, että edistyy opinnoissaan.

Meillä on myös loistava opiskelijaryhmä kasassa. Arvostan sitä, että kaikki ovat hyvin motivoituneita ja porukassa on monen eri alan osaamista, mikä tuo arvokkaan lisän keskusteluihin."

Millaisia tulevaisuuden unelmia sinulla on?

"Tavoitteenani on opintojen kautta syventää osaamistani juuri digitaalisen liiketoiminnan, johtamisen ja palvelumuotoilun alueilla ja toimia tulevaisuudessa näiden tehtäväalueiden parissa.

Henkilökohtainen unelma on myös jatkuva itsensä kehittäminen. Maailma muuttuu koko ajan ja opinnot korkeakoulussa ovat hyvä keino hankkia tuoreinta tietoa. Siksi kannustankin jokaista lähtemään opiskelemaan. Opiskelu YAMKissa ei ole mahdotonta, vaan eteenpäin mennään askel kerrallaan. Täällä on kannustava ilmapiiri, hyviä opiskelukavereita ja ohjaava verkosto ympärillä.

Sen olen myös huomannut, että opintojen aikana kannattaa ehdottomasti olla aktiivinen kaikkien ympärillä avautuvien mahdollisuuksien suhteen. Minullakin oli opintoihin lähtiessä ajatus hakea uudenlaista suuntaa uralle. Erilaisten projektien ja tapahtumien kautta pääsee uusien mahdollisuuksien äärelle ja uusi suunta uralla voi olla pienestä kiinni. Tilaisuus, johon menee mukaan, tai henkilö, jonka tapaa, voi johtaa johonkin kokonaan uuteen ja odottamattomaan."

 

Tutustu kestävän kasvun johtamisen koulutukseen (entinen yrityksen kasvuun johtaminen).

Koulutukset

Tutustu Laurean YAMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin

Laurea tarjoaa monipuolisia ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia.

Lue lisää YAMK-koulutuksista