Siirry sisältöön

Terveydenhoitajaopiskelijat pitivät ohjaushetkiä terveyden edistämisestä Espoon ala- ja yläkoululaisille

Ohjaushetket pidettiin Mäntymäen ja Tiistilän kouluissa 25.-26.2.2019.

3.vuoden terveydenhoitajaopiskelijat Reeta ja Heidi pitävät taukojumppaa alakoululaisille

Kolmannen vuoden terveydenhoitajaopiskelijat pitivät työpajoja unen, ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä Espoon Mäntymäen alakoulun 4.-, 5.- ja 6.-luokkalaisille maanantaina 25.2.

Terveydenhoitajaopiskelijoiden Heidin ja Reetan ohjaushetkessä käsiteltiin liikuntaa sekä sitä, millaisia hyviä vaikutuksia liikkumisella on ja miksi liikkuminen kannattaa. Tunnilla pohdittiin myös, millaisia haittoja liian vähäisellä liikunnalla voi olla. Lapset pääsivät listaamaan omia nykyisiä liikuntaharrastuksiaan sekä niitä lajeja, joita mahdollisesti haluaisivat päästä kokeilemaan tulevaisuudessa. Tunti päätettiin hauskaan taukojumppaan.

Terveydenhoitajaksi opiskelevat Jonna ja Maija pitivät puolestaan ohjauksen 6.-luokkalaisille unesta ja unen merkityksestä. Tunnilla keskusteltiin muun muassa siitä, millaisia asioita tulisi välttää ennen nukkumaan menoa. Koululaiset miettivät myös yhdessä Jonnan ja Maijan kanssa asioita, jotka voivat haitata unta. Keskusteluissa esille nousivat esimerkiksi stressi, huolet, liian raskas tai kevyt iltapala, puhelimen käyttö ja makuuhuoneen lämpötila.

- Päivä on ollut todella opettavainen, olemme oppineet opetustilanteista ja olemme päässet näkemään todellisia luokkatilanteita, terveydenhoitajaopiskelija Jonna kertoo.

- Opin myös, miten toimia erilaisten ja vilkkaidenkin lasten kanssa, ja mitä heitä ohjatessa tulee ottaa huomioon", Maija jatkaa.

Tiistilän koulussa keskusteltiin muun muassa hyvästä ryhdistä ja sosiaalisesta mediasta

Espoon Tiistilän yläkoulun oppilaat kiersivät tiistaina 26.2. erilaisilla rasteilla, joissa käsiteltiin muun muassa hyvää ryhtiä ja sosiaalisen median käyttöä.

Rasteja olivat pitämässä sekä Laurean terveydenhoito- että fysioterapeuttiopiskelijat. Rasteja yläkoululaisille olivat pitämässä Laurean opiskelijoiden lisäksi myös muun muassa Espoon kaupungin nuorisopalvelut ja Espoon nuorisopoliklinikka Nupoli sekä Tiistilän koulun kouluterveydenhoitaja sekä koulukuraattori.

Terveydenhoitajaopiskelijat Miia ja Sanna pitivät Tiistilän koululla rastia, jossa kertoivat terveydenhoitajakoulutuksesta. He vastasivat opiskeluun liittyviin kysymyksiin muun muassa hakemiseen ja koulutustarjontaan liittyen.



1.vuoden fysioterapeuttiopiskelijat Iida, Taru ja Krisse kysyivät pisteellään nuorten käsityksiä hyvästä ryhdistä, mitkä tekijät siihen vaikuttavat ja miten mahdollisesti esimerkiksi puhelin voi vaikuttaa ryhtiin. Tämän lisäksi he näyttivät yläkoululaisille niska- ja hartiaseudun jumppaliikkeitä, joita on hyvä tehdä ennaltaehkäisevästi.

- Yläasteikäisillä on kyllä ollut ihan hyvä käsitys ryhdistä, että se on yllättänyt ihan positiivisesti. Ainakin tuntuu, että he tiedostavat sen, että puhelin voi vaikuttaa ja niskat voivat tulla kipeiksi, Krisse pohtii.

Terveydenhoitajaopiskelijat Rasmus ja Sonja pitivät pistettä puolestaan sosiaalisen median käytöstä.

Rasmus ja Sonja kysyivät koululaisilta, mitä sosiaalisen median sovelluksia he käyttävät ja kauan niiden käyttöön menee aikaa. Sitten he jakoivat tiimit kahteen eri ryhmään, jotka pääsivät pohtimaan, mitä haittoja ja mitä hyötyjä sosiaalisesta mediasta voi olla. Lopussa mietittiin vielä yhdessä, miten sosiaalista mediaa voi käyttää mielenterveyttä edistävällä tavalla.

- Kaikki käyttävät jotain sosiaalista mediaa, mikä oli ihan odotettavissa kyllä, Rasmus pohtii.

- Yllättävän kivasti on tullut vastauksia ja aika itsenäisesti ovat pohtineet näitä asioita, Sonja iloitsee.

Tutustu tarkemmin terveydenhoitajakoulutukseen Laureassa.