Siirry sisältöön

P2P:n avulla ovet auki työelämään

Olen Petteri Leino ja opiskelen Laurea-ammattikorkeakoulussa Hyvinkään kampuksella liiketalouden projektijohtamisen opinnoissa. Aloitin opiskelut tammikuussa 2016, jolloin myös aloitin kaksi ensimmäistä projektiani kahdessa eri projektiryhmässä.

Petteri Leino

Uutinen 6.11.2018

Toinen projekteista oli kiinteistövälitysyritys Kotijoukkueen alueellisen tunnettuuden parantaminen tapahtumien avulla. Toinen silloin aloitetuista projekteista on kantanut minua vähän yllättäenkin opinnäytetyön tekemiseen asti ja olen saanut siitä enemmän irti, mitä olisin silloin projektin alkaessa tammikuussa 2016 voinut kuvitella. Projektimme toimeksiantona oli laatia saksalaisen yrityksen Jungheinrich Lift Truck Oy:n Suomen yksikön sosiaalisen median strategia ja jalkautus. Jungheinrich Lift Truck Oy:n Suomen pääkonttori sijaitsee Keravalla ja siellä toiminta alkoi vuonna 2004.

Projektin aikana olimme projektitiimin kanssa ahkerasti yhteydessä toimeksiantajaamme Eero Viskariin. Projektin päättyessä olimme perustaneet Jungheinrich Lift Truck Oy:lle sosiaalisen median kanavat Facebookiin, YouTubeen sekä LinkedIniin. Lisäksi laadimme yritykselle myös sosiaalisen median strategian, joka sisälsi muun muassa vuosikellon sekä erilaisia mahdollisia markkinointitoimenpiteitä, jolla kasvattaa näkyvyyttä sekä tunnettuutta Suomen markkinoilla. Projekti päättyi toukokuussa 2016, jolloin ajattelin yhteistyön olevan tässä vaiheessa ohi. Olin kuitenkin varma myös siitä, että positiivinen asenne ja projektimme tulokset voivat jatkossa toimia hyvänä mallina jatkoa ajatellen. Ja näin kävikin, jopa vähän yllättäen omalta osaltani.

Marraskuussa 2016 puhelimeni soi. Langan päässä oli Jungheinrich Lift Truck Oy:n liiketoimintapäällikkö Eero Viskari. Marraskuussa 2016 minulla oli loppusuoralla kaksi uutta projektia ja liuta muita kursseja ja päänvaivana alkoi jo painamaan tulevat työharjoittelut. Vaihtoehtoina oli hyväksilukea ensimmäinen harjoittelu, tehdä ensimmäinen harjoittelu keväällä ja sitten toinen harjoittelu myöhemmin. Ensiksi kuitenkin olisi pitänyt vielä päästä työharjoitteluun ja etsiä työharjoittelupaikka. En kuitenkaan joutunut asiaa hirveästi päässäni pohtimaan, sillä Viskari soitti juuri tarjotakseen minulle työharjoittelupaikkaa Jungheinrich Lift Truck Oy:lle kevääksi 2017, tai sitten kun kerkeän harjoittelun aloittamaan. Tämä tuli hieman yllättäen, sillä en olisi voinut kuvitella, että minulle soitettaisiin ja tarjottaisiin työharjoittelupaikkaa tällä tavalla.

Minulle tarjottiin mahdollisuutta suorittaa molemmat työharjoittelut 1 ja 2 peräkkäin. Työharjoittelun aiheena olisi erilaiset kehittämistehtävät markkinoinnin parissa sekä myynnin avustavat toimet. Yhdessä ohjaajani Tero Uusitalon kanssa tulimme siihen tulokseen, että tämä mahdollisuus kannattaa hyödyntää ja tarttua tilaisuuteen opintopolkuani ajatellen. Työharjoittelu alkoi maaliskuussa 2017 ja pyrin suorittamaan kaikki tehtävät työharjoittelussa ammattimaisella, positiivisella, oma-aloitteisella sekä joustavalla asenteella ja se kannatti. Sillä harjoittelun loppuvaiheessa Jungheinrich Lift Truck Oy:n toimitusjohtaja Mika Laatikainen pyysi minua puheilleen ja tarjosi minulle lopputyöpaikkaa, josta maksettaisiin korvausta ja ajankohtana olisi vuosi 2018. Eli käytännössä tarjolla oli opinnäytetyöaihe sekä työpaikkatarjous. En ollut kerennyt edes ajattelemaan opinnäytetyöni aihetta tai saati sitten työpaikkaa vielä tässä kohtaa opintojeni ohelle, joten tätä tarjousta pystyi ehkä sanomaan jopa opiskelu-urani ”lottovoitoksi”.

Nyt vuonna 2018, opiskelen edelleen Laurea-ammattikorkeakoulun Hyvinkään kampuksella, opinnäytetyöni on käynnissä Jungheinrich Lift Truck Oy:llä, josta saan myös rahallista korvausta. Voisi sanoa opiskelun menevän hyvin. Kaiken tämän on mahdollistanut silloin 2016 tammikuussa tuo kyseinen projekti Jungheinrich Lift Truckille.

Kysyinkin mielenkiinnosta silloin työharjoittelun loppuvaiheessa Eero Viskarilta, mikä sai hänet soittamaan juuri minulle, johon hän vastasi positiivisen asenteeni tehneen häneen vaikutuksen. Tämän vuoksi hän päätti ottaa minuun yhteyttä marraskuussa 2016 tarjoten työharjoittelupaikkaa.

Tiedä sitten, mitä opinnäytetyön jälkeen tapahtuu, mutta se on varmaa, että positiivisella asenteella ja uusien haasteiden kohtaamisesta tapahtuu hyviä asioita. Olen varma siitä, että suorittamalla projektit pilke silmäkulmassa jokainen pystyy tekemään vaikutuksen projektin toimeksiantajiin sekä kaikkiin projektia seuraaviin. Projektityö luo mahtavia mahdollisuuksia saada jalkaa oven väliin ja kasvattaa verkostojaan opiskelun aikana.

Petteri Leino, opiskelija

Liiketalouden koulutus

Hae koulutukseen

Oletko kiinnostunut myynnistä, johtamisesta, henkilöstöasioista, talousasioista ja talouden ilmiöistä? Hae opiskelemaan liiketaloutta!

Lue lisää liiketalouden koulutuksesta