Siirry sisältöön

Opiskelijasta toimeksiantajaksi

Olen Tanja Kiriloff ja myyn toiminimellä lemmikkieläinten ruokia ja tarvikkeita. Yritystoimintani on pienimuotoista ja lähtenyt liikkeelle vuonna 2011. Silloin itselläni oli viisi koiraa ja ruokaakin luonnollisesti kului vuodessa huomattavat määrät. Päätin perustaa toiminimen, jotta saisin myös omaan käyttöön koirien ruoat hieman edullisemmin.

Toimintani kasvoi hieman vuonna 2015, jolloin rekisteröidyin myös ALV-velvolliseksi. Kirjanpitokin muuttui tässä vaiheessa hieman monimutkaisemmaksi ja apua sain kirjanpitäjänä toimivalta ystävältäni. Toiminta on koko ajan ollut kuitenkin niin pienimuotoista, ettei erillistä liiketilaa ole, vaan varastoin tavarat kotonani. Toiminta on laajentunut niin sanotun puskaradion kautta, sillä en ole markkinoinut omaa yritystäni millään tavalla.

Aloitin itse opiskelut Laurean Hyvinkään kampuksella liiketalouden puolella tammikuussa 2017. Kevään aikana heräsi ajatus, että kirjanpidon kurssin kautta voisin opetella tekemään oman yritykseni kirjanpidon kokonaisuudessaan itse. Keskusteltuani taloushallinnon projektien ohjaajan Tarja Hartikaisen kanssa totesimme, että yritykseni kirjanpito voisi olla yksi taloushallinnon projekti syksyllä 2017. Projektiin osallistuin itsekin mukaan. Syksy 2017 kuluikin kirjanpidon saloja opiskellessa. Joulukuussa sovimme Tarjan kanssa, että yritykseni kirjanpito tulevalta vuodelta ja vuoden 2017 tilinpäätös olisi yksi kevään 2018 taloushallinnon projekteista. Uusi projektitiimi aloittikin työskentelemään näiden asioiden parissa tammikuussa.

Yhteistyö projektitiimien kanssa on sujunut hyvin ja olen itsekin oppinut projektin ohessa uusia asioita. Kevään projektitiimi on luonut esimerkiksi uuden ja selkeämmän excel-pohjan, jonne kirjaan myynnit ja ostot. On hyvä, että ulkopuoliset silmät pystyvät antamaan kehitysehdotuksia ja ideoita, joilla pystyy kehittämään omaa toimintaansa. Yritystoiminta on tarkoitus pitää edelleen pienimuotoisena. Ainakaan tällä hetkellä en usko, että tulisin koskaan laajentamaan toimintaa niin paljoa, jotta saisin sen kautta hankittua kuukausiansioni.

Tulevaisuudessa olen edelleen halukas yhteistyöhön Laurean kanssa ja antamaan yritykseni kirjanpidon projektitiimin tehtäväksi. Mielestäni on vain hyödyllistä, että opiskelijat saavat opiskella taloushallintoa monen erilaisen yrityksen kirjanpidon kautta.

Tanja Kiriloff,

yrittäjä

Liiketalouden koulutus

Hae koulutukseen

Oletko kiinnostunut myynnistä, johtamisesta, henkilöstöasioista, talousasioista ja talouden ilmiöistä? Hae opiskelemaan liiketaloutta!

Lue lisää liiketalouden koulutuksesta