Siirry sisältöön

P2P-juhlajulkaisu ilmestynyt: 10 vuotta P2P-opiskelijaprojekteja

Juhlajulkaisu juhlistaa laurealaisen P2P-toimintamallin 10-vuotista historiaa.

Laurean Hyvinkään kampuksella on toteutettu yritysyhteistyöhön perustuvaa projektimuotoista (P2P) liiketalouden koulutusta jo 10 vuoden ajan. Tänä syksynä tulee täyteen myös 1000. toteutettu P2P-projekti yrityksille ja muille kumppaneille.

Juhlajulkaisukin syntyi opiskelijaprojektina

Juhlavuoden kunniaksi on Laureassa Kuka sen opettaa? Projektioppimisen (P2P) 10-vuotisjuhlajulkaisu. Tämän julkaisun tarkoituksena on juhlistaa P2P-toimintamallin 10-vuotista historiaa ja havainnollistaa, kuinka P2P on kehittynyt tänä aikana. Julkaisussa pohditaan myös sitä, kuinka P2P-mallia tullaan jatkossakin kehittämään yhdessä eri toimijoiden kanssa tulevaisuuden työelämän eri tarpeisiin.

Kuka sen opettaa? -juhlajulkaisu sisältää monipuolisesti erilaisia artikkeleita eri toimijoilta ja yhteistyökumppaneilta, jotka ovat olleet mukana P2P-mallin 10-vuotisella taipaleella. Artikkeleita ovat kirjoittaneet opiskelijat, yhteistyökumppanit sekä Laurean henkilökunnan ja johdon edustajat.

Myös tämä julkaisu on syntynyt yhden projektin tuotoksena ja siinä opiskelijat ovat päässeet perehtymään julkaisun suunnitteluun ja tuottamiseen sekä oppineet julkaisun tuotantoprosessia. Juhlajulkaisun on koonnut Hyvinkään P2P-opiskelijoista koostuva tiimi, johon kuuluvat Martha Koivukangas, Hilla Heimo, MiiraKettunen, Venla Korhonen, Oskar Laukkanen sekä Lauri Mäkinen.

P2P-malli opettaa yritysyhteistyötä ja tiimityöskentelyä

Laurean Hyvinkään ja Tikkurilan kampuksilla on käytössä projekteissa oppimiseen perustuva projektioppimismalli (P2P), joka mahdollistaa oppimisen osallistavien työelämälähtöisten projektien avulla. Projektien avulla opiskelijat pääsevät toteuttamaan oppimaansa käytännössä ja sisäistämään paremmin opiskellut tiedot ja taidot

Yritysten toimeksiantamat projektit vaihtelevat sisällöltään esimerkiksi digitaalisesta markkinoinnista liiketoimintakonseptien kehittämiseen, palvelumuotoiluun, sosiaaliseen mediaan, verkkokaupan perustamiseen ja taloushallintoon. Yritysten lisäksi tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat myös yhdistykset ja kunnat. P2P-projekteista 30 % on kansainvälisiä.

Yritysyhteistyön lisäksi P2P-mallissa on keskeisessä roolissa tiimioppiminen. Yritysprojektit toteutetaan opiskelijatiimeissä opiskelijaprojektipäällikön johdolla ja Laurean asiantuntijaohjaajien ohjauksessa. Näin opitaan tärkeitä työelämätaitoja kuten tiimityöskentelyä, esimiestyötä ja vuorovaikutustaitoja käytännössä liiketalouden substanssiosaamisen lisäksi. Opintojen alusta saakka alkava yritysyhteistyö mahdollistaa opiskelijoiden verkostoitumisen työelämän kanssa.

 

Kuka sen opettaa? Projektioppimisen (P2P) 10-vuotisjuhlajulkaisu pysyvä osoite on http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-799-489-7