Siirry sisältöön

Degree-opiskelijat Mark ja Yasmin iloitsevat käytännönläheisestä opetuksesta

Mark ja Yasmin opiskelevat englanninkielisessä Social Services -koulutuksessa

Social Services -koulutuksen opiskelijat Yasmin ja Mark

Uutinen 17.10.2018

Mark ja Yasmin ovat molemmat aloittaneet opinnot Laurean englanninkielisessä Social Services -koulutuksessa syksyllä 2018. Mark haki opiskelemaan sosionomikoulutukseen, koska hän haluaa tulevaisuudessa työskennellä lastentarhanopettajana. Mark pääsi jo ennen sosionomiopintojaan harjoitteluun päiväkotiin TE-toimiston kautta. Harjoittelun jälkeen hän pääsi töihin Seure Henkilöstöpalveluihin, jonka kautta hän on päässyt tekemään lastenhoitajan töitä eri päiväkodeissa ja kiinnostus lasten kanssa työskentelyä kohtaan on kasvanut. 

Yasmin puolestaan opiskeli ennen sosionomiopintojaan liiketaloutta ammattikoulussa, ja kokee, että kaupalliset opinnot integroituvat hyvin myös sosionomiopintoihin. Yasminia kiinnosti sosionomitutkinnossa erityisesti sen laajuus.

-Halusin sellaisen työn, jossa pystytään auttamaan ihmisiä jollain tavalla. Olen käynyt kaikki aikaisemmatkin koulut englanniksi, joten se oli luontevin tapa jatkaa opintoja, Yasmin kertoo.  

Mark ja Yasmin ovat olleet iloisesti yllättyneitä opettajien kielitaidosta sekä siitä, että he ovat jo saaneet näin opintojen alussa paljon vinkkejä opiskeluun ja tulevaan työelämään.

Minulla on sellainen fiilis, että tämä on sairaan hyvä mesta ja täällä on hyvä olla. Opiskelijat, opettajat ja tuutorit ovat kaikki todella kivoja, Mark iloitsee. 

- Meidän tutorit ovat olleet todella auttavaisia. On helppoa, kun sinulla on joku ihminen, jolle voi mennä puhumaan mistä vaan, Yasmin jatkaa. 

Opinnoissa parasta on käytännönläheisyys ja kansainvälisyys

Opiskeluissa erityisen antoista ovat olleet erilaiset ryhmätyöt sekä kansainvälinen opiskelijaryhmä. Opinnoissa keskustellaan paljon myös opiskelijoiden erilaisista elämäntarinoista, jolloin myös kulttuuriset eroavaisuudet tulevat esille. Kurssilla on opiskelijoita Suomen lisäksi muun muassa Nepalista, Israelista, Italiasta, Portugalista ja Iranista.  Kansainväliset opiskelijat tekevät tutuksi oman maansa tapoja ja normeja, ja Mark ja Yasmin ovat kokeneet sen on todella virkistävänä.  Kansainvälinen ryhmä on auttanut katsomaan asioita monesta eri näkökulmasta. Opintoihin on osallistunut myös vaihto-opiskelijoita ympäri maailmaa.

-Jokainen ihminen on kiinnostava, kukaan ei ole samanlainen, Mark toteaa.

Sosionomiopintoihin sisältyy paljon ryhmä- ja projektityöskentelyä. Sekä Yasmin että Mark kokevat ryhmätöiden sopivan omaan luonteensa todella hyvin. 

-Minulle ei sovi niin hyvin pelkkä luennoilla istuminen, vaan minulle ryhmätyöt toimivat todella hyvin, koska saan niissä paljon näkökulmia eri asioista ja siinä samalta toisilta opiskelijoiltakin oppii, ei ainoastaan opettajilta, Yasmin sanoo. 

Sosionomiopinnot sopivat avoimelle ja sosiaaliselle persoonalle 

Ryhmä- ja projektitöiden ansiosta opinnoissa pääsee tutustumaan myös eri alojen opiskelijoihin. Opintoihin onkin jo ensimmäisen syksyn aikana kuulunut kurssi, jossa on tehty yhteistyötä englanninkielisen sairaanhoitajakoulutuksen opiskelijoiden kanssa.

-Vaatii tietynlaista kärsivällisyyttä esimerkiksi ryhmien aikatauluja sovittaessa, jotta saatte kaikkien ryhmäläisten aikataulut sopimaan yhteen, Yasmin kertoo.

Yasminin ja Markin mielestä sosionomiopiskelijan olisi tärkeää tykätä toimia ryhmässä. Parhaiten opinnot sopivat Markin mukaan henkilölle, joka tykkää tutustua uusiin ihmisiin ja uusiin kulttuureihin.

-Tärkeää on, että sinulla on avoin mieli kaikelle uudelle, Mark korostaa. 

Yasminin mielestä on hyvä, että he opiskelevat tavoilla ja opettelevat taitoja, joita työelämässä tarvitaan.

-Myös työelämässä ollaan paljon tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa ja sovitellaan aikatauluja, joten on todella tärkeää, että jo koulutuksessa valmistaudumme työelämään, Yasmin pohtii. 

Tutustu tarkemmin Laurean englanninkieliseen sosiaalialan koulutukseen.

Yasminin ja Markin kokemuksia opiskelusta

Englanninkieliset koulutukset

Hae koulutukseen

Englanninkielinen tutkinto on hyvä valtti kansainvälistyvillä työmarkkinoilla. Tutustu tutkintotarjontaamme ja hae rohkeasti!

Lue lisää englanninkielisistä tutkintokoulutuksista