Siirry sisältöön

Sosionomiopiskelija Roni Nukarinen: "Työ antaa paljon muutakin kuin palkan"

Sosionomiopiskelija Roni Nukarinen

Uutinen 8.6.2018

Hyvinkääläinen Roni Nukarinen opiskelee toista vuotta sosiaalialaa Laurean Hyvinkään kampuksella. Hänen polkunsa ammattikorkeakouluopintoihin ei ollut aivan mutkaton ja opiskelupaikka Hyvinkäälle avautui vasta kolmannella yrittämällä.

- Tiesin kuitenkin, mitä haluan opiskella ja missä. Toisen yrityksen jälkeen kävin korottamassa lukioarvosanojani ja sitä kautta sain paremmat lähtöpisteet valintakokeisiin, Roni Nukarinen muistelee.
- Lopulta työ palkittiin ja pääsin sisään kolmannella yrittämällä. Se oli iloinen päivä, kun tulokset saapuivat.

Nukarinen oli jo ennen opiskelua työskennellyt lyhyitä jaksoja muun muassa luokanopettajan ja erityisopettajan sijaisena kouluissa. Lisäksi hän oli työskennellyt myös lastenkodissa.

- Oli hyvä, että minulla oli jo ennen opintoja vähän kokemusta siitä, millaista tällä alalla työskentely voi olla, Roni kertoo.
- Silti vähän yllätyksenä tuli se, miten laajasta kokonaisuudesta sosiaalialassa lopulta onkaan kyse. Tässä todellakin huomaa, miten erilaisia kaikki ihmiset ja heidän taustansa ovat - ja kuinka tärkeää on kohdata jokainen ihminen yksilönä.

”Käytäntö opettaa eniten”

Ensimmäisen vuoden jälkeen Roni Nukarinen on pitänyt opiskelusta Laureassa. Parasta opiskelussa on hänen mielestään ollut se, miten paljon asioita opinnoissa Laureassa tehdään käytännössä – erilaisina ryhmätöinä ja hankkeina.

- Tapa tehdä asioita yhdessä työelämän kanssa on todella hyvä. Siinä tarjoutuu mahdollisuus näyttää osaamistaan ja luoda suhteita, hän sanoo.
- Hyvä esimerkki on viime talvena Hyvinkään Nuorisopalveluille järjestämämme rock-tapahtuma. Se oli todella onnistunut juttu ja iltaan osallistui pari sataa nuorta. Sitä kautta sain myös itse harjoittelupaikan Nuorisopalveluilla syksyksi.

Opiskelijana Nukarinen kertoo pitävänsä eniten ryhmätyöskentelystä. Myös yksilötehtäviä hän kertoo tekevänsä usein porukassa, jolloin ajatuksia pääsee vaihtamaan opiskelukavereiden kanssa.

- Opiskelun aikana olen myös oppinut tuntemaan itseäni ja omaa oppimistani paremmin; miten kannattaa opiskella, mikä on itselle paras tekniikka lukea tenttiin, ja miten aikatauluttaa työt, opiskelut ja muu tekeminen, Roni kuvailee.

Tutustu tarkemmin sosionomikoulutukseen Laureassa.

 

sosionomikoulutus

Hae koulutukseen

Sosionomikoulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa! Tarkista koulutuksen sivuilta, milloin seuraava hakuaika on.

Lue lisää sosionomikoulutuksesta